Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BOSNA’YA DİKKAT

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 6. maçında yarın Türkiye ile karşılaşacak olan Bosna-Hersek Millî Takımı, hiç de kolay lokma değil. Avrupa Şampiyonası elemeleri tarihinde şimdiye dek 23 maç yapan Bosna-Hersek Millî Takımı, bunlardan 9’unu kazanırken, 4 kez berabere kaldı, 10 kez de rakiplerine yenildi. Elemelerde toplam 31 gol atan Boşnaklar, kalelerinde 37 gol gördü.

SÜRPRİZ SONUÇLAR ALIYOR

Bosna-Hersek, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde sürpriz sonuçlara imza atıyor. Kendi evindeki ilk 2 maçı da yitiren Boşnaklar, buna karşın deplasmandaki 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik sonucu 7 puan topladı. Grupta 7 puanla 3. sırada bulunan Bosna-Hersek için yarınki Türkiye maçı ayrı bir önem taşıyor. Boşnaklar, Türkiye maçını kazanmaları halinde puanlarını 10’a yükseltip, ilk 2 iddialarını kalan maçlara taşımak amacında.

Bosna-Hersek’in, (C) Grubu’nda geride kalan 5 maçta aldığı sonuçlar şöyle:

Malta - Bosna Hersek..... : 2 - 5

Bosna Hersek - Macaristan : 1 - 3

Moldova - Bosna Hersek... : 2 - 2

Bosna Hersek - Yunansitan : 0 - 4

Norveç - Bosna Hersek.... : 1 - 2

FIFA’nın Mayıs ayı dünya sıralamasında Türkiye 19., Bosna-Hersek ise 48. sırada yer alıyor.

TÜRKİYE FAVORİ

Deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak olan Türk Millî Takımı, maçın favorisi olarak gösteriliyor. UEFA’nın resmî internet sitesinde halen süren ankette, Bosna-Hersek ile Türkiye (A) millî futbol takımları arasında yapılacak maçta “Türkiye kazanır’’ diyenler büyük çoğunluğu oluşturdu. Ankete katılanların yüzde 78.64’ü Türkiye, yüzde 21.36’sı da Bosna-Hersek’in galibiyete yakın olduğu görüşünde birleşti.

01.06.2007


 

Gerets’in kısmeti açıldı

Galatasaray ile yollarını ayıran Belçikalı teknik direktör Erik Gerets’e teklifler gelmeye devam ediyor. Belçika basınına konuşan ve 4 takımdan teklif aldığını söyleyen Erik Gerets’e dün de Fransa Birinci Ligi takımlarından Monaco’nun teklif götürdüğü bildirildi.

Bu sezon başarısız bir dönem geçiren ve ligde 9. sırada kalarak hedeflerine ulaşamayan Monaco’nun bir kan değişikliğine gideceği ve Gerets’in takımın başına getirileceği kaydedildi. Belçika basınında, Monaco’nun profiline uygun bir antrenör olarak görülen Erik Gerets, Monaco ile sözleşme imzaladığı takdirde Fransa Birinci Ligi’ndeki 4. Belçikalı teknik direktör olacak.

01.06.2007


 

Albayrak: Serkan, seneye Trabzon formasını giyecek

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, Fenerbahçe’nin fiyat artırma girişimine rağmen Serkan Balcı’yla anlaştıklarını söyledi. “Serkan seneye bizde oynayacak” diyen Albayrak, kaleci transferiyle ilgili olarak da “Kesin bir şey yok! Tolga da takımı götürebilir” dedi.

Bu arada Intertoto Kupası’na katılacak Trabzonspor’un 2. turdaki muhtemel rakipleri belli oldu. Bordo-mavili takımın rakibi, Hırvatistan’ın NK Zagreb ile Arnavutluk’un FK Vllaznia takımları arasında yapılacak maçlar sonucunda tur atlayan takım olacak.

