Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Antep’e İslâm Eserleri Müzesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk İslâm Eserleri Müzesi Gaziantep’te kuruldu. Tezhip ve ebru san’atıyla süslenmiş Türk hat san’atı örneklerinden Kur’ân-ı Kerim ve hat levhaların sergilendiği Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi’nde, değişik yörelere özgü tarihi kilim ve halılar ile sema ayininin tasvir edildiği bir Mevlevi salonu bulunuyor. Müze’nin, 30 Haziran’a kadar açılması planlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kültür ve turizme katkı sağlamak amacıyla kurulan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk İslam Eserleri Müzesi olarak nitelendirilen Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi için, 1636 yılında Mustafa Ağa Bini Yusuf Efendi tarafından yaptırılarak vakfedilen Mevlevihane binası restore edildi.

4 Ekim 2006’da başlayan restorasyon çalışması, 14 Mart 2007’de tamamlandı. Restorasyonu 6 ayda biten binanın müze olarak tefrişi, 45 günde gerçekleştirildi. Restorasyon için 593 bin YTL harcandı. 2 ayrı binadan oluşan Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi’nin 3 katlı binasında, Mevlevilik kültürü ve maden eserleri ile Türk vakıf hat sanatlarından örnekler yer alıyor.

/ GAZİANTEP

30.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihin üçte biri dört müzede

  Antep’e İslâm Eserleri Müzesi

  Dünyanın en pahalı fotoğrafı İstanbul’da

  Türk Cumhuriyetleri kütüphanede buluşuyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004