Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bu sevinci herkes haketti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Şükrü Saraçoğlu Stadında yaşanan bu mutluluğu ve herkesin coşkusunu görmenin harika bir şey olduğunu söyledi. FB TV'ye açıklama yapan Zico, statta bulunan ve bulunmayan herkesin bu şampiyonluğu hak ettiğini dile getirerek, harika bir duygu yaşadığını söyledi.

Brezilyalı teknik adam, Fenerbahçe gibi büyük bir taraftarı, futbolcuları ve yönetimi olan bir kulüpte çalışmanın kendisi için gurur olduğunu ifade etti.

ALEX: ARTIK KAFAM RAHAT

Alex, bu şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ederken, bu başarıyı gerçekten hak ettiklerini ve bunu beraberce yaşadıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Bu andan itibaren artık geleceğini düşüneceğini dile getiren Alex, ''Şu andan itibaren artık geleceğimi düşüneceğim, rahat bir kafayla evime gideceğim ve düşüneceğim. Maçlar artık bitti, geleceğime bakacağım'' diye konuştu. ''Bu stattan çok mutlu ayrılıyorum'' diyen Brezilyalı oyuncu, ''Bütün bir sezonun sonunda bunu yaşamak çok güzel. Gol krallığı da güzel. Ama bu tek başıma olmadı, bütün takımın katkısı var. Fenerbahçe'de 3 senem geçti, 2 şampiyonluk yaşadım. Bu stattan çok mutlu ayrılıyorum'' ifadesini kullandı.

TÜMER: ÇOK MUTLUYUM

Tümer ise şampiyonluk coşkusunu çok abarttığının söylenemeyeceğini dile getirerek, ''Ama mutlu olmadığım da söylenemez. Buradaki herkes kadar, belki herkesten çok mutluyum. Çok büyük emek harcandı. Bu sene hayırlısı ile iyi bitti. 100. yıldaki şampiyonluk için tüm camiayı tebrik ederim'' dedi. Fenerbahçe'ye gelmesinin zor bir karar olduğunu anlatan Tümer, şunları söyledi:

BANA SAYGI GÖSTERDİLER

''Senelerce Beşiktaş kulübünde oynayıp Fenerbahçe'ye transfer olmak, orada yaşadıklarımdan sonra benim için zor bir karardı. Bu kararı alırken kimseye sormadım. Hiç bir zaman pişman olmadım. Şimdi yaşadığım mutluluk sezon başındaki stratejimin sonucu oldu. Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum. Sevgi başka bir şey ama Fenerbahçe'nin bana gösterdiği saygıya teşekkür ediyorum. Bana saygıyı gösterdiler. Emeğim geçtiyse ne mutlu ki emeğimin geçtiğini düşünüyorum. Hayat tarzımı, kişiliğimi burada yansıtmaya çalıştım.'' Tümer, taraftarlara da mesaj göndererek, ''Biraz dışarda dikkat edelim, silahlar patlamasın, kaza kurşunları olmasın, Fenerbahçe'nin büyüklüğüne yakışır sevinelim'' ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM AYAKTA ALKIŞLANDI

Fenerbahçe Kulübü'nün, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde olağan mali genel kurulunu dün yapıldı. Genel kurul başkanlık divanına Talat Yılmaz'ın seçilmesiyle başlayan toplantı, üyelerin başkan Aziz Yıldırım'ı ayakta alkışlamasıyla açıldı. Talat Yılmaz'ın açılış konuşmasındaki, işinin başında çalışan bir yönetim kuruluna sahip olduklarını ve bu kurulun başında Aziz Yıldırım'ın bulunduğunu ifade eden sözleri üzerine salonda bulunan üyeler ayağa kalkarak, Yıldırım'ı alkışladı. Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de ayağa kalkıp salonun alkışına eşlik etti. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda çok sayıda üye ayakta kalırken, genel kurul üyelerine 100. yıl almanağı verildi.

