Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

BOTAŞ’ın hesaplarına haciz

BOTAŞ Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, vergi borçlarından dolayı BOTAŞ’ın kamu kuruluşlarından gelen ödemelerine ilişkin hesaplarına haciz konulduğunu doğruladı.


Seçimden önce yeni vergi yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, mevcut gayrimenkul kiralarının vergilendirilme biçimiyle ilgili bir teklifin henüz kendisine ul

Üç aylık cari açık 9,1 milyar dolar

Yılın ilk çeyreğinde, ihracattaki hızlanma ve ithalattaki yavaşlama eğiliminin devam ettiği, dış ticaret açığının geçen yılın aynı dönemine göre değiş


  DB: Yavaşlama gelişen ülkelerde riski arttırdı

Dünya Bankası, küresel ekonomideki yavaşlamanın, gelişmekte olan ülkelere yönelik riskleri arttırdığını belirtti. Banka, yıllık küresel kalkınma finansmanı raporunda, gelişmekte olan piyasalara rekor düzeydeki özel sermaye girişinin durması halinde, bu ülkelerin zarar göreceğini kaydetti.


  İşsizlerin yüzünü tersaneler güldürecek

Zonguldak’taki tersaneler ağının tamamının faaliyete geçmesiyle 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. 2 Haziran 2006’da açılan Ereğli ilçesindeki Tersaneler Bölgesinin yanı sıra Alaplı ilçesi ve Kilimli beldesindeki tesisler, işsizin yeni umudu oldu.


  Kamu toplu iş sözleşmelerinde 2. randevu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Türk-İş, kamu kesiminde çalışan 300 binin üzerinde işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri kapsamında bugün 2. kez bir araya gelecek.


  “Tüketiciler Birliği yanlış bilgi veriyor”

Türk Telekom, görüşme ücretlerinin kontör bazında tahakkuk ettirilmesi sebebiyle, tüketiciden yüzde 35 daha fazla bedel tahsil edildiği iddiasının tamamen yanlış olduğunu bildirdi.


  Belediyelere gelir desteği

Resmî Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na göre, genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden belediyelere ayrılan paylarda, Nisan, Mayıs, Haziran ayları için kesinti yapılmayacak.


  İTO protokol yenileyecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Türkiye Vakıflar Bankası, KOBİ’lere yönelik protokolü tazeleyecek.


  Pegasus’tan seçime özel kampanya

Pegasus Havayolları, iç hatlarda İzair ortak uçuşları dahil olmak üzere 22 Temmuz seçimlerinde oy kullanacakları, vergi ve harçlar dahil 45 YTL’ye uçuracağını açıkladı.


   “Kuraklığa karşı depolamalı baraj şart”

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Haydar Koçaker, kuraklık sorununun önüne geçilmesi için inşaa edilmeyi bekleyen 500’ün üzerinde depolamalı baraj tesisinin bir an önce yapılması gerektiğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004