Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sağlıklı annelik, 18-35 yaş arası

Kadın Doğum uzmanı Operatör Doktor Hasan Alkalın, anne adaylarının özellikle 18 yaşından önce ve 35 yaşından sonra gebelikten korunmasını ve sık doğum yapmanın tehlikeli olduğunu söyledi.

Artvin’de Eğitim Bir-Sen Kadınlar Kolu Başkanı Ayşegül Yetim tarafından organize edilen “Kadın Hastalıkları, rahim kanseri” konulu bilgilendirme toplantısı Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.

Toplantıda Kadın Doğum uzmanı Operatör Doktor Hasan Alkalın, kadın hastalıkları ile ilgili bilgiler verdi. Annelere uyarı ve tavsiyelerde bulunan Dr. Alkalın, anne adaylarının kendilerini hazır hissetmeden gebe kalmamasını hatırlattı. Erken yaşta gebe kalmanın da tehlikeli olabileceğini anlatan Dr. Alkalın, anne adaylarının özellikle 18 yaşından önce ve 35 yaşından sonra gebelikten korunmasını ve sık doğum yapmanın tehlikeli olduğunu hatırlattı.

Dr. Alkalın “Düşük yapan kadınlar içinde, yaş faktörünün etkisinin yanı sıra annenin taşıdığı bir takım hastalıklar vardır. Herpes, brusella, hipertroid diyabet, bazı kalp damar ve böbrek hastalıkları da düşüğe neden olan hastalıklar arasında sayılabilir. Gebelikte gelen her kanama düşük belirtisi değildir. Anne adayının yaşadığı psikolojik gerginlikler düşüğe neden olabilir. Düşüğe sebep olan bir başka etken de sigara ve uyuşturucu maddelerdir” dedi.

Anne sütü gibisi yok

Anne sütünün bebekler için en ideal besin maddesi olduğuna da dikkat çeken Dr. Alkalın, anne sütü alan bebeklerde karın ağrısı ve kabızlığın daha az görüldüğünü belirtti. Alkalın, doğumlardan sonra gelen sarı sütün (ağız sütü) bebeği hastalıklardan koruduğunu, ayrıca bebekle anne arasında özel sevgi bağı kurulmasını sağladığını, anne sütünün ayrıca zekâ gelişimini olumlu yönde etkilediğini ve ileride gelişebilecek alerjik hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu ifade etti.

Alkalın, daha sonra şu bilgileri verdi: “En erken düşük 12 haftadan önce, en geç düşük ise 12-20 haftalar arasındadır. Kendiliğinden gerçekleştirilen düşük, bebek yaşarken veya bebeğin ölümünden sonra 1-3 hafta içinde olur. Kendiliğinden düşüğün görülme oranı yüzde 15-40 arasındadır. Bunların yüzde 75’inin 16 haftadan önce, yüzde 62’sinin 12 haftadan önce görüldüğü belirtiliyor. Annenin yaşı 33’ün üstünde, babanın 53’ün üstünde ise düşük riski daha büyüktür. Yaş faktörünün yanı sıra düşüğe neden olan annenin taşıdığı bir takım hastalıklar vardır.”

/ ARTVİN

12.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehitler uğurlandı

  Özgürlükler kısıtlanmasın

  Erdoğan: Terörün üstesinden geleceğiz

  Rehn: Müzakereleri sürdürmeliyiz

  YSK’dan 165 adaya veto

  Seçimlere toplam 7535 aday katılacak

  Ağar, programını iptal etti

  Erbakan: Bu seçimler Çanakkale Savaşından önemli

  Tülay Tuğcu emekli oluyor

  Yıldırım isabet eden er şehit oldu

  Al Gore Türkiye’de

  Fabrikada patlama 4 işçi öldü

  Karadeniz’de sel uyarısı

  Konya'da dolu yağdı

  Mera azalması göçü tetikliyor

  Hasta haklarında AB’ye uyum

  Namaz karşıtı haberler üzüntü verici

  Bakırköy’de hayat normale döndü

  5 hektar kızıl çam zarar gördü

  Anız yangınları için kritik aylar

  www.suyumuzakimsahipcikacak.com

  “Gül kokla, ömrün uzasın”

  Halk eğitim eğitiyor

  Kalaşnikof ağa takıldı

  Köylüler şenlikte buluştu

  Sağlıklı annelik, 18-35 yaş arası

  “Stres” erkekleri uyutuyor

  Türk Kızılay’ı, 139 yaşında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004