01.06.2007


 

Tuncay: Yurt dışında oynamak istiyorum

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Tuncay Şanlı, millî takımın Bosna-Hersek ile yapacağı maç öncesi UEFA’nın resmi internet sitesine ilginç açıklamalarda bulundu.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) resmî internet sitesi uefa.com’un ilk sayfasında yer alan haberde, ‘’Tuncay yeni bir sayfa açmaya hazır’’ başlığı kullanılırken, transferiyle ilgili Tuncay’ın ifadelerine de yer verildi.

Tuncay Şanlı’nın yarın (A) Millî Takım’ın yapacağı Bosna-Hersek maçının ardından yurtdışına gitmek için uzun uzun düşüneceğini yazan internet sitesi, ünlü futbolcunun, Fenerbahçe’ye 2002 yılında katılmasının ardından 3 kez şampiyonluk sevinci yaşadığının altını çizdi.

Tuncay’ın Turkcell Süper Lig’de kanıtlayacağı çok bir şey kalmadığını ifade eden uefa.com editörleri, yıldız futbolcunun, ‘’Transfer benim için birinci öncelikli bir konu değil. Önümüzde Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun ardından millî takımın Bosna-Hersek ile yapacağı zorlu maç var. Bosna Hersek maçının ardından daha bir rahatlamış olarak oturup, geleceğimle ilgili sağlıklı bir karar vereceğim. Şunu kabul etmeliyim, evet, ben yurtdışında oynamak istiyorum. Bu benim kişisel arzum’’ sözlerine yer verdi.

01.06.2007


 

Sağlam bilmecesi

Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot, dün bir gazetede kendisiyle ilgili çıkan teknik direktör konusundaki haberin gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

Kolot, kulübün resmî internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:

‘’Teknik direktör adaylarından sayın Ertuğrul Sağlam ile ilgili olumsuz ifadelere yer verilmiş, istifa tehdidinde bulunduğum ileri sürülmüştür. Bu haber tamamen asılsızdır. Teknik direktör konusunda başkanımız sayın Yıldırım Demirören yetkilidir ve kendisinin alacağı kararı tüm yönetim kurulu üyeleri olarak saygıyla karşılayacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarım.’’

Basında, Beşiktaş yönetimi Ümraniye’deki tesislerde yaptığı toplantıda Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot başta olmak üzere bazı yöneticiler Ertuğrul Sağlam’ın göreve getirilmesine eşinin başörtüsü sebebiyle karşı çıktığı ve istifa tehdidinde bulunduğu iddiaları yer almıştı.

01.06.2007


 

Tello, İMKB’ye bildirildi

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., 4 yıllık sözleşme imzalanan Şilili futbolcu Rodrigo Alvaro Tello Valenzucla’nın transferini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den yapılan açıklamada, ‘’Şirketimiz, Rıdrigo Alvaro Tello Valenzucla ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Sözleşme bedeli olarak futbolcuya yıllık 900 bin Avro garanti para ödenecektir’’ denildi.

01.06.2007


 

Okur’lu Jazz’ı eleyen Spurs NBA finalinde

ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nde 2006-2007 sezonunda Batı Konferansı şampiyonu San Antonio Spurs oldu. Konferans finalinde milli oyuncu Mehmet Okur’un takımı Utah Jazz ile karşılaşan Spurs, sahasında oynadığı serinin 5. maçından 109-84 gibi farklı bir skorla galip gelerek seride durumu 4-1 yaptı ve NBA finaline adını yazdırdı.

San Antonio’daki AT&T Center’da oynanan ve 18 bin 787 basketbolseverin takip ettiği mücadeleden ünlü oyuncuları Tim Duncan ve Tony Parker’ın iyi oyunuyla galip gelen Spurs, son 5 sezonda 3. finaline yükseldi. Konuk takım Jazz’da maça ilk 5’te başlayan ve 24 dakika 19 saniye süre alan milli yıldız Mehmet Okur, 8 sayı ve 3 ribauntla karşılaşmayı tamamladı.

01.06.2007


 

Başbakan Erdoğan, Kasımpaşa'yı kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da, Turkcell Süper Ligi’ne çıkan Kasımpaşasporluları kabul etti. Erdoğan futbolculara; “Zirveye çıkmak zor ama kalmak daha zordur” dedi.

