Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Safranbolu mimarîsinde insana saygı var

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, “Safranbolu mimarîsinde insanın insana saygısını görürüz. İnsan sevgisi var” dedi.

Karabük’ün dünyaca ünlü tarihi ilçesi Safranbolu’da, Türk-Japon Dostluk Bahçesi törenle açıldı.

Türkiye -Japonya Dostluk Günü çerçevesinde Safranbolu’da kurulan Türk-Japon Dostluk Bahçesi, Karabük Valisi Can Direkçi ve Japonya Büyükelçisi Tomoyuki Abe tarafından açıldı.

Türk-Japon Dostluk Bahçesi’nin açılışı, Vali Can Direkçi ve Japon Büyükelçisi Tomoyuki Abe’nin katıldığı törende İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Japonya Millî Marşı okundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu’nun dünya miras listesinde olan bir şehir olduğunu belirterek, “İstanbul, Bursa’dan sonra en fazla tarihi eser barındıran bir kent. Rodos’ta yapılan toplantıda dünyada en iyi korunan 20 kentten biri olmuştur. Safranbolu tüm dünya insanlarınındır. Safranbolu mimarisinde insanın insana saygısını görürüz. İnsan sevgisi var. Bu sevgiyi Safranbolu mimarîsine yansıtan Safranbolulular, Japon halkını ayrı severler. Safranbolu tarihini yarınlara aktarmak sadece Safranbolu’nun değil tüm dünya insanlarının görevidir” dedi.

Vali Can Direkçi ise son yıllarda Japon dostların Safranbolu ilçesine ilgi ve ziyaretlerinin son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Tarih ve kültür şehri Safranbolu, büyük bir içtenlikle değerlerini ve eserlerini koruyarak günümüze gelmektedir. İki halk arasında ortak anlayış ve değer yargıları ile Japon dostlarımızın Safranbolu’ya ilgisi bize Türk - Japon Dostluk Günü gibi bir etkinliğin gerekliliğine işaret etti” diye konuştu.

Japonya Büyükelçisi Tomoyuki Abe ise Türk-Japon ilişkilerinin ne kadar kuvvetli olduğunu ifade ederek, “Japonya ile Türkiye arasında 100 yılı aşkın bir dostluk var. Böylesine barışçı ilişkilerin dünyada fazla örneği yok. Biz Japonlar bu ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Bu güzel proje ile ülkelerimiz arasında ilişkinin daha da gelişeceğine inanıyorum. Safranbolu’nun eski ahşap evlerini her gördüğümde Japonya’daki manzaraları hatırlıyorum. Safranbolu’ya bu nedenle çok sayıda Japon turist geliyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Japonya halk dansları gösterisi yapıldı. Daha sonra Safranbolu halk oyunları gösterisi izlendi.

Japonya Büyükelçisi Tomoyuki Abe’ye Vali Direkçi hemşehrilik beratı ve Safranbolu Evleri’ni konu alan bir tablo hediye etti. Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci de Büyükelçi Abe’ye plaket ve sevgi bohçası hediye etti.

27.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Safranbolu mimarîsinde insana saygı var

  “H Tipi” sergi

  “Müze mimarlığı” tartışılıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004