Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Avrupa’nın Uzakdoğusu olabiliriz

Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) Başkanı Halit Narin, Türkiye’de tekstil sektörünün yavaş yavaş devrini tamamlamakta olduğunu söyledi.

Narin, Denizli Sanayi Odasınca (DSO) düzenlenen Uluslararası Tekstil Konfeksiyon Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir sanayi politikası var mı yok mu tartışılabileceğini, ancak konu tekstil sektörü olduğunda açıklıkla ‘’yok’’ denilebileceğini ifade etti.

Türkiye’de 4 milyon kişinin istihdam edildiği bir sektörle ilgili politika belirlenememesini bir eksiklik olarak nitelendiren Narin, şöyle konuştu:

‘’Türkiye, bitmez tükenmez bir AB hastalığına yakalanmış. AB’nin bitip tükenmeyen istekleri karşısında ticaret serbestisi ‘acaba yanlış mı değerlendiriliyor’ diye düşünmemiz lazım. Avrupa’nın bir tekstil konfeksiyon sektörü yok. Ama bizim ana sektörümüz. Avrupa’nın istediği şartlarda ithalat ihracat dengesini yaptığımız zaman, Türkiye’de minimum 150 milyar dolar yapmış olan tekstil sektörü, şu anda yavaş yavaş devrini tamamlamak üzere. Peki yerine ne koyacaksınız? Hiçbir şey yok.’’

ZORLU’DAN YENİLİK ÇAĞRISI

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise tekstilin öldüğünün söylenmesini, tuu kaka edilmesini anlayamadığını, geçen yıl Zorlu Grubu olarak 300 milyon dolarlık tekstil ihracatı yaptıklarını söyledi.

Hep ‘’Çin, Çin’’ denildiğini, Çin’den korkmadığını belirten Zorlu, ‘’Ama Türkiye, Avrupa’nın Uzakdoğusu olabilir. Bunun için yapmamız gereken iyi servis, kalite ve yenilik. Bunları gerçekleştirdiğimizde Avrupa’ya her zaman ihracat yaparız’’ dedi.

Vestel’i satın aldığında ‘’Cüceler yapıyor da biz niye yapamıyoruz’’ dediğini hatırlatan Zorlu, şunları kaydetti:

‘’Türkiye, Avrupa’nın televizyon üretim üssü oldu. Geçen yıl Türkiye’de 20 milyon televizyon üretildi. Dedik ki dijital teknolojiye geçelim. Dijital teknolojiyi yapan, elektronikte muvaffak olan ülkelerde özel sektör ile devlet işbirliği yaptı. Gelin biz de yapalım, tık yok. Öğrendik ki TÜBİTAK’a vermişler.’’

DSO BAŞKANI KEÇECİ

DSO Başkanı Müjdat Keçeci de Türkiye’de 10 çalışandan birini, Denizli’de 3 çalışandan birinin tekstil konfeksiyon sektöründe istihdam edildiğini, bu toplantıda moda tasarım, nano teknoloji ve inovasyonun konuşulacağını belirtti.

/ DENİZLİ

03.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomi için istikrar şart

  Faiz artışları ekonomi için risk

  Kredi kartı aidatında tüketici haklı

  2. el araç galerileri şehir dışına taşınacak

  Fakir de et yiyebilecek

  Dış ticaret hacmi rekor kırdı

  SGK’nın taşınmazları satılacak

  Motosiklet keyfi ÖTV engeline takıldı

  Dört ayda 43.8 milyar YTL vergi toplandı

  Avrupa’nın Uzakdoğusu olabiliriz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004