Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sağlıkçılar ekonomik düzenleme istiyor

Türk Sağlık-Sen tarafından sağlık çalışanlarının sosyo-ekonomik durumlarını belirlemek bir anket yapıldı. 52 ilde toplam 3107 çalışan üzerinde uygulanan ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre çalışanların yüzde 33’ü açlık sınırının altında maaş alıyor. Yüzde 55’i zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Maaşların yüzde 31’i gıdaya gidiyor.

YÜZDE 33’Ü AÇLIK SINIRININ

ALTINDA MAAŞ ALIYOR

Ankete göre sağlık çalışanlarının üçte biri açlık sınırının altında maaş alıyor. Mayıs ayında tek kişinin açlık sınırının 800 YTL’yi, yoksulluk sınırının 1.000 YTL’yi aştığı ülkemizde sağlık çalışanlarının yüzde 33’ü açlık sınırının altında, yüzde 83’ü ise yoksulluk sınırının altında maaş almakta.

Ankette ortaya çıkan bir diğer sonuç ise çalışanlarının yarısından fazlasının zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılayamaması oldu. Ankette çalışanların gelirlerinin zorunlu ihtiyaçlarını karşılama durumuna bakıldığında, yüzde 55.6’sını karşılamamakta, yüzde 44.4’ünün ise karşılamakta olduğu belirlendi.

GELİRİN YÜZDE 53’Ü GIDA VE KİRAYA

Ankette dikkat çeken bir sonuçta sağlık çalışanlarının aylık gelirlerinin harcama kalemleri oldu. Harcama kalemlerinin dağılımına bakıldığında çalışanlar ancak hayatlarını sürdürebilmekteler. Temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Sonuçlara göre çalışanlar gelirlerinin yüzde 22’sini kiraya, yüzde 31’ini gıdaya, yüzde 28’ini borçlara ve faturalara harcamakta. Geri kalan yüzde 14’ünü sağlık, eğitim ve ulaşım için ayırmaktalar.

“MAAŞLAR AÇLIK SINIRINDAN

KURTARILMALI”

Anket sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sağlık çalışanlarının ekonomik durumunu hiç iç açıcı olmadığına dikkat çekerek, “Sağlık çalışanları gelirleri ile sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabilmekte, sosyal aktivitelerde yer alamamaktadırlar. Ekonomik durumları hiç de iç açıcı gözükmemektedir. Kısacası çalışanlar bugün sadece hayatlarını sürdürebilmektedirler. Unutulmamalıdır ki sağlık hizmetlerinde etkili bir sunum için çalışanlarında memnun edilmesi ve onların ihtiyaçlarının karşılanması şarttır. Avrupalı sağlık çalışanları Türk meslektaşlarından yaklaşık 4 kat daha fazla maaş alıyor. Açlık sınırının altında maaşa mahkûm edilen çalışanlar bir an önce bu maaşlardan kurtarılmalıdır” diye konuştu.

Recep GÖREN / ANKARA

25.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Tecrübe edindik

  Mağdurlar cephesinde yer alıyorlar

  Bütünleşme gerçekleşecek

  Ağar: DP, dâvânın, esnafın ve toprağın partisi

  Kapılarda oy verme başlıyor

  Seçim maratonu adayları zorluyor

  Özfatura: AKP, fakiri unuttu

  Seçmen Bilgi Formları çöpten çıktı

  Karakola tankerle saldırı

  AKP seçim aracına molotof kokteyli

  El bombalarına bir tutuklama

  İstanbul camilerinde yağmur duâsı

  Sıcaklarda açık renkli ve bol giysiler giyilmeli

  ‘Tek çatı’nın dezavantajları da var

  Sağlıkçılar ekonomik düzenleme istiyor

  Temsilcilerimize boğaz turu

  3 kaza: 10 ölü, 14 yaralı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004