Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘HAMAS devleti, varsayım’

Halit Meşal’den sonra Hamas lideri İsmail Haniye, Gazze’de bir devlet ilân etmeyi düşünmediklerini söyledi. Fransız Le Figaro gazetesinin Gazze’de bir devlet ilân edip etmeyeceklerine söyelik sorusuna Hamas lideri, “Hayır. Gazze, sadece Hamas’a değil bütün Filistinlilere ait.” dedi.

Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Başbakanlık görevinden kendisini almasını kabul etmeyen Haniye, “Ayrılık diye birşey ajandamızda yok. Asla da olmayacak.” şeklinde konuştu.

Bu arada, Filistin polisinin Gazze Şeridi’nde Hamas ile işbirliği yapması yasaklandı. Emniyet müdürü General Kemal Eşşeyh, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki polislere çalışmayı bırakmaları, İçişleri Bakanlığı ve feshedilen hükümetle işbirliği yapmamaları emri verildiğini belirtti.

Eşşeyh açıklamasında, bu emirlere karşı gelenler hakkında gerekli hukukî işlemlerin başlatılacağını ve bu kişilerin hiyerarşinin doğrudan emirlerini reddeden isyancılar olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Bu arada, Batı Şeria’da El Fetih’e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayı militanlarının, Hamas’ın bazı merkezlerini yağmaladığı bildirildi.

Görgü şahitleri, din okulu, kültür merkezi, televizyon ve radyo binalarıyla bazı yardım derneklerinin yağmalandığını belirtti.

Hamas’ın, El Fetih’le çatışmalarından sonra Gazze Şeridi’nin kontrolünü ele almasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamaslı Başbakan İsmail Haniye hükümetini feshetmiş ve olağanüstü hal kabinesi kuracağını açıklamıştı. Abbas, ayrıca Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde olağanüstü hal ilân etmişti.

Hamas ise Abbas’ın kararlarına karşı çıkmış, Başbakan Haniye hükümetinin feshedilmesinin meşrû olmadığını duyurmuştu.

Son günlerde, Nablus, Cenin, Beytüllahim ve El Halil’de Hamas’a ait birçok merkez yağmalanmış, Nablus şehrinde dün sabaha karşı bir Hamas üyesi öldürülmüştü.

/ PARİS

17.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘HAMAS devleti, varsayım’

  Meşal: Yaşananlardan ABD ve İsrail sorumlu

  HAMAS- Fetih çatışması Lübnan’a sıçradı

  Irak’ta, Sünnî camilerine saldırı

  Kaddafi: Bırakın, Filistinliler kozlarını paylaşsın!

  Robert Gates çatkapı Irak’ta

  Arap Birliği inceleme komisyonu kuruyor

  Ahmet Yasin ancak iki yılda ABD’ye girebildi

  İntihar eylemlerinin İslâmla ilgisi yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004