Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Aybaba için 14 bin imza

Beşiktaş'ta bir grup taraftar Samet Aybaba'nın teknik direktörlüğe getirilmesi için imza toplamaya başladı. Mecidiyeköylü Beşiktaş taraftarları, bin 120'si kongre üyesi olmak üzere 14 bin imza toplayarak, Samet Aybaba'nın takımın başına getirilmesini için harekete geçti..

Beşiktaş'ta, sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Fransız çalıştırıcı Jean Tigana'nın yerine teknik direktör arayışları sürerken, bir grup taraftar Samet Aybaba'nın göreve getirilmesi için imza toplamaya başladı. Mecidiyeköylü Beşiktaş taraftarları, bin 120'si kongre üyesi olmak üzere 14 bin imza toplayarak, Samet Aybaba'nın takımın başına getirilmesini için harekete geçti. Taraftar grubu adına açıklama yapan kongre üyesi Altan Akdil, bir kaç gün içinde 20 bin imzaya ulaşacaklarını öne sürerek, daha sonra bu imzaları kulübe fakslayacaklarını söyledi. Akdil, 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Beşiktaş'ın, kaybedecek vaktinin olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

EN BİLGİLİ YERLİ HOCA

''Teknik direktör ve oyuncu transferlerinde başkan ve yönetim kurulumuzun alacağı kararı saygıyla karşılayacağız. Teknik direktörlük gibi çok

önemli hususta bizler de fikirlerimizi beyan etmek istiyoruz. Yıllarca Beşiktaş formasını başarıyla giyen, çalıştırdığı bütün takımlarda başarıya imza atan, Türk gencini ve futbolcusunu tanıyan, büyüklük kompleksi olmayan, Türkiye'nin en bilgili hocalarından, emektar kaptanımız Samet Aybaba'yı Beşiktaşımızın başında görmek istiyoruz.''

TIGANA, ÜLKESİNE DÖNDÜ

Beşiktaş ile yollarını geçen hafta ayıran Fransız teknik direktör Jean Tigana, dün ülkesine döndü. Tigana, THY'ye ait bir uçakla Fransa'nın Nice kentine gitti. Bu arada Atatürk Havalimanı'nda tedirgin davranışlarıyla dikkat çeken Tigana'nın, gazetecilere görüntü ve fotoğraf vermemek için özel çaba gösterdiği gözlendi.

23.05.2007


 

F.Bahçe'yi şampiyon yaptı

Sezona 3. kaleci olarak başlayan Serdar 23. haftadan itibaren ilk 11'de sahaya çıkarak takımın şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Ligde 11 maç oynayan Serdar 10 gol yerken, 5 maçta kalesini gole kapadı. Volkan ligde 15 maçta 13, Rüştü ise 8 maçta 8 gol yedi.

Fenerbahçe, 100. kuruluş yılını kutladığı 2006-07 sezonunda 3. kalecisiyle şampiyonluğa ulaştı. Sezona Rüştü Reçber ve Volkan Demirel'in ardından 3. kaleci olarak başlayan Serdar Kulbilge, Rüştü'nün sakatlanması, Volkan'ın da performansı eleştirilince 23. haftadan itibaren ilk 11'de sahaya çıkarak, takımının şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Ligde 11 maçta 90 dakika forma giyen Serdar, 990 dakikada kalesinde 10 gol gördü.

SEZONA RÜŞTÜ İLE BAŞLADI

Fenerbahçe, sezona milli kaleci Rüştü Reçber ile başladı. Ligde 8 maçta 690 dakika forma giyen Rüştü, kalesinde 8 gol gördü. Rüştü'nün 15 Kasım 2006'da İtalya ile yapılan milli maçta sakatlanmasının ardından kaleyi Volkan Demirel korumaya başladı.

VOLKAN 15 HAFTA OYNADI

Fenerbahçe'de zaman zaman hatalı goller yediği için eleştirilen Volkan, 15 hafta forma giydi. Volkan, Turkcell Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 15 maçta 13 gol yedi. Ligde bu sezon ilk kez 2. haftada Gençlerbirliği maçında 60. dakikada sakatlanan Rüştü'nün yerine oyuna giren Volkan, 8. haftada Bursaspor maçında ise ilk kez 90 dakika oynadı. Ligin 10. haftasında Kayserispor maçından sonra sürekli ilk 11'de forma giyen Volkan, Denizlispor, Beşiktaş, Ankaragücü ve Sakaryaspor maçlarında gol yemedi. Ligde 22. haftada Fenerbahçe'nin deplasmanda Antalyaspor'a yenildiği maçtan sonra performansı eleştirilen Volkan'ın yerine sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Zico, 23. haftadan itibaren ilk 11'de Serdar Kulbilge'ye forma verdi.

