Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Wederson Fenerbahçe, Hakan Beşiktaş'ta

Ankaraspor'un Türk vatandaşı olan Brezilyalı solbeki Wederson sarılacivertli kulüple 3 yıllık sözleşmeye imza atarken, yine Ankaraspor'un G.Saray'a gideceği ileri sürülen genç kalecisi Hakan Arıkan ise Beşiktaş ile anlaştı..

Ankarasporlu Wederson Fenerbahçe, Hakan Arıkan ise Beşiktaş ile anlaştı. Fenerbahçe ve Beşiktaş kulübü yöneticileriyle günlerdir bu transferler hakkında görüşmelerini sürdüren Ankarasporlu yöneticiler, ligi şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin aylar öncesinden beri sürdürdükleri Wederson'u transfer etme istekleri, iki kulübün yöneticilerinin tüm konularda anlaşmasıyla tamamlandı.

SEMİH VERİLMEDİ

Wederson'un transferine karşılık Semih ve bonservis ücreti isteyen başkent ekibinin yöneticileri, sarı-lacivertlilerin Semih'i vermek istememeleri nedeniyle doğan anlaşmazlıktan dolayı bu transfer birkaç haftadır askıda bekliyordu. Dün gece geç saatlere kadar süren ve bugün sabah saatlerinde kesinleşen anlaşmanın ardından Ankaraspor'un Türk vatandaşlığına geçen Brezilyalı sol kanat oyuncusu Wederson için sarı-lacivertli ekip Ankaraspor'a 1,5 milyon avro bonservis ücreti ödeyecek.

HAKAN BEŞİKTAŞ'TA

Sezon başından itibaren başarılı bir performans gösteren Ankaraspor'un başarılı file bekçisi Hakan Arıkan, Beşiktaş ile anlaştı. Hırvat file bekçisi Runje'nin ayrılma ihtimalini göz önüne alan siyah-beyazlı yöneticiler, geçen sezon büyük bir çıkış gösteren ve Milli Takıma kadar yükselen genç file bekçisini transferde ikna etti. Galatasaray'ın da gündeminde olan Hakan'ın transferi için genç file bekçisi ile biraraya gelen yönetici Celal Kolot, görüşme sonrası milli kaleciyle her konuda anlaşmaya vardı. Ankaraspor'un sözleşmesi süren Hakan için Beşiktaş'tan kaleci Ramazan'ın yanı sıra 2 milyon avro istediği, siyah-beyazlıların da bu teklife sıcak baktığı öğrenildi. Beşiktaş, Hakan Arıkan transferiyle ilgili olarak İMKB'ye de durumu bildirdi.

30.05.2007


 

Gerets, G.Saray'a gözyaşları ile veda etti

Belçikalı çalıştırıcı, "Başkan Canaydın'ın almış olduğu kararı anlayabiliyorum. Kızgın değilim sadece üzgünüm. Üçüncü senemde şampiyonluk fırsatı verilmedği için üzgünüm" dedi.

Galatasaray Teknik direktörlüğü görevinden ayrılan EriK Gerets, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında üzgün olduğunu, herhangi bir kzgınlık duygusu içinde olmadığını açıkladı. Gerets, başkan Özhan Canaydın'a kızgın olmadığını söyledi. Belçikalı teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü.

''Başkanımla olan bir kaç toplantıdan sonra herkesin kendi yoluna devam etmesine karar verdik. Bunun öncelikle beni üzdüğünü gizleyemiyeceğim. Fakat kendisini anlayabiliyorum. Galatasaray başkanı olarak gerekli sorumlulukları üstlenmesi gerekiyor. Kendisinin almış olduğu kararı anlayabiliyorum. Kızgın değilim sadece üzgünüm. Üçüncü senemde şampiyonluk fırsatı verilmedği için üzgünüm. Geçmiş 2 sezonu değerlendirirsem hem kolay hem zor. Birincisi mutlu ve gururluyum. Kırılması zor şeylere imza attım. Geldiğim ilk sezon bir takım olduk. Hiç biryerde taraftarımızın birinci sene geldiğimdeki ilgi ve desteği görmedim. Birinci sene göğün 7. katında yaşadığımı zannettim. İkinci senede de bu yolu yaşamaya çalıştık ama başarılı olduğumuzu söyleyemem. Galatasaray gibi bir takıma yakışmayan futbol oynamadığımız için üzgünüm. Biliyorumki Galatasaray'ı çok özleyeceğim. Ömrümün sonuna kadar sürecek dostluklar kurdum.''

