Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Beynelmilel Ulucanlar Cezaevi’nde

Beynelmilel filminin yönetmeni Sırrı Süreyya Önder, 11 ay kaldığı cezaevinin kültür merkezine dönüşmesi ve cezaevinde filminin gösterilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Adı her zaman hüzünle anılan Ulucanlar Cezaevi bir kültür merkezi olma yolunda ilerlerken, cezaevi ilk olarak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Ankara Barosu tarafından organize edilen 2 haftalık şenliğe ev sahipliği yapıyor. Şenliğin bugünkü programı kapsamında ziyaretçiler, Beynelmilel filmini izlediler. Filmin yönetmeni Sırrı Süreyya Önder de hem film gösterimine katıldı hem de cezaevindeki anılarını tazeledi. Önder, bu ziyareti ile birlikte yeni bir cezaevi filmi çekmek istediğini söyledi.

Ulucanlar’da 1985 yılında 11 ay kaldığını belirten Önder, “Buranın eski tutsaklarındanım, zorunlu misafirlerindenim. Burası bizim toplumsal hafızamızda bir cezaevi olmanın çok ötesinde çağrışımlar yapan bir yer” dedi. İnsanların yüreğinin cezaevinin kültür merkezine dönüşmesi ile mutlu olduğunu belirten Önder, “Ben de kendi adıma çok bahtiyarım. Kendi koğuşumda filmim insanlara seyrettiriliyor. Bu avluda çok volta attık. Bir gün bu ülkenin bütün zindanlarının böyle bir kültür merkezine dönüşmesini umut ediyorum, buna inancım var” diye konuştu.

Önder, yeni bir film çalışması olup olmadığının sorulması üzerine gülerek, “Buraya gelince bir cezaevi filmi yapmak istedim fena halde. 2-3 projem var. Eylül gibi birine başlayacağız” dedi.

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aya İrini’de “Allah’ın Güzel İsimleri” yankılandı

  İspanyol fotoğrafçıdan Türkiye sergisi

  Beynelmilel Ulucanlar Cezaevi’nde

  Geçmişten Geleceğe Artvin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004