5 MAÇTA GOL GÖRMEDİ

Ligde 23. haftada Sivasspor maçında 2 gol yemesine rağmen performansı beğenilen Serdar, 5 maçta kalesinde gol yemedi. Serdar, Konyaspor, Bursaspor, Vestel Manisaspor, Gaziantepspor ve Beşiktaş maçlarında kalesini gole kapadı.

23.05.2007


 

Trabzon İntertoto'yu ciddiye alıyor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, gelecek sezon ilk hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Albayrak, İntertoto Kupası'nda mücadele edeceklerini belirterek, ''Bu kupaya sıradan bakmıyoruz. Normal bir kupa mücadelesi gibi bakıyoruz. Hocamızla görüşüp 2 turu geçmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız'' dedi. Gelecek sezon için geniş bir kadroya ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade eden Albayrak, ''35 tane futbolcu elimizde bulunuyor. Hocamızla konuştuk. Gelecek sezon Trabzonspor'un ilk hedefi Türkiye ligi şampiyonluğu, ikinci olarak Türkiye kupası ve üçüncü olarak UEFA Kupası'nda mücadele etmektir'' diye konuştu.

23.05.2007


 

Olaylı derbi 29 Mayıs'ta karara bağlanacak

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki olayları 29 Mayıs'ta karara bağlayacak.

Geçen hafta sonu Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında meydana gelen ve Türkiye'de bugüne kadar yaşanan tribün olaylarının en büyüğü olarak Türk Futbol Tarihi sayfalarındaki yerini alan olaylar, Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu'nun hafta boyunca yapacağı çalışmaların ardından hazırlanacak dosyanın PFDK'ya sevk edilmesiyle birlikte gelecek hafta Salı günü karara bağlanacağı öğrenildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Hukuk Kurulu'nun inceleme raporu ile maçın temsilcilerinin yazdığı raporlarla birlikte yayıncı kuruluştan istenen görüntüler ve basında yer alan fotoğrafları da delil olarak kabul edeceği belirtildi.

23.05.2007


 

Topkapı Sarayında İstanbul tanıtıldı

Sonyy Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 tenis turnuvasının resmi açılışı Pazartesi akşamı Topkapı Sarayı'nda yapıldı.

Sarayın bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine, Ankara'daki Bakanlar Kurulu toplantısının uzun sürmesi nedeniyle geç katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turnuvanın 2 numaralı seri başı Rus Elena Dementieva ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Bakan Koç, Dementieva'yla birlikte turnuvanın özel ödülü olan, tamamı altın ve pırlantalarla süslü raket prototipinin yanında medyaya poz verdi.

HAREM DAİRESİNİ GEZDİLER

Sharapova, Williams, Dementieva ve İsviçreli Patty Schnyder ve bazı tenisçiler, Harem Dairesi'ni gezerek, burada sultanların giydiği kıyafetle fotoğraf çektirdi. Basın mensupları, Harem Dairesi'ne alınmazken, organizasyon elemanları tarafından çekilen fotoğraflar medyaya dağıtıldı. Bu arada, Williams, Sharapova ve Dementieva, kıyafetinin altına sultanların giydiği ayakkabıları giymek istemediler ve kendi ayakkabılarını giydiler, sultanların giydiği başlığı da takmadılar.

TÜRK GENÇLERE YATIRIM YAPIN

Turnuvanın 1 numaralı seri başı Maria Sharapova, birçok ülke dolaştığını belirterek, şunları söyledi: ''Türkiye'ye gelmekten çok mutlu oldum. Umarım şu anda yağan yağmur turnuvada devam etmez. Ben bir akademide yetiştim. Bu seviyeye gelmek çok kolay değil. Bir tenisçi, çok büyük emekler ve paralarla yetişiyor. Türkiye'de de genç tenisçiler için oluşturulan fona katkıda bulunulmalı ki bir gün başarılı tenisçiler, Grand Slam kazanabilecek tenisçiler yetişsin.''