30.05.2007


 

Federasyon: Brezilya-Türkiye maçı keyfi satılmadı

Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada Brezilya-Türkiye maçının yayın hakkının yasal bir uygulama ile satıldığını bildirdi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile Brezilya milli takımları arasında 5 Haziran'da Almanya'nın Dortmund kentinde oynanacak özel maçın yayın haklarının, keyfi bir uygulamayla satıldığına ilişkin haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi. ''Türkiye Futbol Federasyonu, her konuda olduğu gibi yayın haklarının satışında da yasanın kendisine verdiği yetki çerçevesinde hareket etmekte ve her işi usulüne uygun olarak yapmaktadır'' denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

EN İYİ FİYATA SATILDI

''Bilindiği gibi Türkiye Futbol Federasyonu, 2886 sayılı Devlet İhale Yasası kapsamına girmemektedir. Bu nedenle de futbol ekonomisine daha fazla katkı yapacak farklı pazarlama yöntemleri ve sponsorluk hizmetleri çerçevesinde, sahip olduğu ürünü en iyi fiyatı bularak değerlendirmektedir. Brezilya-Türkiye özel milli maçı yayın hakkının satışı da tamamen yasal olan bir yöntemle ve bu yaklaşım doğrultusunda değerlendirilecek ve gelişmelerle ilgili olarak kamuoyuna düzenli bilgi akışı sağlanacaktır.''

30.05.2007


 

Vural: İntihar girişimi haberi bir şaka

Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural, pazar günü oynanan Antalyaspor-Gençlerbirliği maçından sonra tabanca ile intihar etmek istediği konusundaki haberlerin gerçek olmadığını söyledi.

Yılmaz Vural, katıldığı bir televizyon programında gazeteci Gürcan Bilgiç'in ''Maçtan sonra çok üzüldüğünüz için tabancanızı kafanıza dayayarak intihar etmek istediğiniz, yardımcı antrenör Engin Korukır'ın elinizden tabancayı aldığı söyleniyor. Ne diyorsunuz?'' sorusuna cevap olarak, ''Doğrudur, doğrudur. Daha ne istiyorsunuz, benden kurtulursunuz'' diyerek esprili bir şekilde sitem ettiğini ifade etti. Vural, ''Maçtan sonra intihar etmek istediğim doğru değil. İntihar girişimi konusunda espri yaptım ama bazı kişiler olayı gerçek olarak algıladı. Ben zaten silah taşımam'' dedi. Yardımcı Antrenör Engin Korukır ise ''İntihar girişimi haberi gerçek değil. Maçtan sonra herkes çok üzüntülüydü. Yılmaz hocam bir televizyon programında bir soruya karşılık esprili bir şekilde konuştu. Herkes bu espriyi gerçek anladı" dedi

30.05.2007


 

F.Bahçe ile Efes arasında 3. maç

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde mücadele eden Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki serinin 3. maçı bugün yapılacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma saat 18.00'de başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak.

Serinin ilk iki karşılaşmasında Efes'i 82-52 ve 66-53 yenen Fenerbahçe Ülker, rakibi karşısında seride 2-0 önde bulunuyor. Sarı-lacivertli takım, bugünkü maçı kazanırsa seride 3-0 öne geçecek ve şampiyonluk için 2 Haziran Cuma günkü maçı bekleyecek.

FENER TARAFTARINA YASAK YOK

Efes'in galibiyeti halinde ise seride durum 2-1 olacak ve lacivert-beyazlılar, şampiyonluk umutlarını diğer mücadelelere taşıyacak. Bu arada Efes Pilsen'in ev sahibi konuma geçtiği bugünkü maçta, isteyen Fenerbahçe Ülkerli taraftar maçı izleyebilecek. Lacivert-beyazlı kulübün Fenerbahçe Ülker taraftarlarına herhangi bir kontenjan uygulamayacağı ve bütün taraftarların Biletix'ten karşılaşmanın biletini temin edebileceği öğrenildi.

