Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Aya İrini’de “Allah’ın Güzel İsimleri” yankılandı

BBC Senfoni Orkestrası ve Korosu, 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında Aya İrini’de, Sir John Tavener’ın ‘’Allah’ın Güzel İsimleri’’ adlı son büyük koro eserini seslendirdi.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) ile British Council işbirliğiyle düzenlenen ve 200’ü aşkın müzisyenin, eseri Arapça orijinaliyle seslendirdiği konser öncesi İngiltere’nin en büyük klasik müzik bestecilerinden Tavener’a, İKSV tarafından İstanbul Müzik Festivalinin ‘’Yaşam Boyu Onur Ödülü’’ verildi.

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, burada yaptığı konuşmada, Sir John Tavener’ın, 1968’de bestelediği ‘’Balina’’ oratoryosundan sonraki yapıtlarında, esin kaynağının ruhanilikle mistisizm olduğunu gösterdiğini söyledi.

Konuşmasına ‘’Selamın Aleyküm’’ diyerek başlayan Sir John Tavener da dünyada en çok sevdiği şehir olan İstanbul’a önceki gelişinde aşık olduğunu belirterek, burada bulunmaktan onur duyduğunu kaydetti.

Tavener, Hz. Muhammed’in ‘’Allah güzeldir ve güzelleri sever’’ sözünü hatırlatarak, çatışmaların eskisi gibi olmadığını, barışa ulaşabileceğini ve dünyanın huzura kavuşabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

İnsanın Allah’ı kalbiyle hissedebileceğini belirten Tavener, ‘’Sufizm de tasavvuf da beni derinden etkileyen düşüncelerdir. Burada bugün dinleyeceğiniz besteyle sizler de buna katkıda bulunmuş olacaksınız’’ dedi.

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aya İrini’de “Allah’ın Güzel İsimleri” yankılandı

  İspanyol fotoğrafçıdan Türkiye sergisi

  Beynelmilel Ulucanlar Cezaevi’nde

  Geçmişten Geleceğe Artvin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004