Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mescidler 28 Şubat sürecinde kapatıldı

ÖNDER Başkanı Yusuf Ziya Sula yönetmeliklerde, 1999 yılına kadar okullarda ibadet yeri tahsis edilebileceğine, bunun için bir oda ayrılabileceğine dair izin olduğunu hatırlatarak, bu imkânın 1999’da kalktığını söyledi. Bağcılar’da bir lisede namaz kılındığı yönündeki haberlerin çocukların sanki esrar çekiyorlar gibi yansıtıldığını ifade eden Sula, “Hem bir yandan misyonerlik faaliyetlerinden şikâyet ederler, hem de böyle bir olayı abartırlar” dedi.


AMAÇLARI TAHRİK ETMEK

Sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilâhiyatçılar, bu tür haberlerin bir takım hassasiyetleri tahrik etmek amaçlı yapıldığını kaydederek ortamı gergin

Ağar: Darbeler siyasete

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Türkiye’nin inişli çıkışlı yolları zaman zaman siyaseti yapılamaz hale getirdi. Demokrasi dışı müdahaleler siyasetin ad


  Sınırötesine ihtiyaç var

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kuzey Irak’a operasyon konusunda bir ihtiyaç bulunduğunu daha önce ifade ettiğini belirterek, bunun için politik hedeflerin ortaya konması gerektiğini, bu hedefler ortaya konduktan sonra gerekli planlamanın yapılabileceğini bildirdi.


  Seçim yasakları tv kapatacak

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Mehmet Dadak, seçim yayın ilkelerinin ihlaliyle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kendileri tarafından gönderilen ve kapatma talebini içeren 8-10 raporu incelediğini, bunların çoğunun ulusal kanallardan oluştuğunu söyledi.


  Bilderbergciler İstanbul’da

Dünyanın her yıl değişik ülkesinde yapılan ve bu yıl da İstanbul’da başlayan Bilderberg toplantısına, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Kemal Derviş de katılıyor.


  Şiddet olaylarında azalma

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki şiddet vaka sayısının Ocak-Mayıs 2007 döneminde önemli oranda düşüş eğilimi gösterdiğini bildirdi. MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, ‘’Güvenli ve Ahenkli Ortamların Artırılmasına Yönelik Yürütülen Çalışmalara’’ ilişkin bir değerlendirme yapıldı.


  DP’nin ilk mitingi Menderes’in tutuklandığı Kütahya'da

Demokrat Parti (DP) ilk mitingini 8 Haziran Cuma günü Kütahya’da yapacak.


  Hakkında açılan dâvâlar iş yapamaz hâle getirdi

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi eski Başkanı Eren Keskin’in, bir gazetede yayınlanan yazısı sebebiyle TCK’nın 301. maddesinden yargılanmasına başlandı. Avukat Eren Keskin, hakkında açılan onlarca dâvâ sebebiyle işlerinin engellendiğini ve dâvâ dahi alamaz hale geldiğini söyledi.


  DYP Genel Merkezindeki tabelalar değiştirildi

Anavatan Partisi ile birleşerek Demokrat Parti (DP) adını alan Doğru Yol Partisi, genel merkezindeki tabelalarını değiştirdi.


  İncirlik gerçeklerini öğrenmek istiyoruz

Savaş karşıtı çalışmalarda bulunan Küresel BAK, İncirlik Üssü’nün ABD ordusuna kullanımına izin veren kararnamenin yenilenme döneminin gelmesi üzerine bir basın toplantısı düzenledi.


  Hükümet asker göndermede çelişkili

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı, emekli büyükelçi Nüzhet Kandemir, “Üçüncü ülkeler istediğinde askerimize dış görev vermekte kusur etmeyen hükümetin, Irak’ın kuzeyindeki PKK terörü söz konusu olduğunda askerden talep bekleme çelişkisi içindedir” dedi.


  Erdoğan: Şener’le ilgili bana gelmiş bir şey yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in, 22 Temmuzda yapılacak genel seçimde aday olmayacağı konusundaki sorular üzerine, “Hayır. Bana gelmiş böyle bir şey yok” dedi.


  Şırnak’ta mayın patladı: 2 yaralı

Şırnak’ta askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü tarafından döşenen mayın patladı. Patlama sırasında bir uzman Çavuş ile bir erin yaralandığı belirtildi.


  Ormanlarda yangın alarmı

Orman yangınları konusunda en hassas bölgelerin başında yer alan Çanakkale’de yaz mevsimi ile birlikte tedbirler artırıldı.


