Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz artışları ekonomi için risk

Oyakbank Genel Müdürü Hakan Eminsoy, ekonominin gidişatının global etkilerle çok daha paralellik gösterdiğini, bu sebeple global anlamda faiz oranlarındaki artış eğiliminin Türkiye ekonomisi için olumsuz etki yapabileceğini kaydetti.

Piyasaların şimdiye kadar erken seçim kararına olumsuz reaksiyon göstermediğine dikkat çeken Eminsoy, döviz kurlarının bu kadar düşük seyrettiği ortamda harcamaların kolay kolay frenlenebileceğini düşünmediğini söyledi.

Ekonominin gidişatının global etkilerle çok daha paralellik gösterdiğini aktaran Eminsoy, şöyle devam etti: ‘’Global anlamda benim gördüğüm en önemli husus, faiz oranlarındaki artış eğilimi. Bu nedenle global anlamda faiz oranlarındaki artış eğilimi, bizim ekonomimiz için olumsuz etki yapabilir. Bu faiz artırımları, güçlü ekonomilere para kayışlarını, çekişlerini tetikleyebilir. Para çıkışı da bizim gibi gelişmekte olan ülkelerden olabilir. Türkiye de, çok uzun zamandan beri yurt dışından gelen yatırımcının Türkiye’ye yapmakta olduğu para piyasalarındaki nakit akımlarıyla bir anlamda performans gösteriyor. Yüksek cari açık, kısmen de bu şekillerde de finanse ediliyor. Para çıkışı, finansman kaynağının zayıflaması anlamına gelir. Bu nedenle benim gördüğüm risk, faiz oranlarındaki artıştır. Geçen sene bir dalgalanma yaşadık. Dalgalanma çok kısa sürse bile yüklü miktarda bir çıkışın olduğunu gördük. Dolayısıyla her zaman ihtimal dahilinde olduğunu var saymak lazım.’’

/ İSTANBUL

03.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi için istikrar şart

  Faiz artışları ekonomi için risk

  Kredi kartı aidatında tüketici haklı

  2. el araç galerileri şehir dışına taşınacak

  Fakir de et yiyebilecek

  Dış ticaret hacmi rekor kırdı

  SGK’nın taşınmazları satılacak

  Motosiklet keyfi ÖTV engeline takıldı

  Dört ayda 43.8 milyar YTL vergi toplandı

  Avrupa’nın Uzakdoğusu olabiliriz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004