28.05.2007


 

Taraftar anketi: Tuncay kalsın

Fenerbahçeli futbolcular, sözleşmesi sona eren futbolcular içinde, en çok Tuncay Şanlı'nın takımda kalmasını istiyor.

İnternetteki ''www.1907haber.com'' adresli sitede yapılan ''Sözleşmesi biten hangi oyuncu öncelikle takımda kalmalı?'' sorulu ankete katılan 12 bin 542 taraftarın yüzde 39.18'i, Tuncay Şanlı için oy kullandı. Oylamanın devam ettiği ankette Brezilyalı futbolcu Alex De Souza, yüzde 13.46'lık oy oranıyla ikinci sırada yer alırken, sakatlığı nedeniyle bu sezon fazla forma şansı bulamayan kaleci Rüştü ise yüzde 12.39 ile üçüncü oldu.

28.05.2007


 

Futbolda 74 günlük tatil başladı

Turkcell Süper Lig'de 74 günlük uzun tatil dünden itibaren başladı. Fenerbahçe-Ankagücü arasında Cumartesi akşamı yapılan maçla birlikte tatile giren Süper Lig'de 2007-2008 sezonu, 10-11-12 Ağustos tarihlerinde yapılacak karşılaşmalarla başlayacak.

Turkcell Süper Lig'in ilk devresi 23 Aralık 2007 tarihinde sona erecek.

2. Devre 13 Ocak 2008 tarihinde başlayacak ve 11 Mayıs 2008 tarihinde lig sona erecek. Ligde tatile girilirken, milli takım ise 2 Haziran Cumartesi günü Bosna Hersek ile 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçı, Brezilya ile 5 Haziran Salı günü özel bir karşılaşma oynayacak.

Türkiye Profesyonel Futbol Ligleri'nde 2007-2008 sezonu transfer ve tescil dönemi 11 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Birinci transfer ve tescil dönemi 3 Eylül Pazartesi günü sona ererken, ikinci transfer ve tescil dönemi ise 2 Ocak 2008 Çarşamba günü başlayıp, 1 Şubat 2008 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.

28.05.2007


 

Duncan'a Mehmet markajı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de dün sabaha karşı oynanan play-off serisinin 3. maçında San Antonio Spurs'ü 109-83 yenen Utah Jazz, durumu 2-1'e getirdi.

Utah'ın Energy Solutions Arena Salonu'nda oynanan maçı 19 bin 911 kişi izledi. Maçın en skorer ismi 31 sayı atan Utah Jazz oyuncusu Deron Williams oldu. Utah Jazz'da, oyunda kaldığı 21.05 dakikada hiç sayı kaydedemeyen Mehmet Okur, 2'si hücum toplam 4 ribaunt aldı, 2 asist yaptı. Okur, yaptığı savunmayla Spurs'ün yıldız oyuncusu Tim Duncan'ın oyun dengesini bozdu ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Mehmet Okur'un Duncan'a yaptığı blok, NBA'in internet sitesinde de günün en iyi hareketlerinden biri olarak yer aldı. Utah Jazz'ın tekrar umutlandığı Batı Konferansı final serisinde 4. maç salı günü sabaha karşı Utah'ta oynanacak.

28.05.2007


 

Real Madrid zirvede

La Liga'nın lideri Real Madrid, şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli daha geride bıraktı. Sahasında güçlü Deportivo'yu konuk eden Beyaz Şimşekler, 3-1'lik galibiyetle son iki haftaya Barcelona'nın önünde girmeyi garantiledi.

