Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi her zaman galip çıkacak

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ‘’Diyeceksiniz ki; ‘Son 2-3 aydır Türkiye’de neler oluyor’. Bunların hepsi gelip geçer. Hiç endişeniz olmasın. Hukuk, demokrasi her zaman galip çıkacaktır. Türkiye’nin artık başka bir seçeneği yoktur’’ dedi.


Ekonomik performansı arttıracak

Aralarında dünyanın önde gelen çokuluslu şirket yöneticilerinin de bulunduğu Yatırım Danışma Konseyinin, geçtiğimiz hafta yapılan toplantısının sonuç

Erdoğan: YÖK denilen olay çözülecek

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İnşallah YÖK denilen olay da; Bu seçimlerdeki sandıktan çıkacak neticeyle o da yerini bulacak’’


  Şahin: Gece yarıları bildirileri istemiyoruz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Al Şahin, ‘’22 Temmuz’da oylar sandıktan çıkarken şunu haykırmalıdır; ‘Biz, bu ülkede tam demokrasi istiyoruz, gece yarıları bildirileri istemiyoruz’’’ dedi.


  CHP’nin ÖSS raporu Gürüz’den

Eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eğitimin sorunlarıyla ilgili CHP’ye bir rapor hazırladığını, raporu da Baykal’a geçen yıl Aralık ayında sunduğunu kaydetti.


  Sessiz refleks

Genelkurmay’ın “toplumsal refleks” çağrısına cevap veren Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin de aralarında bulunduğu bazı kuruluşlar, teröre karşı ‘’Sessiz Yürüyüş’’ başlattı.


  6 ayda 208 mayın kullanıldı

Terör örgütü mensuplarınca 1 Ocak-22 Haziran 2007 tarihleri arasında 208 patlayıcı madde ve mayın kullanma olayı gerçekleştirildi.


  Ümraniye zanlısı mahkemede

Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Z.Ö ve bir kişi adliyeye çıkarıldı.


  Kuraklık Büyük Menderes’i de kuruttu

Ege Bölgesi’nin en önemli nehirlerinden olan Büyük Menderes Nehri, yaşanan kuraklık sebebiyle uzun yıllar sonra ilk kez kurudu.


  İstanbul’da Afrika sıcakları

Önümüzdeki Salı ve Çarşamba günü sıcaklıklar mevsim normallerinin 12 derece üstünde olacak ve tahminlere göre 39-40 dereceyi bulacak.


  Yardımsever Türkiye

Kalkınma yardımları ve insani yardımlar konusunda önemli bir donör konumunda olan Türkiye’nin 2006 yılındaki kalkınma yardımları 750 milyon doları bulurken, aynı yıl yapılan insani yardımlar da 30 milyon doları aşıyor.


  39 bin aday YDS’de ter dökecek

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) geçen hafta katılan adaylardan üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyenlerin gireceği Yabancı Dil Sınavı (YDS) bugün yapılacak.


  Büyükelçilerle toplantı 27-28 Haziran’da

Dışişleri Bakanlığında 27-28 Haziran tarihlerinde Türkiye’nin Orta Asya, Güney Kafkasya ve Rusya Federasyonundaki büyükelçilerinin de katılımıyla bir istişare toplantısı yapılması öngörülüyor.


  Minibüsle otomobil çarpıştı: 2 ölü

Konya’da minibüsle otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.


  Unkapanı Köprüsü’nde trafik kazası

Unkapanı Köprüsü’nde meydana gelen kazada taksi ile özel otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Şehir mekezindeki okullar satılsın

Eğitim sendikacıları, yeni hükümetten ferah ve modern mekânlarda eğitim için şehir merkezinde kalan ve yüksek fiyatlı arsa bedelleri olan okulların satılarak, şehir dışında yerleşkelerin kurulmasını istedi.


  Gürsoy: Türkiye icazetli demokrasiye zorlanıyor

Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin nasıl olacağının, demokratik parlamenter düzenin devam edip etmeyeceğinin belli olmadığını belirterek, ‘’Türkiye, icazetli bir demokrasiye, vesayet demokrasisine doğru zorlanıyor’’ dedi.


  Adnan Oktar: Benim hiç pasaportum olmadı

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar, hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmesine değerlendirirken kararın kendisini etkilemediğini ifade ederek, “Ben 52 yaşındayım. Bugüne kadar hiç pasaportum olmadı, pasaport için başvuru bile yapmadım” dedi.


  “Deniz parkları” atağı

Greenpeace Akdeniz Ofisi tarafından Akdeniz’in aşırı ve yasa dışı avlanma, kirlilik ve iklim değişikliği gibi tehditlerle karşı korunması için ‘’deniz parkları’’ ağı oluşturulmasına yönelik çalışma başlatıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004