Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ankara İlahiyat’ta Endülüs rüzgârı

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci kulüplerinden Zahir Medeniyetler Kulübü, birçok Avrupa ve İslâm medeniyetine örnek olmuş, farklı kültürlere beşiklik etmiş olan Endülüs’ü bir dizi faaliyetle gündeme getirdi.

Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen faaliyetlerin ilk gününde Endülüs’le alâkalı bir belgesel gösterildi. Belgeselde Endülüs’ün fethi, kurulan medeniyetler ve bu medeniyetlerin Akdeniz kültürüne olan katkıları anlatıldı.

Programın ikinci gününde senaryosunu fakülte öğrencilerinden Peyman Ünügür’ün yazdığı, yine rollerini fakülte öğrencilerinin üstlendikleri “Endülüs’ü Düşlerken” adlı tiyatro sahnelendi. Tiyatronun ardından gitarist Serhat Doğu, Endülüs müziğinden örnekler sundu.

Faaliyetin son gününde gerçekleşen panelde konuşan Endülüs medeniyetinin belgeselini çekmiş olan araştırmacı-gazeteci İsmail Kahraman, gezi izlenimlerini ve Endülüs topraklarının bugünkü durumu hakkında bilgi verdi. Endülüs’le alâkalı birçok kitap ve çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mehmet Özdemir, Endülüs tarihini anlatırken, medeniyetler ittifakı projesindeki çalışmalarıyla tanınan Yrd. Doç. Dr. Hadi Adanalı ise katılımcılarla Endülüs’ün felsefî yönünü ve o topraklarda yaşamış filozofların görüşlerini paylaştı. Büyük ilgiyle takip edilen panel, karşılıklı soru ve cevaplarla noktalandı.

Üç gün süren faaliyetlere fakülte öğrencileri, hocaları ve dışarıdan çok sayıda misafir yoğun bir katılım gösterirken, İlahiyat Fakültesi’nde Endülüs ile alakalı kitap ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Program hakkında bilgi veren Zahir Medeniyetler Kulübü üyeleri, gün yüzüne çıkmayı bekleyen birçok medeniyeti ellerinden geldiği ölçüde tanıtabilmeyi amaçladıklarını, ilerleyen süreçte yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade ettiler.

Meliha KÜÇÜKOĞLU / ANKARA

28.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk sinemasına devlet dopingi

  Ankara İlahiyat’ta Endülüs rüzgârı

  Kartal’da “Kısa Film” festivali

  Semerkand’a yoğun araştırma


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004