Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bir yasaklı sınav daha

Öğrenci Seçme Sınavı bugün yapılıyor. “Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan” adayların alınmayacağı ÖSS, Türkiye’de 81 il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da toplam 5 bin 381 binada, 83 bin 583 salonda gerçekleştirilecek.

Sınava, 1 milyon 640 bin 259 aday katılacak. Adayların, en geç saat 08.45’de sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekiyor.

Adayların sınava gelirken yanlarında sınav giriş ve kimlik belgesi fotoğraflı, resmî onaylı özel bir kimlik belgesi ile bir fotoğraflarını bulundurmaları gerekiyor. Kimlik belgelerinin fotokopisi veya faksı kabul edilmeyecek. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik olarak kabul edilecek. Sınavda, salon görevlileri adayı sınava giriş ve kimlik belgesinden tanımakta zorlanırsa adaydan fotoğrafını göstermesini isteyebilecek.

Sınav kimlik belgesi ile özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan aday hiçbir şekilde sınava alınmayacak.

YASAKLAR

Adaylar yanlarında çağrı cihazı, cep telefonu ve benzer haberleşme araçlarıyla cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi, bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silâh ve benzeri teçhizatla, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar bulunduramayacaklar.

“Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan” adaylar sınava alınmayacak. Salona yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak ve test sorularını cevaplamak için kullanılacak cevap kağıtları dağıtılacak. Cevap kâğıdındaki gerekli yerler adaylar tarafından doldurulduktan sonra soru kitapçıkları da dağıtılarak sınav başlatılacak. Soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra adaylar ilk 90 dakika ve son 15 dakika içerisinde sınav salonunu terk edemeyecekler.

SINAV SÜRESİ 195 DAKİKA

Sınav saat 09.30’da başlayacak ve tek oturumda 195 dakika sürecek. Her bir adaya tek soru kitapçığı ve tek cevap kâğıdı verilecek. Soru kitapçıkları kopyanın önlenmesi amacıyla 10 tür basıldı.

Sınavda, 30’ar soruluk toplam 8 test yer alacak. Ön lisans programlarını tercih edecek adayların ilk 4 testi yapmaları yeterli olacak. Lisans programlarını tercih edecek adayların ise bu 4 teste ek olarak, alanları doğrultusundaki 2 testi daha yapmaları gerekiyor. Sınav sonuçları, Temmuz ayının son haftasında açıklanacak.

SINAVDAKİ KURALLAR

Adayların sınav süresince konuşmaları, kopya alıp vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri; sigara, pipo gibi şeyler içmeleri ve başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yeyip içmeleri yasak. Bu yasaklara uymadığı tesbit edilen adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecek ve sınavları iptal edilecek.

/ ANKARA

17.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir yasaklı sınav daha

  Filistin Devletine zarar veriyor

  Erdoğan: K. Irak’a operasyonu engellemeyiz

  Rumlardan veto tehdidi

  Laiklik karın doyurmuyor

  TÜSİAD Başkanı: AB’ye tam üyelik yürüyüşümüzü sürdürmeliyiz

  Steinmeier: Yeni başlıklar açılmalı

  Cumhurbaşkanı Sezer CHP’yi sevindirdi

  Milletvekilini millet seçsin

  İptali istenen paket Resmî Gazete’de

  Emekli Yüzbaşı Tekin yeniden gözaltında

  27 el bombası ile ilgili 3 tutuklama

  AKP’ye saldıran kişi cezaevinde

  Çiçekler babalara

  Diyarbakır karpuz kesti

  Engelli öğrencilerden şenlik

  Doğu Karadeniz’de sel ve heyelan tehdidi

  Suçun kaynağı eğitimsizlik

  GAP Havaalanı bugün açılıyor

  Hastanede muayene fişi çilesi

  Öğretmenler öğrencilerinin elektrik borcunu ödedi

  Yediklerinize göre diş bakımı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004