Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toprak suya doydu

Kış ve bahar ayları boyunca yağmura hasret kalan tarım arazilerinin, son yağışlarla birlikte büyük ölçüde suya doyduğu bildirildi.

Bursa Ziraat Odası Başkanı Fuat Sarı, yaptığı açıklamada, bu yıl neredeyse hiç yağmur yağmadığını belirterek, bu çerçevede tarım arazilerinin kuraklıktan etkilendiğini söyledi.

Bugüne kadar az miktarda yağan yağmurun çiftçiye bir yararı olmadığına işaret eden Sarı, son 3 gündür etkili olan yağışların ise önemli bir ihtiyacı giderdiğini, toprakların büyük ölçüde suya doyduğunu bildirdi.

Sarı, yağışların sulama ihtiyacını bir süreliğine ortadan kaldırdığını belirterek, ‘’Yağışların, sebze rekoltesini olumlu etkilemesini bekliyoruz. Yağışlar, özellikle mısır üreticisini mutlu etti’’ dedi.

Bu arada İstanbul’da dün aniden bastıran yağmur bir yandan İstanbullu’nun kuraklık korkusuna su serperken, diğer yandan da sabah saatlerinde işlerine gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlara sıkıntılı saatler yaşattı. Özellikle Anadolu yakasında etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. Yağış birçok yağışı da beraberinde getirdi. TEM Otoyolu Otocenter mevkiinde bir kamyon viyadükten aşağı uçtu, kamyon sürücüsü yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. TEM Otoyolu havalimanı yol ayrımında ise kontrolden çıkan TIR, yol kenarındaki trafik levhasının direğine çarparak devrildi. TIR’ın içinde bulunan 2 kişiden biri hayatını kaybetti. Sağanak yağış sebebiyle Paşabahçe Devlet Hastahanesi’nin bodrum katı ile Beykoz’da 2, Maltepe’de 15, Kadıköy’de 4, Ümraniye’de de 3 olmak üzere toplam 24 ev ve iş yerini su bastı. Su tahliye çalışmaları, İSKİ ve itfaiye ekiplerince yapıldı.

İZMİR DE YAĞMURA DOYDU

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, Orta Akdeniz’den gelen alçak basınç sisteminin etkisiyle başlayan gök gürültülü sağanak yağmurla birlikte metrekareye 0.1 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

“Ölçümlere göre, Dikili’de 62.8 kilogram, Bergama 22.8 kilogram ve Çiğli’de 5 kilogram yağış düştü. Bugün kıyı Ege’de yağışlar etkisini kaybedecek. Afyon ve Uşak civarındaysa sağanak yağış devam edecek. Hafta sonu Ege’de yağış beklemiyor. Hava sıcaklıkları da mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Alaçam, Ege Bölgesi’nde Haziran ayı uzun yıllar yağış ortalamasının 8 kilogram olduğunu da sözlerine ekledi.

/ BURSA

08.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur Rusya’nın gündeminde

  IRAK VE TÜRKİYE KOMŞU ÜLKE

  Erdoğan: Olağanüstü hal olmaz

  ADD ‘sert çözüm’ istedi

  Karakol basıldı, medya eğlendi

  Merkez sağda işbirliği trafiği

  Hukuk devletini savunalım

  Toprak suya doydu

  Karagöz ve Hacivat AB’yi anlatıyor

  İzinlere seçim düzenlemesi

  İş dünyası sınır ötesi operasyona karşı

  Güney Kıbrıs’taki Türk evleri yıkılıyor

  AB ile müzakereler sürmeli

  Türkiye’nin tanıtım eksikliği var

  Erdoğan, listedışı kalan vekillerle biraraya gelecek

  3 kanun yürürlükte

  Yabancıların çalışmasına kısmî iade

  Anafartalar’da ölü sayısı 7’ye çıktı

  Kürtçe dâvetiyeye soruşturma

  Terör dünyayı ilgilendiriyor

  Çocuklar terörizme karşı

  Olimpiyat 3.'sü Yeni Asya’da

  ‘Türkler misafirperver’

  Sanayileşmenin faturası çevreye

  Tuz Gölü kurtarılacak

  Ceviz kadar dolu yağdı

  Körlük tarihe karışabilir

  Konuşan kâğıt icat edildi

  Farelere ‘şefkatli kapan’

  Sınav öncesi sakin olun


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004