Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de kardeş kanı akıyor

Hamas, Başbakan İsmail Haniye’nin evine dün sabah düzenlenen saldırıyla “El Fetih’in tüm kırmızı hatları aştığını” bildirdi. Hamas, saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirirken, Gazze’de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın bürosunun yakınlarında üç havan topu mermisi patladı. Karşılıklı saldırılarda 5 kişi öldü.

Filistin Yönetimi, Hamas liderlerini darbe hazırlığında olmak ve iç savaşı körüklemekle suçladı. Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın ofisinden yapılan açıklamada, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde güç kullanarak kontrolü sağlayabileceklerine inandıkları belirtildi. Açıklamada, “Tüm bilgiler ve gelişmeler, Filistin’in meşruiyetine karşı darbe hazırlığı içinde olan Hamas’ın siyasi ve askerî liderlerinin ait olduğu bir grubu işaret ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, Hamas, Başbakan İsmail Haniye’nin evine dün sabah düzenlenen saldırıyla “El Fetih’in tüm kırmızı hatları aştığını” bildirdi.

Hamas, saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirirken, Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, El Fetih’i, iktidarını zayıflatmak için Hamas’ın kurumlarını hedef almakla suçladı.

Sözcü, “Tüm kırmızı hatları aştılar” dedi. Hamas ayrıca silâhlı El Fetih üyelerinin, örgütün askeri kanadına mensup bir Hamaslıyı kaçırarak sokak ortasında öldürdüğünü bildirdi.

Öldürülen kişinin, İsrail’in 2004’te suikast düzenlediği Hamas liderlerinden Abdülaziz Rantisi’nin kuzeni olduğu belirtildi.

Bu arada güvenlik kaynakları, Gazze’de dün sabah Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın bürosunun yakınlarında üç havan topu mermisinin patladığını, olayda ölen veya yaralanan olmadığını belirtti.

Öte yandan Hamas militanlarının bir üst düzey El Fetih güvenlik görevlisinin evine saldırı düzenlediği, el bombaları ve havan toplarıyla düzenlenen saldırıda 1 çocukla 3 kadının öldüğü belirtildi.

Militanların El Fetihli güvenlik yetkilisi Hasan Ebu Rabiya’yı da kaçırdığı kaydedildi.

Öte yandan, Gazze Şeridi’nde Hamas ve El Fetih militanları arasındaki çatışmalar aralıksız sürerken, çatışmalar, güneydeki Han Yunus’a da sirayet etti.

Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı askerlerin de önceki geceden bu yana alarm durumuna geçtikleri, Abbas’tan Hamaslı militanlara karşı harekete geçilmesi için “emir” bekledikleri belirtiliyor.

Ancak, Abbas’tan şu ana kadar bu yönde bir talimat gelmedi. El Fetih’in askeri kanadı El Akşa Şehitleri Tugayı’nın Nablus’taki bir sözcüsü Ebu Ubay, yaptığı açıklamada, Hamas’a ültimatom vererek, Gazze Şeridi’nde, El Fetihli lider ve üyelere yönelik saldırılarını durdurmadıkları takdirde, Batı Şeria’daki Hamas lider ve üyelerini hedef alacakları uyarısını yaptı.

Bu arada, Hamas ve Abbas’ın başında bulunduğu Fetih örgütleri arasında patlak veren çatışmalarda şu ana kadar 17 kişi hayatını kaybetti.

/ GAZZE

13.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de kardeş kanı akıyor

  Amerikalılardan Maliki’ye çifte uyarı

  Muttaki: ABD’yi pişman edeceğiz!

  ‘Katran vaiz’den katran gibi sözler

  Hekim kanser tedavisi için yine İran’da

  Rum Başpiskoposu’ndan Vatikan çıkarması

  Coni’ler, Taliban sanıp polisleri öldürdü

  Nejad klipçilere mi özendi?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004