23.05.2007


 

Bahri Dünya Şampiyonu

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nın son gününde erkekler 84 kiloda mücadele eden Bahri Tanrıkulu, dünya şampiyonu oldu.

Bahri Tanrıkulu, finalde Azeri rakibi Tavakgul Bayramov'u 4-0 sayıyla yenerek Türkiye'ye şampiyonadaki tek altın madalyayı kazandırdı. Dünya ve Avrupa şampiyonluğu ile olimpiyat ikinciliği unvanlarına sahip Türk sporcu, ilk turda Ukraynalı Volodymyr Krasitskyy'i 7-5, ikinci turda Tacikistanlı Rajabov Shokirjont'u 3-1, üçüncü turda İranlı Yossef Karami'yi 4-3, çeyrek finalde Tayvanlı Wu Ming-chieh'i 2-0, yarı finalde de Güney Koreli Park Min-Soo'yu 3-2 sayıyla yenmişti.

23.05.2007


 

Milan mı, Liverpool mu?

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2006-2007 sezonu final maçı bugün Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak. Atina Olimpiyat Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak maçı Alman hakem Herbert Fandel yönetecek.

Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. İtalya'nın Milan ile İngiltere'nin Liverpool takımları, 2005 yılında İstanbul'daki finalin rövanşına 2 yıl sonra Atina'da çıkacak. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2004-2005 sezonunda, 25 Mayıs 2005 tarihinde iki takım arasında İstanbul'da yapılan final maçı tarihe geçti. Olimpiyat Stadı'ndaki finalin ilk yarısını 3-0 önde kapatan Milan, ikinci yarıda üst üste gelen Liverpool gollerine engel olamadı ve karşılaşmanın normal süresi 3-3 berabere bitti. Uzatma bölümünde gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında rakibine 3-2 üstünlük kuran Liverpool, toplam 6-5'lik skorla kupayı müzesine götürdü. Bu karşılaşma ''Kupa 1''de finaller tarihinin en ilginçleri arasında yer aldı.

23.05.2007


 

Roberto Carlos tekrarladı: Real Madrid'i bırakıyorum

İspanya'da Real Madrid'i belki de şampiyon yapacak olan golü son saniyede atan Brezilyalı Roberto Carlos, taraftarın ''kal'' çağrılarına rağmen,ayrılma kararından geri dönüş olmadığını açıkladı.

La Liga'nın bitimine 3 hafta kala son oynanan Recreativo maçında son saniyelerde attığı golle takımına 3-2'lik galibiyeti getiren Roberto Carlos, dün İspanyol gazetelerinde yer alan demeçlerinde, ''Sezon sonunda gidiyorum. Real'de başka kupa kazanır mıydım bilemiyorum, ama bu baskılarıve gerginliği daha fazla kaldırmak istemiyorum. Geldiğim gibi gideceğim'' dedi.

23.05.2007


 

Beşiktaş başarılı

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören haklı. Genç bir kadro oluşturarak sezona başlayan,Tigana yönetimindeki Beşiktaş için lig ikinciliği ve Türkiye Kupasının kazanılması başarı olarak kabul edilmelidir. Önce Kleberson sonra da Tigana'yı kaybetmiş takımı Ankaraspor karşısında taraftarı da terketmesine rağmen zor da olsa alınan galibiyet Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın yolunu açtı. Bu sezon bekleneni veremeyen Delgado' ya rağmen gelecek yıl için Serdar ve Baki büyük kazanç oldu.

Ligde son haftaya girilirken Avrupa yolcuları belli oldu. Ligin en az gol yiyen takımları F.Bahçe'nin şampiyon, Beşiktaş'ın da ikinci olması gösteriyor ki; defans ve kaleci faktörü başarıyla doğru orantılı. Geçen hafta A.Sami Yen'de yaşananlar spor adına üzücüydü. Bu tip olaylarda bir taraf suçlanmadan önce, insanların neden bu ruh hali içine girdiklerini araştırmak gerekir. Zira hiçbirşey durup dururken kendiliğinden oluşmaz.

Derbide her ne kadar sahaya atılan pet şişeler, parçalanan koltuklar ve trübündeki diğer kötü görüntüler ön plana çıksa da, G.Saraylı futbolcuların rakiplerine gösterdikleri nezaket ve F.Bahçeli futbolcuların ortamı germeden iyi niyetli mücadelelerini de alkışlamak gerekir.

Nidai PAKSOY

23.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004