Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Başörtüsü temel hak, tarikatlar sosyal gerçek

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, başörtüsü konusunu üniversitelerde eğitim özgürlüğü çerçevesi içinde, haklar ve özgürlükler bağlamında görmek gerektiğini belirterek, “Avrupa Birliğinde herhangi bir ülkede bu tür bir yasağı sürdürebilmek mümkün değil. Türkiye bunu siyaseten istismar alanı olmaktan çıkarmalıdır” dedi. Tarikatların sosyolojik bir gerçek olduğunu da belirten DP lideri, “Toplumda yüzyıllardır var olan bir şeye yok diyemezsiniz. Önemli olan burada devletin anayasal yapısını, rejimini rahatsız etmeme konusunda dikkat içerisinde olunmasıdır” diye konuştu.


Ulaşımda tedbir alınıyor

Ulaştırma Bakanlığı, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminde, kayıtlı olduğu yerde oyunu kullanacak seçmenlere kolaylık sağlam

ANAVATAN’da sona doğru

ANAVATAN Partisi’nin, 2 Haziran’da gerçekleştirilecek 9. Olağan Büyük Kongresinde partinin Demokrat Parti’ye (DP) katılma kararı alınacak.


  ABD'ye nota

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, iki Amerikan uçağının Türk hava sahasını ihlâliyle ilgili olarak ABD Büyükelçiliği nezdinde gerekli diplomatik girişimin yapıldığını bildirdi.


  Tanklar sınıra taşınıyor

Demir yoluyla Güneydoğu’ya sevk edilen araç ve silâhlar, bölgede yapılan tatbikat ve güvenlik operasyonları çerçevesinde sınıra kaydırılıyor. Diyarbakır Tren Garı’nda hareketlilik yaşanıyor.


  En çok asker aday AKP’den

22 Temmuz seçim süreci devam ederken, partilerde emekli asker adaylar dikkatleri çekiyor. Şu ana kadar ki adaylar arasında emekli askerlerin en çok AKP’den adaylık başvurusunda bulunduğu ortaya çıkıyor.


  CHP’li Ertuğrul Günay AKP’de

AKP grup toplantısında partiye yeni katılanlar tek tek tanıtıldı. Bunların arasındaki en ilginç isim CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay da AKP Grup kürsüsünden partililere seslendi.


  İslâmla terör yan yana gelmez

Belçika’nın Gent şehrinde düzenlenen “Terör ve Flaman Bölgesi” konulu panelde konuşmacılar, İslâmla terörizmi bağdaşlaştırmanın doğru olmadığı görüşünde birleşti. Katılımın yoğun olduğu panelde, 11 Eylül’den sonra dünyada çok şeyin değiştiğine dikkat çekilirken, her Müslümanın terörist olarak görülmesinin yanlış olduğu vurgulandı.


  Seçim sandıkları gözlenecek

Milletvekili Genel Seçiminde sandık alanlarında bağımsız adayların da gözlemcileri bulunacak.


  İstanbul'un fethine defileli kutlama

- İstanbul’un fethinin 554. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde modacı Faruk Saraç’ın kreasyonlarından oluşan ‘’Tılsım Koleksiyonu’’ defilesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirildi.


  Sezer’den Fatih’e övgü

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul’un Fethi’nin 554. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, Türk ve dünya tarihi yönünden büyük önem taşıyan İstanbul’un Fethi’nin, insanlığın önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.


  Demirel’den CHP sorusuna tepki

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) kendisine milletvekili adaylığı teklifi gelip gelmediği sorusuna, “Her lafa inanmayın. Bunun bir ciddiyeti yok. Böyle soru sorulmaz” diye karşılık verdi.


  Şahin Hoca Hakk’a yürüdü

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 45 yıldır hafız yetiştiren Hilâliye Eğitim Vakfı’nın kurucusu ve başkanı Şahin Yılmaz Hocaefendi önceki gün vefat etti.


  TÜİK’ten afişli çağrı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adresi Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi için vatandaşlardan, Haziran sonuna kadar muhtarlıklardaki listelerden veya TÜİK’in internet sayfasından, ikamet adreslerinin doğruluğunu kontrol etmelerini istedi.


  Kavaklı deprem yaralarını sarıyor

Asrın felâketi olarak bilinen 17 Ağustos Marmara Depremi’inin merkez üssü olan Gölcük ilçesinde deprem yaraları bir bir sarılmaya devam ediliyor. Depremin simgesi olan ilçedeki Kavaklı Sahili’nin bir kısmı sular altında kalmıştı. Daha sonra moloz yığınına dönen sahil, yeni haliyle göz kamaştırıyor.


  En büyük akvaryum

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan akvaryum Türkiye’nin en büyük akvaryumu olma özelliğini taşıyor.


  Güneş gözlüğü alırken dikkat

Yaz mevsiminin gelmesiyle göz hastalıkları uzmanları, ultraviyole ışınlarını kestiğine dair sertifikası olmayan güneş gözlüklerinin alınmaması tavsiyesinde bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004