  Devlet hastanesinde de ana-baba okulu projesi

Antalya Finike Devlet Hastanesi ‘Ana-Baba Okulu Projesi’ ile Türkiye’ de bir ilki gerçekleştiriyor.


  Eğitimci geçim derdinde

Bağımsız Eğitimciler Sendikası AR-GE Kurulu tarafından yapılan “Eğitim Çalışanlarının alım gücü” araştırmasında, “Son bir yılda eğitim çalışanlarının ortalama ücretlerinin yüzde 11 arttığı, buna karşın kira, yakacak, beslenme gibi zorunlu ve vazgeçilmez giderlerle ilgili artışların ise yüzde 25’lere çıktığı” savunuldu.


  Eğitim-Sen’den mektup

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerine birer mektup göndererek, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve üniversitelerde çalışan hizmetli ve memurların mali ve özlük haklarının düzeltilmesini istedi.


  Ev ve işyerleri su altında kaldı

Erzurum’da dün gece yağan yağmur Sanayi Mahallesi’nde maddi hasara sebep oldu. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur suları Sanayi Mahallesi’nde bir çok ev ve işyerini su altında bıraktı.


  Mudurnu’da Olca deresi taştı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu selden etkilenen Beyderesi köyünde, DSİ ve Köy Hizmetleri ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürüyor.


  Keneye karşı bireysel tedbir şart

Veteriner Hekim Günser Erlik, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açabilen kene ile mücadelede en etkili yolun, bireysel olarak alınacak tedbirler olduğunu söyledi.


  İki kişi hastanede

Samsun’da kenelerin ısırdığı bir kadın ile çocuk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelere karşı vatandaşlar bilgilendirilirken, kenenin ısırdığı 2 kişi hastaneye kaldırıldı.


  Tarihî çeşme restore edildi

Adıyaman’ın Alitaşı Mahallesi’nde yıllardan beri yıkılmaya terk edilen tarihi Çırçır Pınarı Çeşmesi restore edilerek eski haline getirildi.


  Niğde de petrol umudu

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Niğde’nin Bor ilçesinde yaptığı Havza Etüdü çalışmaları sırasında bölgede petrol buldu.


  Sınava girecekler için tatil başlıyor

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na (OKS) girecek ilköğretim son sınıf öğrencilerinin izni 4 Haziran Pazartesi günü başlıyor.


  “Yıldırım Ekipleri” görev başında

Kapkaç, hırsızlık, yankesicilik, gibi suçlarla mücadele etmek için kurulan “GüvenTimleri” ve “Yıldırım Ekipleri” bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yapılacak törenle göreve başlayacak.


  Organ bağışına destek

Organ bağışı konusunda toplumun bilinçlenmesi için yollara düşen Gaziantep’li Erdoğan Erikçi’ye Bolu’da üniversite öğrencilerden destek geldi.


  TİKA’dan yetimlere şefkat eli

Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Tacikistan Varzop Nahiyesi Çorbog Bölgesi’nde yanarak kullanılamaz hale gelen, 4 bloktan oluşan yetimhanenin yerine kullanılmak üzere bir binanın bakım ve onarımını üstlendi.


  Gazetemize onur belgesi

Silifke Belediyesi tarafından gazetemize onur ödülü veririldi.


  Tire büromuz duâlarla açıldı

Tire Yeni Asya Bürosu duâlarla hizmete açıldı. Büromuzun açılış merasimi Ramazan Kuru Hocanın okuduğu Kur’ân tilâvetiyle başladı.


  Nuh’un Gemisi tamam

Greenpeace üyelerinin küresel ısınmaya dikkat çekmek ve dünya liderlerine bu konuda çağrıda bulunmak amacıyla Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası bölgesinde yapımına başladığı ‘’Nuh’un Gemisi’’ tamamlandı.


  Kiraz aspirinden daha faydalı

İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyor.


  Yaz sıcağında kalbinizi koruyun

Uzmanlar, sıcak havada aşırı yağlı yiyeceklerin mideyi çok fazla çalıştırıp vücuda yük getireceğini belirterek, “Özellikle gündüz saatlerinde ağır yemeklerden uzak durulmalı, hafif bol sıvı içeren taze sebze, meyveden zengin, fazla yağ yükü olmayan yiyecekler seçilmeli” uyarısında bulundu.


  Emzirmek, meme kanseri riskini azaltıyor

Özel Bodrum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tahir Kırbaş, bebeği emzirme ile bayanların korkulu rüyası olan meme kanseri riskinin azaldığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004