Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Afrika sıcakları çarpmasın

‘’Afrika sıcakları’’ adı verilen hava kütlesinin etkili olacağı bildirilirken, uzmanlar özellikle sıcak ve nemin fazla olduğu yerlerde güneş çarpması riskinin daha fazla olduğunu bildirdi.


Emekli askerler endişeli

Kamuoyunda ‘askerin bankası’ olarak bilinen ve TSK mensuplarının birikimleriyle kurulduğu belirtilen OYAK’ın sürpriz bir kararla Hollanda bankasına sa

Danıştay dâvâsı genişletilecek

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, “Danıştay’a Saldırı Dâvâsı’’ ile Ümraniye’deki olayın ilişkisi olup olmadığını araştırma kararı aldı.


  Kur’ân öğrenene kitap

Bu yaz ‘’Promosyonlu Kur'ân Kursu Uygulaması’’nın olmayacağı, kursa katılan öğrencilere dağıtılacak ‘’Dinimizi Öğreniyoruz’’ adlı Yaz Kur'ân Kursları Öğrenci Kitabı ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerinin hedeflendiği bildirildi.


  Bakan Gül: Genelkurmay’a ziyaretimiz planlıydı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanlığı’na yapılan ziyaretin 3-4 gün önceden planlandığını belirterek, ABD ile terörle mücadele konusundaki işbirliğinin yeterli olmadığını, ancak bu konuda ‘’topu sadece dışarı atmanın’’ da yanlış olacağını kaydetti.


  Şener: Büyükelçi ile görüşmemiz olağan ve normal

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ABD Büyükelçisi Ross Wilson’la yaptığı görüşmenin, “olağan ve normal”, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmesinin de bir nezaket ziyareti olduğunu bildirdi.


  22 Temmuz'da 14 parti, 7 bin 395 aday yarışacak

Milletvekili genel seçimine bir ay kaldı. 22 Temmuz 2007’de yapılacak seçime 14 siyasi parti katılacak. 85 seçim bölgesinin bulunduğu seçimde, 726’sı bağımsız, toplam 7 bin 395 aday yarışacak.


  Babacan: AB üyeliğimiz komşularımıza örnek oluyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki ülkelerin, AB sürecindeki Türkiye’deki ilerlemelerden etkilenerek, Türkiye’yi örnek aldıklarını söyledi.


  Erdoğan: Hedefimiz 2 partili Meclis

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Hedef; yine 2 partili bir parlamento. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.


  DP bir sevdadır

Demokrat Parti (DP) Denizli Merkez İlçe Başkanı Uğur Kenter, “DP, Türkiye’nin köklü partilerinden birisidir. Bu yolda, bu sevdada güzel günler geçirildi. Bu güzel günler ilerleyen süreç içersinde daha da güzel olacaktır” dedi.


  AB’de genişleme sancısı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering, AB devlet ve hükümet başkanlarının yeni AB anlaşması üzerinde uzlaşma sağlayamamaları durumunda genişlemenin duracağı uyarısında bulundu.


  Üniversiteler siyasetçilere emanet edilemezmiş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, ‘’üniversitelerin siyasî erkin kontrolüne asla bırakılamayacağını’’ savundu


  Atatürkçülükten başka çağdaşlık yolu yok

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Heybeliada Deniz Lisesi mezunlarına hitaben, ‘’Atatürk ilke ve devrimlerinin belirlediği rotanızdan asla şaşmayın. O rota, sadece bahriyemizi değil, Türkiye Cumhuriyetimizi asırlardır hak ettiği çağdaşlık ve gelişmişlik limanına eriştirecek tek noktadır’’ dedi.


  Meydanlarda başörtülüleri duyan var mı?

Meydanlar hareketlenince seçim havasını bir nebze olsun solumaya başladık. Ancak sebebi ne olursa olsun önceki seçimlerin heyecanını bulmak çok zor. 22 Temmuz her yönüyle farklı bir seçim olacak.


  39 bin aday YDS’de ter dökecek

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) geçen hafta katılan adaylardan üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyenlerin gireceği Yabancı Dil Sınavı (YDS) yarın yapılacak.


  Ege'de it dalaşı

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan’a ait uçakların dün 3 defa, Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk F-16’larına önleme yaptığını bildirdi.


  Şehidin ikiz kardeşine 11 ay erken terhis

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 18 gün önce, Kocatepe Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen jandarma er Erdem Erkaçtı’nın, Çemişkezek ilçesinde 4 aylık asker olan ikiz kardeşi Erden Erkaçtı’ya 11 ay erken terhis olduğu bildirildi.


  Felsefe grubu ders kitaplarına eleştiri

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş, felsefe grubu lise ders kitaplarının bilimsel bilgiden çok değer yargılarıyla dolu olduğunu iddia etti.


  Sevksiz tedavi sıkıntılı başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre 15 Haziran tarihinde başlatılan sevksiz tedavinin, bazı hastanelerde sıkıntıya yol açtığı belirtildi.


  Eczacılar eyleme hazırlanıyor

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca hazırlanan ve Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK’lıların sevksiz’ özel veya üniversite hastanelerine gitmesine imkan tanıyan Sağlık Uygulama Tebliği’nin eczanelerde yeni bir kaos döneminin başlamasına neden olduğunu ileri sürdü.


  Depresyonun ilâcı evlilik

Bilimsel araştırmalar, depresyonda olan insanların evlilik yaparak şikâyetlerinden kurtulabileceğini gösteriyor. Bilim adamları, son araştırmaların evliliğin depresyon tedâvisinde çok önemli rol oynadığını belirterek, orta halli giden bir izdivacın bile bu konuda kayda değer etkisi olduğunu bildirdi.


  Kur’ân-ı Kerim Gürcü diline çevrildi

Gürcistan’da, Kur’ân-ı Kerim ilk kez Gürcüceye çevrildi. Gürcü çevirmen Giorgi Lobjanidze çeviriyi 4 yılda tamamladığını ifade etti.


  Hapishanede Müslüman oldu

Burdur Cezaevi’nde mahkûmiyetini sürdüren Bulgar vatandaşı Milen Emtimov Tudev, Müslümanlığı seçerek Mustafa Osmanoğlu adını aldı.


  Tatil anlayışı değişti

Gelişen teknoloji ve stresten uzak yerlerde tatil yapmak isteyenlerin önemli bölümünün fıtrî hayatı sağlayan yapılarda kalmayı tercih ettiği bildirildi.


  Başarılı öğrencilere tatil

Ankara Büyükşehir Belediyesince yürütülen, ‘’Takdir, Teşekkür Sizden, Tatil Bizden’’ kampanyası çerçevesinde belirlenen başarılı öğrencilerin ilk grubu, yarın Akçay’da kampa gidiyor.


  Günde 2-3 litre su tüketin

Özel Veni Vidi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Gökmen Bellur, kalp rahatsızlığına yakalanmamak için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, günde en az 2 veya 3 litre su tüketiminin yapılmasını tavsiye etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004