Santiago Bernabeu'daki karşılaşmanın ilk yarısında 27. dakikada Carlos-Beckham organizasyonu sonrasında Ramos'un attığı golle 1-0 öne geçti. İkinci yarıya ise konuk ekip iyi başladı. 55. dakikada Capdevilla, Sergio'nun arapasında skora dengeyi getiren isim oldu. 58. dakikada Raul, tekrar Madrid'i öne geçirdi. 75. dakikada Collocini, Van Nistelrooy'u asist yaptı. Hollandalı da bunu geri çevirmedi:3-1

28.05.2007


 

Bu defa kazandı

Süper Ligde bundan önceki son iki şampiyonluğunda son hafta maçında yenilen Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunu Ankaragücü galibiyetiyle tamamladı. Bundan önce şampiyon olduğu son iki sezonda, şampiyonluklarını bitime birer hafta kala garantiledikten sonra rehavete giren sarı-lacivertli ekip, son hafta maçlarında 2003-2004 sezonunda Malatyaspor'a ve 2004-2005 sezonunda Konyaspor'a 4-2'lik skorlarla mağlup olmuştu. Bu sezon Fenerbahçe, son iki hafta maçını da kazanmasını bildi. Sarı-lacivertliler 33. hafta maçında Galatasaray'ı 2-1 ve 34. hafta maçında da Ankaragücü'nü 3-1'lik skorlarla yendi..

KAPTAN ÜMİT'TEN GOLLÜ VEDA

Gelecek sezon Daum'un takımı FC Köln forması giyecek kaptan Ümit Özat, Fenerbahçe taraftarına attığı golle veda etti. Maçın 55. dakikasında maçta 1-1 eşitliği sağlayan golü atan Ümit, golden sonra büyük bir sevinç yaşadı. Ümit'in etrafında toplanan takım arkadaşları kaptanı kucaklayarak havaya attı..

RÜŞTÜ NEDEN KATILMADI?

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Rüştü'nün sevinç gösterilerinde yer almaması dikkatleri çekti. Stattan yapılan anonslarda futbolcular davet edilirken ilk önce 34 numaralı Rüştü Reçber'in ismi okundu. Fakat kenardan yapılan uyarıdan sonra 1 numaralı Volkan'ın ismi anons edildi ve platforma çağrıldı. Sakat olduğu dönemde takıma ağabeylik yapan Rüştü Reçber'in neden olmadığı basın tribününde ve taraftarlar arasında konuşulurken ve kafalarda soru işaretlerinin belirmesine neden oldu. Fenerbahçe İdari menajeri Volkan Ballı, Rüştü'nün ameliyat olan ve kutlamaları tribünden takip eden Appiah'a yardımcı olmak için platforma çıkmadığını söyledi. Fakat bu açıklama pek inandırıcı bulunmadı..

ALEX 19 GOLLE KRAL OLDU

Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza, 2006-2007 sezonunun ''Gol Kralı'' oldu. Son haftaya 19 golle ''Gol Krallığı'' yarışmasında zirvede giren Brezilyalı futbolcu, Ankaragücü maçında golle buluşamadı ancak zirvedeki yerini koruyarak ligin kralı oldu. Sarı-lacivertlilere, ligde 12 yıl sonra gol krallığını getiren Alex, Fenerbahçe 'nin ilk yabancı gol kralı oldu. Galatasaraylı Ümit Karan ise Alex'in gerisinde kalarak, yarışı 18 golle 2. sırada tamamladı. Bu arada, Alex bu sezonki gol krallığı yarışında son yılların en az golünü atarak kral oldu..

ERCİYES VE ANTALYA DÜŞTÜ

Süper Lig'de ligden düşen 3 takım da belli oldu. Sakaryaspor'un haftalar öncesinden düştüğü ligde, lige veda eden diğer iki takım ise Kayseri Erciyesspor ile Antalyaspor oldu. Sahasında ligin rahat takımlarından Gençlerbirliği'ni ağırlayan Antalyaspor, sahadan 3-1 yenik ayrıldı ve lige veda etti. Sivasspor maçı öncesi 37 puana sahip Kayseri Erciyesspor ise son dakikalarda yediği 2 golle 2-1 yenildi ve Süper Lig'den düştü..

Erol DOYURAN

28.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004