Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müze müdürlerinde değişiklik

Kültür ve Turizm Bakanlığınca müze müdürlüğü için açılan sınavı kazanan 16 kişi boş müze müdürlüğü kadrolarına atandı, 14 müze müdürünün de görev yerleri değiştirildi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, bakanlığa bağlı müzelerden 42’sinde müdür kadrolarının boş olduğunu, bunun için müdürlük sınavı açıldığını hatırlattı.

Sınavı 16 kişinin kazandığını belirten Düzgün, bunların boş müdürlük kadrolarına atandığını bildirdi.

Düzgün ayrıca, başarılı müze müdürlerini daha büyük ve daha önemli müzelere kaydırmak, uzun süre aynı müzede çalışan bazı müze müdürlerine de ‘’yeni bir heyecan kazandırmak için’’ 14 müze müdürünün de yerlerinin değiştirildiğini ifade etti.

Müze müdürleri ile ilgili bir yönetmelik olmadığı için atamalarda belirli bir sistemin bulunmadığını da ifade eden Düzgün, alanda faaliyet gösteren dernek gibi sivil toplum kuruluşlarının da konsensüsü sağlanarak bir yönetmelik çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Edinilen bilgiye göre, Ankara’da iki müzenin müdürü değişti. Konya Mevlana Müzesi Müdürü Erdoğan Erol, Etnografya Müzesi Müdürü oldu. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet müzeleri müdürlüğüne ise daha önce Ordu Müzesi Müdürü olan Yücel Kumandaş getirildi.

Ancak, Etnografya Müzesi’nin eski Müdürü Sema Koç ile Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet müzelerinin eski müdürü Ertuğrul Danık’ın görevlerine tekrar dönmek için dâvâ açtığı öğrenildi.

08.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya kültürel mirası alârm veriyor

  Fatih’in Topkapı defteri

  Cahit Zarifoğlu Marmara FM’de

  Müze müdürlerinde değişiklik

  Okullar Mevlânâ Yılı’na hazır


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004