Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Okullar Mevlânâ Yılı’na hazır

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bütün dünya ülkelerinde ve Türkiye’de de çeşitli faaliyetlerle kutlanan ‘’2007 Dünya Mevlânâ Yılı’’nın okullarda da coşkulu bir biçimde kutlanacağını bildirdi. Çelik, ‘’Mevlânâ Yılı Kutlamaları’’ konulu bir genelge yayınladı.

Çelik genelgede, UNESCO’nun 2006 yılında düzenlenen genel kurulunda Mevlânâ’nın doğumunun 800. yılı olan 2007 yılının, barış, sevgi ve hoşgörü adına ‘’Dünya Mevlânâ Yılı’’ olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Bütün dünya ülkelerinde ve Türkiye’de de çeşitli faaliyetlerle kutlanan ‘’2007 Dünya Mevlânâ Yılı’’nın okullarda da coşkulu bir biçimde kutlanacağını bildiren Çelik, ders yılının sonuna yaklaşılmış olunmasına rağmen okulların tamamında ve yönetici ve öğretmenlerce Mevlânâ’nın kişiliği, hayat felsefesi, barış ve hoşgörü adına insanlığa sunduğu mesajların öğrencilere anlatılacağını belirtti. Çelik, şunları kaydetti:

‘’Özellikle ilköğretimde Türkçe, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, ortaöğretimde Dil ve Anlatım, Edebiyat, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Tarih, Sosyoloji, Demokrasi ve İnsan ilişkileri derslerinde Mevlânâ’nın insanlığa sunduğu hizmetlerden örnekler sunulacaktır.

Mevlânâ temasını işleyen resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir. Faaliyetler, 2007-2008 eğitim öğretim yılının birinci dönemini de kapsayacak şekilde planlanacaktır.

Okullarımızca düzenlenecek gezi programlarında imkânlar ölçüsünde Mevlânâ Müzesi’nin de yer almasına özen gösterilecektir.’’

08.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya kültürel mirası alârm veriyor

  Fatih’in Topkapı defteri

  Cahit Zarifoğlu Marmara FM’de

  Müze müdürlerinde değişiklik

  Okullar Mevlânâ Yılı’na hazır


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004