Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Seyrantepe’ye ‘yap-yap’ modeli

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe Spor kompleksinin yapımı karşılığında gelir paylaşımı yöntemi ile ihale edilen Ali Sami Yen Stadı arsasında, kazanan firmanın, 102 bin metre kare turizm ve ticarî nitelikte inşaat yapabileceğini söyledi.

Bayraktar, ‘’Ali Sami Yen Stadı için en uygun teklifi veren, Seyrantepe Spor kompleksini de yapacak. Bu yap-yap modeli olacak’’ dedi.

Proje konusunda 8-10 firma ile öngörüşme yapılarak bilgi verildiğini kaydeden Bayraktar, projeye yoğun ilgi beklediklerini belirtti.

Seyrantepe’deki 380 bin metre kare arazinin 120 bin metre karesinin spor kompleksine ayrıldığını, 46 bin metre karede TOKİ’nin gelir amaçlı proje uygulayacağını anlatan Bayraktar, burada 2 emsalli ticaret-turizm inşaatı yapılacağını, yani 92 bin metre karelik inşaat gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Bayraktar, kalan bölümde ise hastane yapılacağını söyledi.

TOKİ’nin Mayıs sonunda satışa çıkardığı 36 bin konut için 73 binden fazla başvuru geldiğini de açıklayan Erdoğan Bayraktar, satışa çıkan konutların yüzde 80’inin satıldığını kaydetti.

İHALE 19 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Galatasaray Seyrantepe Stadı İhalesi, 19 Temmuz 2007’de yapılacak. TOKİ Başkanlığının ihale ilânı Resmî Gazete’de yayınlandı.

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek ihale, Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı usûlü ile yapılacak. İhaleyi alan firma, stadı 720 günde bitirerek, Galatasaray Kulübüne teslim edecek.

/ ANKARA

15.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fabrikalar buğday bulamıyor

  Ankara’da barajlar kırmızı alarmda

  Konvoy tedbiri, kayıpları azalttı

  Sosyal güvenlikte tek çatı bozulmasın

  Unilever: Yatırımlara devam

  Seyrantepe’ye ‘yap-yap’ modeli

  Türkiye yatırımda ilk beşte

  PETKİM’i özelleştirme ihalesi Temmuz’da

  Mayına karşı zırhlı araç


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004