Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emekli askerler endişeli

Kamuoyunda ‘askerin bankası’ olarak bilinen ve TSK mensuplarının birikimleriyle kurulduğu belirtilen OYAK’ın sürpriz bir kararla Hollanda bankasına satılması başta emekli subaylar olmak üzere ulusalcıları rahatsız etti. Türkiye Emekli Subaylar Derneği Rıza Küçükoğlu, bankanın satılması ile bütün gizli bilgilerin yabancıların eline geçeceğini savundu. Bankada birikimleri bulunan emekli ve muvazzaf askerlerin hesaplarını çekebilecekleri belirtiliyor. TSK’nın bütün gizli ve açık hesaplarının bu banka üzerinde yapıldığı biliniyor.

Oyak Bank’ın yabancılara satılması, ulusalcı kesimde rahatsızlık meydana getirdi. Emekli askerler bankadaki birikimlerini çekmeye hazırlanıyor.

Kamuoyunda ‘askerin bankası’ olarak bilinen ve TSK mensuplarının birikimleriyle kurulduğu belirtilen Oyak’ın sürpriz bir kararla Hollanda bankasına satılması başta emekli subaylar olmak üzere ulusalcıları rahatsız etti. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, bankanın satılması ile tüm gizli bilgilerin yabancıların eline geçeceğini savundu. Bankadaki hesapların çekilmesi için değişik gruplarla görüştüklerini, emekli generallerden tepkiler geldiğini ifade eden Küçükoğlu, bundan sonra alınacak tavırla ilgili önümüzdeki hafta Çarşamba günü toplanacaklarını ve karar alacaklarını kaydetti. TESUD’un 42 bin aile ile bağı bulunduğuna işaret eden Küçükoğlu, ‘’Ayrıca 15 bin civarında fahri üyemiz var. Dolayısıyla Oyak Bank’ta fahri üyelerle birlikte 57 bin hesabımız var. Oyak Bank, milli banka olma niteliğini kaybederse biz TESUD’un tüzüğü gereği hesaplarımızı çekebiliriz’’ diye konuştu.

Küçükoğlu, tepki gösteren şehit aileleri, dul ve yetimler ile muharip gaziler gibi diğer çevreler dikkate alındığında en az 250 bin civarında hesabın geri çekilebileceğini söyledi.

"ŞEHİTLERE SAYGISIZLIK"

Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Genel Başkanı Av. Erdem Akyüz de, Türk ordusunu simgeleyen Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) ait olan Oyak Bank’ın Hollanda ING Şirketi’ne satılmasına tepki göstererek, “Türk ve ordu isimleri satılamaz, satılık değildir. Şehitler bir kere daha vuruldu” dedi.

Akyüz, yaptığı açıklamada, Oyak Bank muvazzaf subay ve astsubaylardan, orduda çalışan sivil memurlardan kesilen paralarla satın alınan ve kurulan bir milli banka olduğunu hatırlatarak, “Temelinde Türk milletinin, askerinin alın teri yatmaktadır. Bu milli kuruluşun yabancı sermayeye satılmasıyla şehitlerimiz bir kere daha vurulmuş, ekonomimiz de şehit edilmiş olmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

“Türk” ve “Türk ordusu” gibi isimlerin her isteyen tarafından kullanılamayacağını, kullanımının yasal şartlara bağlı olduğunu söyleyen Akyüz, şöyle devam etti:

“Türk Telekom, bir kamu kurumu iken kendisine ‘Türk’ adı verilmiştir. Ancak bu kurumun OFER Grubu’na satılmasıyla Türklük vasfı kalmamıştır. Satılan ‘Türk’ adı değil, ticari kuruluştur. Aynı şekilde Oyak Bank adı, bankanın asıl ortağı ve sermayedarı olan ve Türk ordusunu simgeleyen ‘Ordu Yardımlaşma Kurumu’ndan gelmektedir. Bankanın yabancılara satılmasıyla bu isim ‘Hollanda Ordu Yardımlaşma Kurumu Bankası gibi’ bir anlam taşıyacaktır. Bu ismin bir sene sonra değiştirilecek olması, tüketici ve mudileri yanıltmaya yönelik bir işlemdir. Bir yabancıya satılan Türk Telekom, Türk adını kullanamaz. Aynı şekilde satışın yapılmasıyla birlikte Oyak adında vurgulanan ordu ibaresi kullanılamaz. Bu isimlerin derhal değiştirilmesi gerekir. Yasal işlemleri başlatacağız. Hatırlanacağı üzere Cumhuriyet’in ilk ve temel kuruluşlarından olan Sümerbank, 2002 yılında Oyak Bank’a devredilmişti. Oyakbank ile birlikte Sümerbank’ta yabancılara satılmış olmaktadır. Milli kuruluş ve bankaları ‘babalar gibi satan’ zihniyet, şimdi de bunları birer ‘yetim ve kimsesiz’ gibi, yabancıların kucağına atmaktadır. Yunanistan’da bir milli bankanın yabancılara ve Türkiye’ye satılması girişimi karşısında isyan eden ve bu satışa engel olan Yunan halkının gösterdiği ilgi ve tepkiyi, Türk halkından beklemek çok mu olacaktır?”

/ ANKARA

23.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Afrika sıcakları çarpmasın

  Emekli askerler endişeli

  Danıştay dâvâsı genişletilecek

  Milliyet’ten Kıbrıs’ta Kur’ân kursu hazımsızlığı

  Kur’ân öğrenene kitap

  Bakan Gül: Genelkurmay’a ziyaretimiz planlıydı

  Şener: Büyükelçi ile görüşmemiz olağan ve normal

  22 Temmuz'da 14 parti, 7 bin 395 aday yarışacak

  Babacan: AB üyeliğimiz komşularımıza örnek oluyor

  Erdoğan: Hedefimiz 2 partili Meclis

  DP bir sevdadır

  AB’de genişleme sancısı

  Üniversiteler siyasetçilere emanet edilemezmiş

  Atatürkçülükten başka çağdaşlık yolu yok

  Meydanlarda başörtülüleri duyan var mı?

  39 bin aday YDS’de ter dökecek

  Ege'de it dalaşı

  Şehidin ikiz kardeşine 11 ay erken terhis

  Felsefe grubu ders kitaplarına eleştiri

  Sevksiz tedavi sıkıntılı başladı

  Eczacılar eyleme hazırlanıyor

  Depresyonun ilâcı evlilik

  Kur’ân-ı Kerim Gürcü diline çevrildi

  Hapishanede Müslüman oldu

  Tatil anlayışı değişti

  Başarılı öğrencilere tatil

  Günde 2-3 litre su tüketin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004