Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Üniversitenin görevi “Atatürkçü yetiştirmek” değildir

Yokluğumuzda bu sefer tutmuşlar, Boğaziçi’nin rektörü Ayşe’ye saldırmışlar. Yeni duydum. Çünkü Boğaziçi, Orhan Pamuk’a fahri doktora vermiş. (...)



Gelsin 301’inci madde

Hiç aklınıza gelir miydi, bir gün Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da, Türk Ceza Yasası’nın 301’inci maddesini ihlal ettiği iddiasıyla yargı huzuruna çıkmasının isteneceği?



Bürokratik elit sınıflar rakip istemiyor

Gelişmeleri protesto ederek Sabah’ın başyazarlığından ayrılan Mehmet Barlas, geçen gün internet sitesi ‘haberx’te şöyle diyordu: “Şimdi birileri, Cumhuriyet’i demokrasiden soyutlayan ve seçmen çoğunluğunu ‘rejimin tehdidi’ olarak gören kesimlerin ‘yeni orta sınıflar’ olduğunu anlatmaya çalışıyor. Oysa şu anda tanık olduğumuz tablonun aktörleri de, figüranları da, yeni değil.”



Darbe yapmak milleti esir almaktır!

Türk Ordusu’nun “Peygamber ocağı” olduğunu söylemek doğru mu? Bu söylem onların her türlü eylemlerini, askeri darbelerini, ülkede siyaseti şekillendirmelerini dindarlar nezdinde meşru göstermekten başka işe yaramıyor.



Darbeye ‘gerek’ var mı?

Son haftalarda meydana gelen tuhaf siyasi gelişmeler serisinin fiili bir darbeyle sonuçlanma ihtimalinden söz ediliyor. Bu ihtimalin gerçeklik derecesini bilemem, ama darbe olsa da olmasa da Türkiye siyasetinde işlerin seyri zaten her zaman bir ölçüde tuhaftır. Bu tuhaflığın sırrı, Türkiye’nin iktidar elitinin ‘rejim’ rumuzuyla özetlediği yapının kendisinde saklıdır.



Kayıp yıllar

Anavatan Partisi bu hafta sonu Demokrat Parti’ye katılacak. ANAP, 24 yıllık ömrünü kendi isteğiyle noktalayacak. Özal’ın ANAP’ı, 12 Eylül’ün siyaset sahnesindeki son kalıntısıydı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004