Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vatandaş borcunu ödeyemiyor

Merkez Bankası verilerine göre vatandaşın kredi borcu 73 milyar YTL’ye çıktı. Hanehalkının borçluluk oranı 2006 yılında artmaya devam etti. Bankalar ve tüketici finansman şirketlerince kullandırılan krediler, kredi kartı ve ödenmeyen borçlar sebebiyle 2006’da bir önceki yıla oranla 23 milyar 677 milyon YTL artarak 73 milyar 656 milyon YTL’ye kadar çıktı.


Tekstilde problemler sürüyor

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arif Özer, tekstilde sorunların devam ettiğini ve devletin çözmek için hiçbir şey yapmadığını söyledi.

KDV indirimi fiyatlara yansıdı

KDV’si yüzde 18’den, yüzde 8’e düşürülen gıda ürünleri, “ucuzlayan fiyatlarıyla” market ve hipermarket reyonlarında yerini almaya başladı.


  IMF'den borç yönetimine övgü

IMF ve Dünya Bankası uzmanları, “yükselen piyasalar” olarak adlandırılan ülkelerde son yıllardaki borç yönetimi uygulamalarını mercek altına aldı.


  Haziran’da 13.5 milyar YTL borç ödenecek

Hazine, Haziran ayında 13.5 milyar Yeni Türk Lirası tutarında iç borç ödemesi yapacak. Buna karşılık 9.4 milyar YTL’lik yeni borçlanmaya gidilecek.


  İhracat Mayıs’ta rekora koştu

İhracat Mayıs ayında yüzde 26.2 artışla 9.1 milyar dolara çıkarak aylık bazda rekor kırdı.


  İstanbul’da fiyatlar yüzde 0,32 arttı

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) 1995 bazlı İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksine göre, perakende fiyatlarda Mayıs ayında yüzde 0,32, toptan fiyatlarda yüzde 0,13 artış kaydedildi.


  Dolar 15 ay öncesine döndü

Serbest piyasada dolar yaklaşık 15 ay önceki seviyelerine geriledi. Dün öğle saatlerinde serbest piyasada 1,3140 YTL’den alınan dolar, 1,3160 YTL’den, 1,7670 YTL’den alınan avro da 1,769 YTL’den satıldı.


  Albaraka Türk’ten çiftçiye destek

Albaraka Türk ile Toprak Mahsulleri Ofisi ortak çalışması sonucu hazırlanan Bereket Kart, çiftçilere yapılacak ödemelerin tahsilini hızlandırıyor.


  Baklava Türk-Yunan ilişkilerini tatlandırdı

Yunanistan’ın en ünlü baklava markalarından Leone’nin Selanik mağazasının açılışına onur konuğu olarak katılan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Leone’nin BAKTAD’a üye olmak istediğini söyledi.


  Kuru tatlılar ilgi görüyor

Türkiye’de ilk defa kuru baklava ve tatlı çeşitleri üreten Kütahyalı tatlı ustası, alanında yeni bir pazar oluşturma yolunda ilerliyor.


  Dünyanın ilk patlıcan ağacı

Dünyada ve Türkiye’de ilk defa patlıcan ve domates ağacı Antalya’da yetiştiriliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004