30.05.2007


 

Süper Lige kim çıkacak?

Turkcell Süper Lig'de gelecek sezon yer alacak 3. ve son takımın belirleneceği bugünkü Altay-Kasımpaşa maçını hakem Vedat Yüksel yönetecek.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Vedat Yüksel'in yardımcılıklarını Nihat Mızrak ile Hilmi Erman Ercan yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Özgüç Türkalp. Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

30.05.2007


 

Jazz, Spurs'a evinde teslim

NBA'da Batı Konferansı final serisi 4. maçında San Antonio Spurs ile milli yıldız Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, Salt Lake'de karşı karşıya gelirken, maçta gülen taraf konuk takım Spurs oldu.

Salt Lake'deki EnergySolutions Arena'da oynanan maçta 19 bin 911 basketbolseverin desteğini arkasına alan Utah Jazz, Spurs'e sahasında 91-79 yenilerek seride 3-1 geriye düştü ve final için büyük bir avantaj yitirdi.

Maça ilk 5'te başlayan ve 35 dakika 49 saniye sahada kalan Mehmet Okur, karşılaşma boyunca 7 sayı kaydederken, 5 ribaunt ve 1 de asist yaptı. Son çeyreğe 63-62 geride giren ve 4. çeyrekte rakibini faulle durduran Jazz, Spurs'un bu çeyrekte 11 sayı fark atmasına engel olamadı. Ev sahibi takımda Deron Williams, 27 sayı ve 10 asistle ''double double'' yaparken, Carlos Boozer ise 18 sayı ve 9 ribauntla takımın bir diğer etkili oyuncusuydu. Andrei Kirilenko ve Derek Fisher maçı 9'ar sayıyla tamamladılar.

30.05.2007


 

İşte gerçekler!

Süper Lig'e yükselme yarı final maçında Diyarbakırspor ile Kasımpaşa, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. Bu sezon Lig A'da istikrarsız sonuçlara imza atmasına rağmen play-off'lara kalmayı başaran Kasımpaşa, Diyarbakırspor'u 2-1 yenerek finale yükseldi. Böylece finalde Altay'ın rakibi Kasımpaşa oldu.

İzmir takımlarının Süper Lige çıkması gerektiğini savunanlar zaten bu tezinde başarılı oldular. Daha maçın ilk dakikalarında tahminler Diyarbakır lehineydi. Yalnız maçın başlangıcını ben iyi görmediğimden bu maçın Kasımpaşa lehine sonuçlanacağını tahmin ettim.

Bu tahminim bu sene Anadolu'dan takımların Süper Lige çıkarılmayışı iddiasının hafızamdan silinmeyişinin kuvvetli olmasından dolayı sanırım. Bir Elazığ, bir Diyarbakır ve Malatyaspor'un Süper Lige çıkacak güçlerinin olduğunu iddia ediyorum. Şu anda bu 3 takımımızın da canı liglerde hakem hatalarından dolayı çok hem de çok yandı. En son Elazığspor'un Karşıyaka deplasmanından 1-1 lik sonuçla dönmesi ve hakemin bariz hatalarının göz ardı edilmesi ve akabinde bu 3 takımımıza da bazı güçlerin meydan okurcasına siz süper lige çıkamazsınız veya çıkartmayacağız kelimeleri elbetteki futbolcular üzerinde bariz bir şekilde strese sebep oldu ve kolay zannedilen maçlardan hem hakemlerin yardımıyla hemde stres yüzünden boynu bükük ayrıldılar.

Altay, Süper Lig'de diyebilirim. Kasımpaşanın da çıkmasını isterim elbette. Sebebi, önümüzdeki sezon bol İstanbul Ankara takımlarının süper ligde boy gösterecek olması ve akabinde zevksiz ve kalitesiz liglerin olacağını şimdiden belirtmek isterim.

[email protected]

Said YALÇIN

30.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004