Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Hakan Şükür rekorları gelecek sezona bıraktı

G.Saray'ın milli futbolcusu, Metin Oktay'a ait G.Saray formasıyla en çok gol atan futbolcu ve Tanju Çolak'a ait lig tarihinin en golcü futbolcusu rekorlarına bu sezon ulaşamadı. Hakan Şükür, bu sezon 4 gol atarak 12 sezonluk G.Saray kariyerinde lig maçlarında gol açısından en başarısız dönemini geçirdi.

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür için 2006-2007 sezonu tam anlamıyla düş kırıklığı olarak kayıtlara geçti. Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcu, Turkcell Süper Lig'de bu sezon umduğunu bulamadı, gol açısından en verimsiz dönemini yaşadı. Lig maçlarında son golünü 27 Ocak'ta, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor'a atan Hakan Şükür, kendisini, Metin Oktay'a ait, Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu rekoruna taşıyacak golü daha sonraki 4 aylık sürede bir türlü filelere gönderemedi.

LİGDE SADECE 4 GOL ATTI

38 yıllık rekoru bu sezon eline geçiremeyen Hakan Şükür, forma giydiği 26 lig maçında sadece 4 gol atabildi. Deneyimli futbolcu, ligdeki 4 golünü de kafayla filelere gönderdi. Hakan, sezonun ilk yarısında Trabzonspor'a deplasmanda, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor'a da Ali Sami Yen Stadı'nda birer gol atarken, ikinci yarıdaki tek golünü, 18. haftada Mecidiyeköy'deki Ankaraspor maçında filelere gönderdi. Ligdeki son golünü yaklaşık 4 ay önce atan Hakan Şükür, ayrıca, 12 sezonluk Galatasaray kariyerinde lig maçlarında gol açısından en başarısız dönemini geçirdi.

GELECEK SEZONA KALDI

(A) Milli Futbol Takımı ve Galatasaray formaları altında pek çok başarılara imza atan 36 yaşındaki Hakan Şükür, Türkiye'deki kariyeri boyunca lig maçlarında 217'si Galatasaray forması altında olmak üzere toplam 238 gol attı. Hakan Şükür, 1 gol daha atarsa halen Metin Oktay ile paylaştığı, Galatasaray forması altında lig maçlarında en çok gol atan futbolcu rekorunu eline geçirecek. 1 Eylül 1971 doğumlu Hakan Şükür, atacağı ilk golle, Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu, ''Taçsız Kral'' lakaplı Metin Oktay'ın 38 yıllık rekorunu kıracak.

METİN OKTAY 217 GOL ATTI

Metin Oktay, Galatasaray'da 1959 ile 1969 yılları arasında 252 maçta forma giyerek, toplam 217 gole imza atmıştı. Milli futbolcu ayrıca, 3 gol daha bulması halinde Tanju Çolak'ı geride bırakarak, lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu rekorunu kıracak. Lig kariyeri boyunca Sakaryaspor'da 10, Bursaspor'da 11, Galatasaray'da da 217 gol atan Hakan Şükür, gözünü, 240 golle Tanju Çolak'a ait, lig tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanına çevirecek. Hakan Şükür, 3 gol daha atması halinde, 1982 ile 1993 yılları arasında Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarıyla toplam 276 maçta 240 gol atan Tanju Çolak'a ait 14 yıllık rekoru eline geçirecek.

27.05.2007


 

Bursaspor ligde tarih yazdı

Süper Lig'de 2006-2007 sezonun son hafta maçında Galatasaray'ı kendi evinde 2-0 yenen Bursaspor, tarihsel bir başarıya da imza attı.

Yeşil-beyazlılar, 49. sezonunu dün tamamlanan Birinci Futbol Ligi tarihinde, şampiyonluk yaşayan 4 büyük takım Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u, aynı sezonda yenebilen üçüncü takım unvanını aldı.

Bursaspor, bu sezon ligin 8. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe'yi 1-0, 16. haftada evinde Trabzonspor'u 2-1, 32. haftada yine kendi evinde Beşiktaş'ı 3-0 yenmişti. Yeşil-beyazlılar, dün akşamki Galatasaray galibiyetiyle Malatyaspor ve Ankaragücü'nün ardından, bir sezonda ''Dört Büyükler''i yenebilen üçüncü takım olarak Türk futbol tarihine geçti.

Birinci Lig'de daha önce 1987-1988 sezonunda Malatyaspor, sahasında Galatasaray'ı 3-1, Beşiktaş'ı 5-3, Fenerbahçe'yi 1-0, deplasmanda da Trabzonspor'u 3-2, 2001-2002 sezonunda ise Ankaragücü, kendi evinde Galatasaray ile Fenerbahçe'yi 2-1, Trabzonspor'u 4-2 yenerken, Beşiktaş'ı İstanbul'da 2-1 mağlup etmişti.

27.05.2007


 

F.Bahçe ile Efes 2. maça çıkıyor

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen takımları arasındaki play-off final serisi ikinci maçı bugün yapılacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. NTV'den naklen yayınlanacak maçı Rüştü Nuran, Serdar Ünal, Turgut Işık hakem üçlüsü yönetecek. 0-0 eşitlikle başlayan ve 4 galibiyete ulaşacak takımın 2006-2007 sezonu şampiyonu olacağı seride Fenerbahçe Ülker, dünkü ilk maçı 82-52 kazanarak, 1-0 öne geçmişti.

27.05.2007


 

Malatya-Altay karşı karşıya

Turkcell Süper Lig'e yükselecek üçüncü takımın belirleneceği yükselme maçlarında heyecan bugün başlıyor. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak maçlarda ilk heyecan bugün Malatyaspor ile Altay arasında yaşanacak.

Saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Barış Şimşek yönetecek. Aynı statta 28 Mayıs Pazartesi günü ise Diyarbakırspor ile Kasımpaşa takımları saat 19.00'da karşılaşacak. Maçlarını kazanacak takımlar, daha sonra Turkcell Süper Lig'e çıkabilmek için karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Lig A'da sezonu ilk iki sırada tamamlayan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları, Turkcell Süper Lig'e doğrudan yükselmişti.

27.05.2007


 

Tatil başladı

Süper Lig'de 2006-2007 sezonunu 3-0'lık Kayserispor yenilgisiyle 61 puanla ikinci sırada tamamlayan Beşiktaş'ta, 31 günlük tatil başladı.

Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonu için 26 Haziran'da İstanbul'da toplanacak. Beşiktaş Futbol Takımı, 4-16 Temmuz tarihlerinde Avusturya'da kamp yapacak. Öte yandan Bursaspor'a 2-0 yenilerek, sezonu 56 puanla üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray'da, 33 günlük tatil başladı. Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları için gerçekleştireceği yaz kampını ise İsviçre ve Almanya'da yapacak.

27.05.2007


 

Denizli Başkanı İpek kızdı: MHK Başkanı ile hiç görüşmedim

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek, son hafta karşılaşmalarına yapılan hakem atamalarıyla ilgili iddialar üzerine, ''Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor kupa maçından sonra Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu'nun ne sesini duydum, ne yüzünü gördüm'' dedi.

İpek, bir gazetede yer alan ''Perşembe günü Denizlispor Başkanı Ali İpek, Ulusoy ve Çulcu bir araya geldi. Ardından saat 20.47'de hakemler açıklandı'' haberinin gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını söyledi. İpek, ''MHK Başkanı sayın Mustafa Çulcu ile en son İzmir'de oynanan Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor Türkiye Kupası final maçında tribünde karşılaşıp selamlaştık. Bir daha kendisinin ne sesini duydum, ne yüzünü gördüm. Aksini ispatlasınlar futbolla ilişiğimi keserim'' dedi.

27.05.2007


 

İstanbul Cup'ın çiftler şampiyonu Radwanska'lar oldu

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvasının çiftler şampiyonu, Polonyalı Alona ve Kateryna Radwanska kardeşler oldu.

Tekstilkent Arena Merkez Kort'ta yapılan final karşılaşmasında, turnuvanın bir numaralı seri başı Yung Jan Chan (Tayvan)-Sania Mirza (Hindistan) ikilisiyle karşılaşan Radwanska kardeşler, mücadeleden 2-0 galip ayrılarak mutlu sona ulaştılar. Toplam 1 saat 10 dakika süren mücadelede, ilk seti rahat bir şekilde 6-1 kazanan Alona-Kateryna Radwanska ikilisi, ikinci sette de rakiplerine şans tanımayarak 6-3 galip gelip maçı kazandı.

FİNALİ 2 BİN KİŞİ İZLEDİ

Kupa seremonisinde, ikinci Chan-Mirza çiftine kupalarını İstanbul Cup Genel Müdürü Coşkun Erginer, şampiyon Radwanska kardeşlere ise kupalarını Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova verdi. 2 bin kişinin izlediği çiftler finalinde, seyirciler her iki ekibi de uzun süre alkışladılar.

27.05.2007


 

Karatede başkanlık kavgası

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Dinçer Türkmen, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay'ın federasyonunun faaliyetlerini ve bütçesini kısıtladığını belirterek, "Mehmet Atalay, kendi egosunu tatmin ediyor" dedi.

2004 yılında Türkiye Karate Federasyonu Başkanlığı'na seçilen ve daha sonra 3 kez görevinden alınan, mahkeme kararlarıyla tekrar görevinin başına dönen Dinçer Türkmen, Polat Rönesans'ta düzenlediği basın toplantısında, Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay'ı eleştirirken, Karate Federasyonu'nda kadrolaşmaya gidildiğini iddia etti.

Başkan Dinçer, 11 Aralık 2004 yılında yapılan seçimlerde Mehmet Atalay'ın kendi adayları lehine taraf olmasına rağmen seçildiğini hatırlatarak, "Yenilgiyi hazmedemeyen Genel Müdür Mehmet Atalay, o tarihte başlamak üzere benmle hukuk dışı ve spor ahlakına yakışmayan tutum ve davranışlar sergilemeye başladı." şeklinde konuştu.Bundan sonraki süreçte Mehmet Atalay'ın hukuka saygısı varsa geçmişte yaptıkları yanlışlıkları tekrar etmemeleri gerektiğini dile getiren Dinçer, "Aksi uygulamalarde hukuk silahı ile her zaman karşılarında duracağımı kavgamı sonuna kadar sürdüreceğimi buradan bildiriyorum." dedi.

27.05.2007


 

Erıksson, Manchester City'nin başına geçiyor

İngiltere Milli Takımının eski teknik direktörü Sven Goran Erıksson "Manchester City'i gelecek yıl çalıştırabilirim" dedi.

Geçen yaz Dünya Kupası sonrasında İngilterede'ki görevini bırakan İsveçli teknik adam gelecek yıl için Manchester City'e yeşil ışık yaktı. Ligtv.com.tr'de yer alan habere göre deneyimli teknik adam yaptığı açıklamada Manchester City Kulübünü çok sevdiğini sürekli olarak kulübü ziyaret edip yöneticiler ile sohbet ettiğini belirterek, "Şartlar uygun olursa seneye burada olabilirim" dedi. Bu sezon Premier Lig'de istediği sonuçları alamayan ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Manchester City'nin gelecek yıl için büyük hedefler koyduğunu ve bunun içinde İsveçli teknik adamı takımın başına geçirebilmek için elinmden geleni yapacağı belirtildi.

27.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004