Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerikalılardan Maliki’ye çifte uyarı

ABD’nin Orta Doğu Kuvvetleri Komutanı Amiral William Fallon, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’ye bir ay içinde somut siyasi gelişmeler sağlaması, aksi takdirde ABD Kongresi’nin öfkesini çekeceği uyarısında bulundu.

ynı paralelde iç mutabakat ve petrol yasasının akibetini görüşmek üzere Negroponte’nin Maliki’ye baskı yapmak üzere Bağdat’a gittiği öğrenildi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, dün daha önceden bildirilmeyen bir ziyaret gerçekleştirdiği Bağdat’ta, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüştü.

Maliki’nin ofisinden bir yetkili, “Başbakan Nuri El Maliki, dün sabah sayın Negroponte’yi Bağdat’taki ofisinde kabul etti” dedi.

ABD’nin eski Irak Büyükelçisi olan Negroponte’nin ziyaretiyle ilgili olarak daha fazla açıklama yapılmadı. Daha önce de İngiltere’nin müstakbel başbakanı Gordon Brown Irak’a gelmiş ve yetkililerle görüşmelerde bulunmuştu.

New York Times gazetesinin haberine göre, Fallon, Pazar günü Bağdat’ta Maliki hükümetinden uzun süredir beklenen petrol kanununu bir ay içinde çıkarmasını istedi. Kanun, ülke petrol gelirlerinin bölgeler arasında paylaşımını öngörüyor. Daha önce Independent gazetesi, çıkarılacak kanunla petrol karının büyük bölümünün Batılı dev şirketlerin kasalarına akacağını ve bundan aslan payını da ABD ve İngiltere’nin alacağını yazmıştı.

Amerikalı Amiral’in, Maliki’ye, “Temmuz ayına kadar bazı gelişmeler görmemiz lâzım. İktidar sizde. İnisiyatif almalısınız” dediği belirtildi. ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker ve Maliki’nin Millî Güvenlik Danışmanı Muvaffak El Rubai’nin de katıldığı görüşmede Irak Başbakanı’nın konu hakkında yaşadığı zorlukları dile getirdiği fakat yine de gelişmeler sağlanacağına dair teminat verdiği ifade edildi.

/ WASHINGTON

13.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de kardeş kanı akıyor

  Amerikalılardan Maliki’ye çifte uyarı

  Muttaki: ABD’yi pişman edeceğiz!

  ‘Katran vaiz’den katran gibi sözler

  Hekim kanser tedavisi için yine İran’da

  Rum Başpiskoposu’ndan Vatikan çıkarması

  Coni’ler, Taliban sanıp polisleri öldürdü

  Nejad klipçilere mi özendi?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004