Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BAŞLARINI AÇTIRDILAR

1 milyon 600 bini aşkın öğrencinin katıldığı sınava başörtüleriyle gelen öğrenciler, girişlerde kurulan özel kabinlerde başlarını açtıktan sonra içeri alındılar. Uygulama, 3 Kasım 2002 seçimiyle tek başına iktidar olan AKP’nin, 2003’teki ÖSS’den beri her defasında “Bu son olsun” temennîsiyle dile getirilen “yasağın kalkması” beklentisine, beş yıllık iktidarının sonunda da cevap veremediğini ve sorunun çözülmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

AKP iktidarının beşinci yılında bir kez daha ÖSS sınavı başörtüsüne yasak utancıyla gerçekleştirildi. 1 milyon 600 bini aşkın öğrencinin katıldığı sınava başörtüleriyle gelen öğrenciler, girişlerde kurulan özel kabinlerde başlarını açtıktan sonra içeri alındılar. Uygulama, 3 Kasım 2002 seçimiyle tek başına iktidar olan AKP’nin, 2003’teki ÖSS’den beri her defasında “Bu son olsun” temennîsiyle dile getirilen “yasağın kalkması” beklentisinin, beş yıllık iktidarın sonunda da karşılık bulamadığını ve sorunun çözülmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yasağın beş yıllık AKP iktidarında da kaldırılamaması, aksine daha da yaygınlaştırılması, mağdurların ve bu haksızlığı içine sindiremeyenlerin yoğun tepki ve itirazına konu olurken, seçmenlerin 22 Temmuz’da oylarını kullanmak için sandık başına gittiklerinde gerek yasakçı zihniyete, gerekse yasağa boyun eğenlere tepkilerini oy tercihleriyle de ortaya koymaları bekleniyor.

HER ŞEY ÜNİVERSİTELİ OLMAK İÇİN...

Üniversite öğrencisi olmak isteyen 1 milyon 640 bin 259 adayın ter döktüğü ÖSS, dün saat 9:30’da başlayıp saat 12.45’te tamamlandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başşehri Lefkoşa’da, toplam 5 bin 381 binada, 83 bin 583 salonda gerçekleştirilen sınavda 247 bin 242 kişi görev yaptı.

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar, 24 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Sınavı’na (YDS) girecekler. Sınav sonuçlarının, Temmuz ayının son haftası açıklanması planlanıyor.

ÖSS sınavının yapıldığı okullarda yoğun güvenlik tedbiri alan polis ekipleri sınav salonlarının girişinde yaptıkları aramalarda öğrencilerin sınava cep telefonları, ses kayıt cihazları ve müzik dinleme aletleriyle girmelerine izin vermediler.

Başörtülüler salona alınmadı

Türkiye genelinde 1 milyon 640 bin 259 adayın ter döktüğü ÖSS’ye başörtülü adayların girişine izin verilmedi. İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’taki Merkez Kampüsünde sınava giren öğrencilerden başörtülü olanlar, güvenlik noktasında başlarını açtıktan sonra içeri giriş yaptı. Sınava giren oğlunu kutlayan veli Sibel Kovancılar, eğitim sistemini eleştirdi. İkinci kez sınav stresi yaşadıklarını anlatan Kovancılar, ‘’Çocuklarımızı yarış atına döndürüyoruz. Hem çocuklar hem aileler, birlikte bu stresi yaşıyoruz’’ dedi. NEREDE NE YAŞANDI? *Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktik’in makam şoförü Mustafa Ekincik, ÖSS’ye kızı Münevver Evren Ekincik ile aynı salonda girdi. * Muğla Anadolu Lisesi öğrencisi Anıl Yıldırım da ayağı alçılı olarak Muğla Meslek Yüksek Okulunda sınava girdi. * Kayseri’de Öğrenci Seçme Sınavı sebebiyle alış veriş merkezinin havalandırma klimaları polis ekiplerince durduruldu. *Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde ölçüldüğü Muğla’da bazı okullarda, çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen velilerin güneşten etkilenmesini önlemek için çadır kuruldu. Bazı veliler, çocukları sınavdayken gazete okudu, bazıları ise örgü ördü. *Bolu’da, öğrencilerin ÖSS’ye girmesinin ardından, veliler duâ okudular, el işi yaptılar. Polis ekipleri, sınavın başlamasıyla, gürültüyü önlemek amacıyla velileri okul önlerinden uzaklaştırdılar. * Bartın’da, sınav görevlileri, başı kapalı öğrencilerin başörtülerini çıkarmalarının ardından girişlerine izin verdiler. * Mersin’de, Eğriçam ve Viranşehir mahallelerinde davullu zurnalı düğün yapmak isteyen kişiler polisin uyarısı üzerine düğüne sınav bitimine kadar ara verdi. * Nevşehir’de, adres değişikliğinden dolayı sınav giriş belgeleri ulaştırılamayan 2 adaya belgeleri, sınava girecekleri okulda Nevşehir PTT Başmüdürlüğü görevlilerince teslim edildi. * Adana’da bazı parti görevlileri, çocuklarını Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için okula getiren velilere parti broşürü dağıttı. *Muğla’da çocuklarını Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) getiren aile, trafik kazası geçirdi. Kazada, 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Funda Yıldırım’ın kullandığı 48 RB 523 plakalı otomobil A.U’nun kullandığı 34 BR 6553 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücü Funda Yıldırım, hafif, araçta yolcu olarak bulunan Türkan Yıldırım ağır yaralandı. * Kayseri Kapalı Cezaevinde gerçekleştirilen ÖSS’ye, 5’i tutuklu 10’u hükümlü 15 mahkum girdi. Mahkûmlar, son pişmanlığın fayda vermediğine dikkat çekerek, “Özgürlüğün ve diplomanın kıymetini şimdi anladık. Kimse dört duvar arasına girmek için çaba göstermesin. Sakin olsunlar” dedi. * Isparta’da ÖSS için yollar kapandı, aileler okul bahçelerinden dışarı çıkartıldı.

/ ANKARA

18.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gönül: TSK’nın parasını hiç kısmadık

  BAŞLARINI AÇTIRDILAR

  Adaylar sınavda, aileleri ise okul bahçesinde ter döktü

  Yasağa tepki

  Anne kalbi heyecana dayanamadı

  Seçim takvimi işliyor

  Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusunu yarın görüşecek

  Üniversitede şarap kursu

  Atalay: Şehit cenazelerinde ucuz siyaset yapılıyor

  Merzifon şehidini bağrına bastı

  İnönü: Askerin gözü Çankaya’da olur

  Tren tünelde raydan çıktı: 4 yaralı

  Arınç: Meclis, çevreye karşı duyarlı

  Güvenlik probleminin çözümü ortak mücadelede

  Adan: Merkez sağın adresi DP

  DP, Amasya adaylarını tanıttı

  Doğuda temizlik hareketi sürüyor

  NATO görevlileri hırsızlıktan gözaltına alındı

  Tatiliniz zehir olmasın

  Çocuklu ailelere tatil tavsiyeleri

  Mahalleli imece usulü su getiriyor

  İstanbul’a hayvanat bahçesi

  Sağanak yağış ve dolu Afyon’u vurdu

  200 yıllık tohum yeşerdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004