Kasımpaşaspor’u tebrik eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ‘’Şu anda duyguluyum, zira doğduğumuz, büyüdüğümüz ilçe bile değil, eski tabirle nahiye, şimdi semt. Ama namı değer bir semt Kasımpaşa. O tarihlerin birinci ligi, Kasımpaşa, Beykoz, Süleymaniye gibi... Şimdi tekrar birinci lige dönen bir takım var o da Kasımpaşaspor, bunun dışında yok. Siz, bunu başardınız, bundan dolayı tüm futbolcuları, yöneticileri ve yardımcı elamanları tebrik ediyorum.’’

01.06.2007


 

Altay, gelecek sezona bakıyor

Altay Kulübü İkinci Başkanı Bülent Ünsalan, Turkcell Süper Lig’e yükselme finalinde penaltı atışları sonucunda Kasımpaşa’ya yenilmeleri sebebiyle matem tutmayacaklarını, gelecek sezonun hazırlıklarına vakit geçirmeden başlayacaklarını kaydetti.

Ünsalan, Ankara’daki final maçında Süper Lig’e çıkmayı iki kez 5’er saniye ile kaçırdıklarını, bu sebeple son derece üzgün olduklarını belirtti.

01.06.2007


 

Bakandan İstanbul ve Ankara eleştirisi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Turkcell Süper Lig’de önümüzdeki sezon iki şehrin 9 takımının mücadele edeceğini belirterek, “Bu sağlıklı bur durum değil’’ dedi.

Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Turkcell Süper Lig’e terfi maçında Altay’ı penaltı atışları sonucunda yenerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gençlerbirliği Oftaş’tan sonra Süper Lig’e yükselen 3. takım olan Kasımpaşaspor’u kabulünde yaptığı konuşmada, “Kasımpaşaspor’un da Süper Lig’e yükselmesiyle beraber ligdeki İstanbul ve Ankara takımlarının sayısı 9’a yükseldi. İstanbul’un 5, Ankara’nın 4 takımı önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele edecek’’ diye konuştu.

Bu takımları tebrik ettiğini, ancak bu durumun hiç de sağlıklı olmadığını ifade eden Şahin, bu tabloyu sağlıklı bir hale getirmek için diğer illerin yetkililerinin daha iyi takımlar kurmaları gerektiğini kaydetti.

01.06.2007


 

Gençlerbirliği Oftaş’ı işadamları alıyor

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’u, Ankaralı 6 iş adamı biraraya gelerek satın almak istiyor. Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor kulübünü satın almak için, Ankaralı 6 iş adamı ile görüştüklerini belirterek, “Süper lige çıkan OFTAŞ Spor, taraflı, tarafsız herkesin sempatisini kazandı.

Bu kulübü satın almak için Çorumlu, İzmirli işadamları talip oluyorsa, Ankara’nın takımına neden Ankaralı işadamları talip olmasın dedik ve 6 iş adamıyla biraraya gelerek, kulübü satın almaya karar verdik. OFTAŞ Spor’u şirketleştirerek, satın almayı düşünüyoruz’’ diye konuştu.

01.06.2007


 

Vestel, Manisa'yı bırakmıyor

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, şirketlerinden Vestel’in, Vestel Manisaspor’dan sponsorluğunu çekeceği iddialarıyla ilgili olarak, ‘’Kimse inanmasın. Böyle bir şey yok. Yolumuza devam ediyoruz’’ dedi.

01.06.2007


 

FB Ülker, potada şampiyon olabilir

Beko Basketbol Ligi Playoff final serisinde ilk üç maçı kazanarak 30 öne geçen Fenerbahçe Ülker, bugün 4. maçta karşılaşacağı Efes Pilsen’i yenmesi halinde şampiyonluğunu ilân edecek.

Maçı Efes’in kazanması durumunda seri 31’e gelecek. 20:00’de karşılaşmayı NTV naklen yayınlayacak.

01.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004