Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Olağanüstü hal olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak, Siirt ve Hakkari’de bazı bölgelerin geçici güvenlik bölgesi ilân edilmesiyle ilgili olarak, “Önümüzdeki günlerde kapsamın genişletilmesi bekleniyor mu?” sorusuna karşılık, “Yani olağanüstü hal gibi filan alamazsınız. Öyle bir şey söz konusu değil” dedi.

Kanal 24 Televizyonunun canlı yayınına katılan Başbakan Erdoğan, çeşitli konulardaki soruları cevapladı. Başbakan Erdoğan, son günlerdeki terör olayları ve sınır ötesi harekete ilişkin tartışmalarla ilgili bir soru üzerine, sınır ötesi harekatın gerek yazılı ve gerek görsel basında sürekli olarak gündemde tutulmasını, doğru bulmadığını ifade ederek şunları söyledi:

‘’Türkiye eğer bir sınır ötesi operasyon yapacaksa, böyle bir şey düşünüyorsa, bunu davul zurna ile yapmaz. Bunun sorumluları, ilgilileri kararını verir. Kaldı ki sınır ötesi bir harekâtla ilgili Parlamento kararı da gerekmektedir, bütün bunların adımları buna göre atılır. Bizler, gerek Türk Silahlı Kuvvetleri gerekse emniyet teşkilâtımızla, bu noktada içli dışlı bir dayanışma halinde bu süreci yakından takip ediyoruz, sıcak bir şekilde takip ediyoruz ve atılabilecek adımların hepsi atılıyor.’’

“BİZİM MUHATABIMIZ IRAK HÜKÜMETİ”

Erdoğan, ‘’bu konuda devlette görüş ayrılığı olduğu iddialarının ortalıkta dolaşmaya başladığının’’ belirtilmesi üzerine şöyle konuştu:

‘’Bu konuda Genelkurmayımızla aramızda herhangi böyle bir tartışma, ayrışma söz konusu değil. Biz her zaman güvenlik güçlerimize, şunu söyledik, şunu söylüyoruz; nedir ihtiyacınız? Bize düşen bu noktada ne varsa bunu söyleyin. Herhangi bir eksik var mı? Sınır ötesiyle alakalı olarak bir adım atılacaksa, biz bunun, öncelikli olarak güvenlik güçlerimizle müzakeresini yaparız, böyle bir şey gerektiği anda da bunu Parlamento’ya taşırız. Tabii bu lafla olan şeyler değil, bunların bir prosedürü var, o prosedür içinde bunlar yürütülür.”

Erdoğan, Kuzey Irak’taki terör örgütü ile mücadele konusunda ‘’Bizim muhatabımız oradaki Kürt liderler değildir, Irak’ın Merkezi Hükümetidir. Ben Merkezi Hükümetin Cumhurbaşkanıyla da Başbakanıyla da görüştüm. Bunun dışındaki bir kabile reisi ile ben görüşemem. Görüşmesi gereken olursa onlara ‘git görüş’ de deriz, bunu da yaparız ben görüşemem, Barzani veya bir başkası... Ama ben bir Talabani’yle Cumhurbaşkanı olduğu için görüştüm, Maliki ile görüştüm, bundan sonra da görüşürüm’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, ‘’Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şırnak, Siirt ve Hakkari’de bazı bölgeler geçici güvenlik bölgesi ilan edildi, bu ne anlama gelir?’’ sorusu üzerine, şunları kaydetti:

‘’Bu konuda güvenlik güçlerimiz, özellikle bu hassas bölgede, bir askeri hareketlilik alanı olarak bunu ilan etmiştir. Bir defa rutin olarak her sene yapılmakta olan zaten bir çalışma vardır. Ama şu anda mevcut hassasiyetler göz önüne alınarak, güvenlik güçlerimiz bu hareketi yapmıştır, kendilerine de zaten bu konuda bizzat, bizim de vermiş olduğumuz yetkiler vardır. Bu yetkileri kullanmaktadırlar.’’

‘’Önümüzdeki günlerde kapsamın genişletilmesi bekleniyor mu?’’ sorusuna da Erdoğan, ‘’Yani olağanüstü hal gibi filan alamazsınız. Öyle bir şey söz konusu değil. Ama orada güvenlik güçlerimiz, bu hareket alanı içerisinde tabii bazı bölgelerde yoğunlaşma yapabilir, bunu araç gereciyle vesairesiyle yapabilir. Yani yığma yapabilir, bunların hepsi ülkemiz, halkımız içindir. Özellikle bu son Tunceli’deki gelişme ister istemez böyle bir yoğunlaşmayı gerektirebilir, bunun detaylarına girmeye gerek yok’’ cebaını verdi.

/ ANKARA

08.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur Rusya’nın gündeminde

  IRAK VE TÜRKİYE KOMŞU ÜLKE

  Erdoğan: Olağanüstü hal olmaz

  ADD ‘sert çözüm’ istedi

  Karakol basıldı, medya eğlendi

  Merkez sağda işbirliği trafiği

  Hukuk devletini savunalım

  Toprak suya doydu

  Karagöz ve Hacivat AB’yi anlatıyor

  İzinlere seçim düzenlemesi

  İş dünyası sınır ötesi operasyona karşı

  Güney Kıbrıs’taki Türk evleri yıkılıyor

  AB ile müzakereler sürmeli

  Türkiye’nin tanıtım eksikliği var

  Erdoğan, listedışı kalan vekillerle biraraya gelecek

  3 kanun yürürlükte

  Yabancıların çalışmasına kısmî iade

  Anafartalar’da ölü sayısı 7’ye çıktı

  Kürtçe dâvetiyeye soruşturma

  Terör dünyayı ilgilendiriyor

  Çocuklar terörizme karşı

  Olimpiyat 3.'sü Yeni Asya’da

  ‘Türkler misafirperver’

  Sanayileşmenin faturası çevreye

  Tuz Gölü kurtarılacak

  Ceviz kadar dolu yağdı

  Körlük tarihe karışabilir

  Konuşan kâğıt icat edildi

  Farelere ‘şefkatli kapan’

  Sınav öncesi sakin olun


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004