Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkzoy müzakereleri veto etmeyecek

Fransa’da yayımlanan Le Figaro gazetesi, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkzoy’nin, AB’nin haziran ayında Türkiye ile üç fasılda daha müzakerelere başlamasını veto etmeyeceğini yazdı. Gazete, Sarkozy’nin özel temsilcisi, eski ABD Büyükelçisi Jean David Levitte’i, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir yol bulmak amacıyla iki gün önce Ankara’ya gönderdiğini bildirdi.


İran, Irak’ın tapusunu istiyor

Iraklı Şiiler, İran ile ABD’nin yıllar sonra görüşmesinin Irak için diplomatik zafer olduğu görüşünü dile getirirken, görüşmenin neler getireceği kon

Castro: Bush katilim olacak

Küba lideri Fidel Castro, ABD Başkanı George W. Bush’un kendisinin ölmesini istediğini ve bunun için emir verdiğini ileri sürdü. Castro, Irak’taki sav


  ‘Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var’

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu söyledi.


  Birinci turun galibi Barak

İsrail eski Başbakanı Ehud Barak, İşçi Partisinde yapılan lider seçimini kazandı. Seçimde bir sandık dışında oy sayma işlemi tamamlandı. İlk resmî sonuçlara göre, Barak oyların yüzde 36’sını, eski İsrail İç Güvenlik Servisi başkanı Ami Ayalon da yüzde 31’ini aldı.


  Bağdat’ta onlarca ölü

rak’ın başşehri Bağdat’ın işlek bir meydanında düzenlenen bombalı saldırıda, ilk bilgilere göre 17 kişi öldü, 53 kişi yaralandı.


  ABD’den Sudan’a yeni yaptırım

Sudan, Darfur yüzünden ABD’nin yeni yaptırımlar uygulanmasına yönelik planının “haksız ve zamansız” olduğunu bildirdi. Dışişleri Bakanlığından üst düzey yetkili Mütrif Sıddık, yeni yaptırımları haklı bulmadığını ve zamansız olduğunu söyledi.


  İnsan hakları askeri bağlamaz mı?

İngiltere’de Kraliyet Başsavcısı Lord Goldsmith’in, Irak’ta görevli İngiliz komutanlarına, askerlerin zanlıları sorgularken insan hakları sözleşmesine bağlı olmadıkları yolunda görüş bildirdiği öne sürüldü.


  Prens Harry’e yeni görev

“Çok tehlikeli” olduğu gerekçesiyle Irak cephesine gönderilmeyen, İngiltere tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry’nin Afganistan’a gönderilebileceği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004