Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehitler uğurlandı

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde PKK tarafından karayoluna döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 2 subay ve bir erin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Şırnak’taki mayınlı saldırıda şehit olan Piyade Yarbay Melih Gülova’nın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, askerler tarfından Manisa Devlet Hastanesi morgundan alınarak, cenaze namazının kılınacağı Hatuniye Camisi’ne getirildi. Çok sayıda vatandaş, cenaze cami avlusuna getirilirken ‘’Kahrolsun PKK’’, ‘’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’’ sloganları atarak alkışlarla cenazeyi karşıladı. Törene TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün yanı sıra, çok sayıda askeri yetkili ve binlerce vatandaş katıldı. Törene katılmak üzere alana gelen askerleri alkışlayan kalabalık, alana giren TBMM Başkanı Arınç’a tepki gösterdi. Kalabalık bir süre de hükümet aleyhine sloganlar attı.

Şehit yarbayın Celal Bayar Üniversitesinde yardımcı doçent olan eşi Asena Gülova’nın ayakta güçlükle durabildiği ve gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Şehit yarbayın fotoğrafına sarılan akrabaları da gözyaşlarını tutamadı.

Hatuniye Camisi’nde öğlen namazını müteakiben Manisa Müftüsü Namık Hisar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınan Şehit Yarbay Gülova’nın naaşı, top arabasına konuldu. Naaşın caminin önünden konvoy eşliğinde tören kıtasıyla hareketi sırasında, yol kenarında ve evlerinin balkonlarında bulunan çok sayıda vatandaş, alkışlarla tabuta çiçekler attı. Şehit yarbayın naaşı konvoy eşliğinde Manisa Alaybey Şehitliği’ne götürülerek burada toprağa verildi.

Şehit Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu’nun cenazesi için Ankara Kocatepe Camii’nde yapılan törene ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP lideri Deniz Baykal, Anayasa Mahkeme Başkanı Tülay Tuğcu, Başbakan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, çok sayıda bakan katıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan ise İstanbul’da Yatırım Danışma Konseyi toplantısında olduğu için cenaze törenine katılamadı. Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları camiye girişlerinde alkışlanırken, bakanlar bir süre protesto edildi. Şehit Binbaşı Armutçuoğlu’nun cenazesi, daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürülerek, toprağa verildi.

Bu arada, Kore Gazisi emekli Piyade Albay Cihan Kumbasar’ın cenazesi de Şehit Binbaşı Armutçuoğlu’nun cenazesiyle birlikte kaldırıldı.

Şehit er Hasan Güreşen’in cenazesi için de İstanbul Levent Camii’nde tören düzenlendi. Babası Nuri Güreşen “Tek çocuğum vardı, kaybettim, vatan sağolsun. Ülkemizde herkese yetecek kadar ekmek de var su var. Biz 1071’den beri iç içe girdik, Laz, Abaza, Çerkez, Gürcü, Türk, Kürt biz kaynaştık. Hep birlikte birleşelim de bu ülkenin başına geçelim. Artık kanlar akmasın. Anaların yüreği yanmasın” açıklamasını yaptı.

/ MANİSA - ANKARA - İSTANBUL

12.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehitler uğurlandı

  Özgürlükler kısıtlanmasın

  Erdoğan: Terörün üstesinden geleceğiz

  Rehn: Müzakereleri sürdürmeliyiz

  YSK’dan 165 adaya veto

  Seçimlere toplam 7535 aday katılacak

  Ağar, programını iptal etti

  Erbakan: Bu seçimler Çanakkale Savaşından önemli

  Tülay Tuğcu emekli oluyor

  Yıldırım isabet eden er şehit oldu

  Al Gore Türkiye’de

  Fabrikada patlama 4 işçi öldü

  Karadeniz’de sel uyarısı

  Konya'da dolu yağdı

  Mera azalması göçü tetikliyor

  Hasta haklarında AB’ye uyum

  Namaz karşıtı haberler üzüntü verici

  Bakırköy’de hayat normale döndü

  5 hektar kızıl çam zarar gördü

  Anız yangınları için kritik aylar

  www.suyumuzakimsahipcikacak.com

  “Gül kokla, ömrün uzasın”

  Halk eğitim eğitiyor

  Kalaşnikof ağa takıldı

  Köylüler şenlikte buluştu

  Sağlıklı annelik, 18-35 yaş arası

  “Stres” erkekleri uyutuyor

  Türk Kızılay’ı, 139 yaşında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004