Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Filistin Devletine zarar veriyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşerek, Filistin’de iç karışıklığın Filistin devletinin geleceğine zarar verdiğine dikkati çekti. Gül, iki kardeş arasında bu anlaşmazlıkların Filistin Devletinin geleceğini zora soktuğunu ve temellerini sarstığını aktardı. Öte yandan, Batı ülkelerinin desteklerini açıkladıkları Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a son destek ABD, Avrupa Birliği, Rusya ve BM’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü’nden geldi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşerek, Filistin’de iç karışıklığın Filistin devletinin geleceğine zarar verdiğine dikkati çekti.

Üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden alınan bilgiye göre, önceki gün akşam saatlerinde Mahmud Abbas’ı telefonla arayan Abdullah Gül, öncelikle son duruma ilişkin bilgi aldı. Hamas ile El Fetih arasında anlaşmazlığın Filistin halkı ve devletine zarar verdiğini belirten Gül, iki kardeş arasında bu anlaşmazlıkların Filistin devletinin geleceğini zora soktuğunu ve temelerini sarstığını aktardı. Mahmud Abbas da, telefonla aramasından dolayı Gül’e teşekkür ederek, Türkiye’nin yardımına ihtiyaçları olduğunu ve Gül’ün vurguladığı noktaları değerlendirdiğini dile getirdi.Gül’ün, Abbas’ın görevden aldığı Filistin Başbakanı İsmail Haniye’yi de telefonla aradığı, ancak Haniye’nin başka bir yerde olmasından dolayı konuşmanın yapılamadığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşerek, Filistin’de iç karışıklığın Filistin devletinin geleceğine zarar verdiğine dikkati çekti. Gül, iki kardeş arasında bu anlaşmazlıkların Filistin devletinin geleceğini zora soktuğunu ve temelerini sarstığını aktardı.

BİR HAFTADA 116 ÖLÜ

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Gazze’de Filistinliler arasında 1 haftadır meydana gelen çatışmalarda, 116 kişinin öldüğünü ve 550 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kızılhaç’dan yayınlanan açıklamada, bu bilançonun hastaneler ve acil servislerden bugüne dek toplanan bilgiler ışığında hazırlandığı kaydedildi.

Çok sayıda yaralının ameliyata alındığı ve kimi hastanelerde kan sıkıntısının görüldüğü kaydedildi.

ORTADOĞU DÖRTLÜSÜ’NDEN ABBAS’A DESTEK

Batı ülkelerinin desteklerini açıkladıkları Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a son destek ABD, Avrupa Birliği, Rusya ve BM’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü’nden geldi. AB’nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana’nın sözcüsü, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, AB Komisyonu’nun Dışilişkilerden Sorumlu Üyesi Benita Ferrero-Waldner, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Solana’nın, Abbas ile yaklaşık 1 saat süren bir telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi.

Sözcü, Ortadoğu Dörtlüsü’nün görüşmede Abbas’a, olağanüstü hal hükümeti kurulmakta olan bu kritik dönemde tam desteklerini dile getirdiklerini belirterek, Dörtlü’nün ayrıca Gazze Şeridi’nde gereksinimi olanlara en çabuk sürede ulaştırılması için insani yardım geçişine izin verilmesi çağrısı yaptığını kaydetti.

Ortadoğu Dörtlüsü, bölgedeki durumu yeniden değerlendirmek için 18 Haziran Pazartesi yeniden temasa geçme kararı aldı.

/ ANKARA

17.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir yasaklı sınav daha

  Filistin Devletine zarar veriyor

  Erdoğan: K. Irak’a operasyonu engellemeyiz

  Rumlardan veto tehdidi

  Laiklik karın doyurmuyor

  TÜSİAD Başkanı: AB’ye tam üyelik yürüyüşümüzü sürdürmeliyiz

  Steinmeier: Yeni başlıklar açılmalı

  Cumhurbaşkanı Sezer CHP’yi sevindirdi

  Milletvekilini millet seçsin

  İptali istenen paket Resmî Gazete’de

  Emekli Yüzbaşı Tekin yeniden gözaltında

  27 el bombası ile ilgili 3 tutuklama

  AKP’ye saldıran kişi cezaevinde

  Çiçekler babalara

  Diyarbakır karpuz kesti

  Engelli öğrencilerden şenlik

  Doğu Karadeniz’de sel ve heyelan tehdidi

  Suçun kaynağı eğitimsizlik

  GAP Havaalanı bugün açılıyor

  Hastanede muayene fişi çilesi

  Öğretmenler öğrencilerinin elektrik borcunu ödedi

  Yediklerinize göre diş bakımı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004