Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas bayraklarını geri çekiyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin bayrağını “ayaklar altına almakla” suçladığı Hamas, Filistin bayraklarını yeniden kamu kurumları ve karakollarda yükseltmeye başladı.

Filistin Yönetimi’ne ait kamu binalarını ele geçirdikten sonra her yere Hamas hareketinin bayraklarını diken Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugayları, halktan da büyük tepki toplamıştı. Filistin bayraklarının kaldırılarak yerine Hamas flamalarının konulması, birçok Gazzelinin kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda en çok dillendirilen ve eleştirilen konulardan biriydi.

Hamas önceki günden itibaren, askeri karakollara, hükümet binalarına dikilen kendi bayraklarını toplayıp, yerine Filistin bayraklarını koymaya başladı. Hamas yetkilileri, bütün kurumlarda Filistin bayrağının dalgalandırılacağını ve diğer bütün bayrakların kaldırılacağını söylediler.

Hamas’ın özel kuvvetleri ve İzzeddin El Kassam Tugayları, daha 10 gün önce yağmaladığı, Filistin’in efsanevî lideri Yaser Arafat’ın Ensar mahallesindeki evini ve diğer bazı kamu binalarını da hızla tamire koyuldu. Arafat’ın evini görmek isteyenlere izin verilmiyor. Kapıda bekleyen İzzeddin El Kassam Tugayları, evin tamirde olduğunu belirtmekle yetiniyor. Yaser Arafat, tam 27 yıl uğrayamadığı Gazze’ye, 13 yıl önce yine bir yaz ayında gelmiş, yüz binlerce kişi eşliğinde Gazze topraklarını öpmüştü.

Arafat, 2001 yılında Batı Şeria’daki Ramallah’a taşındıktan sonra, bir daha Gazze’ye geri dönememiş ve evi müze gibi korunmaya başlanmıştı.

Hamas ile El Fetih’in kanlı çatışmalarının son gününde, Gazze’de “El Fetih’in kaleleri” birer birer düşüp yağmalanırken, bundan Arafat’ın evi de nasibini almıştı.

/ GAZZE

25.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran, Gazze’deki rolünü yalanladı

  İsrail, Abbas’a maddî yardımı onayladı

  Hamas bayraklarını geri çekiyor

  İsrail, Doğu Kudüs’ü Araplardan arındırıyor

  Trablusşam’daki çatışmalar kamp dışına sıçradı

  NATO, Karzai’nin öfkesini haklı buldu

  10 Amerikan askeri öldürüldü

  Sünnî Araplardan meclise boykot

  Atina’da cami açıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004