Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk sinemasına devlet dopingi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Türk sineması altın yıllarını yaşamaya başladı. Amerikan sinemasına son yıllardaki yapımları ile adeta kafa tutan Türk sinemasının başarısının ardında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği bulunuyor. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş, son yıllarda Türkiye’de uluslar arası seviyede çok iyi filmler yapıldığını belirterek, “Türk Sineması büyük bir atak yaptı” dedi.



Ankara İlahiyat’ta Endülüs rüzgârı

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci kulüplerinden Zahir Medeniyetler Kulübü, birçok Avrupa ve İslâm medeniyetine örnek olmuş, farklı kültürlere beşiklik etmiş olan Endülüs’ü bir dizi faaliyetle gündeme getirdi.



Kartal’da “Kısa Film” festivali

Kartal Belediyesi 1. Ulusal Kısa Film Festivali, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde başladı. Festivalin ilk günü olan, 129 film içinden ön eleme sonucu seçilen 57 film, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor.



Semerkand’a yoğun araştırma

Özbekistan’ın tarihî şehri Semerkand’ın kuruluşunun 2750. yıl dönümüne atfen Semerkand’da gerçekleştirilen sempozyumda katılımcı uzmanlar, şehre yönelik araştırmalarda işbirliğini sürdürmeyi kararlaştırdı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004