Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ADRİANO: İTALYA'DAN GİTMEM

F.Bahçe'nin transfer listesinde bulunan İnter'in Brezilyalı yıldızı Adriano, İtalya dışında futbol oynamak istemediğini açıkladı. Adriano, "Eğer beni satmaya karar verdilerse sadece bir şartım var, İtalya'da kalmak istiyorum" dedi. Basın, Real Madrid ve Barcelona'nın Adriano ile ilgilendiğini yazdı.

Adı Fenerbahçe ile anılan Inter'in Brezilyalı yıldızı Adriano, transferiyle ilgili ilk kez konuştu. Serie A şampiyonunda oldukça mutlu olduğunu belirten 25 yaşındaki yıldız, "Eğer beni satacaklarsa da İtalya dışına çıkmam" dedi. Geride kalan birkaç ay boyunca yaz döneminde Inter'den ayrılacağı yazılan ve sahadan çok saha dışında yaşadıkları ile manşetleri süsleyen Brezilyalı yıldızın Inter'de gözden çıkartıldığı İtalyan basını tarafından ifade edilirken İspanya'dan Real Madrid ve Barcelona'nın golcü futbolcuyla ilgilendiği de yazıldı. Öte yandan Türk basınında da Adriano'nun adı sık sık Turkcell Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile geçti.

Ajansspor.com'un haberine göre, "Eğer Inter de isterse ben de San Siro'da kalmak istiyorum. Ben Milano ve Inter'i evim olarak görüyorum" açıklamasını İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport'a yapan Adriano böylece uzun süren suskunluğunu da bozmuş oldu. Teknik Direktör Roberto Mancini ile arasında soğuk rüzgarlar esen 25 yaşındaki Adriano açıklamalarına şu şekilde devam etti; "Eğer beni satmaya karar verdilerse sadece bir şartım var, İtalya'da kalmak istiyorum. Onların her kararına saygım var ama ben de eğer olacaksa bir sonraki durağıma karar vermek isterim. Her ne olursa olsun ben Inter'de kalmak istiyorum çünkü Moratti bana inandı ve güvendi ve ben de ona olan borcumu ödeyerek haklı olduğunu göstermek istiyorum."

Adriano son olarak da, "Eğer satılmam söz konusu olursa o zaman oturur ve meseleyi birlikte konuşarak çözeriz" dedi.

26.06.2007


 

FIFA'nın gizli mektubu ele geçti

FIFA'nın Futbol Federasyonu'na gönderdiği mektupta yer alan taleplerin Federasyon tarafından çarpıtıldığı, mektupta istenmeyen bazı konuların da FIFA'nın isteğiymiş gibi yeni kanun taslağına eklendiği ileri sürüldü..

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Futbol Federasyonu'na gönderdiği ve çeşitli taleplerin bulunduğu mektubun, çarpıtıldığı iddia edildi. Aylık çıkan Futbol Ekstra Dergisi'nde yer alan iddialara göre FIFA'nın 3813. sayılı Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu incelemesi sonrası istediği bazı değişikliklerle ilgili olarak 19 Mart 2007'de Futbol Federasyonu’na gönderdiği altı sayfalık mektubun çarpıtıldığı ve mali genel kurulun onayına sunulacak yeni kanun taslağının bu çarpıtma temelinde hazırlandığı iddialarına yer verildi.

FIFA Hukuk İşleri Müdürü Marco Villiger imzasıyla Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan’a gönderilen 6 sayfalık mektupta, kanunda yapılması istenilen birçok değişikliğin, hazırlanan ve Genel Kurul'un ardından TBMM'nin onayına sunulacak yeni kanun taslağında yer almaması, buna karşılık mektupta istenmeyen bazı konuların da FIFA'nın isteğiymiş gibi yeni kanun taslağına eklendiği ifade edildi.

Dergiye göre Futbol Federasyonu'nun, söz konusu mektupla ilgili olarak 25 Nisan'da yaptığı açıklamada, ''FIFA, federasyon başkan ve başkan vekillerine dönem sınırlaması getiren 7. maddenin son fıkrasıyla ilgili olarak 'Dönem sınırlaması getirilemez ve bu kabul edilemez' diyor'' ifadelerini kullandığı ve yeni kanun taslağını buna göre hazırladığı dile getirilirken, FIFA'nın gönderdiği 6 sayfa, 44 paragraf ve 198 satırdan oluşan mektupta, başkan ve başkan vekillerinin dönem sınırlamasıyla ilgili tek bir satırın dahi olmadığının ortaya çıktığı iddia edildi.

Derginin son sayısında, ayrıca federasyonun ısrarla üzerinde durduğu siyasi müdahale konusunda FIFA'nın mektubunda geçen ''Bakanın Genel Kurulu olağanüstü toplama yetkisi de uygun şekilde düzeltilebilir'' sözünün ''Bakanın Genel Kurul'u olağanüstü toplama yetkisi kaldırılmalıdır'' şeklinde tercüme edilerek kanun haline getirildiği iddialarına yer verildi.

26.06.2007


 

G.Saray'da imzalar atıldı

Transfer döneminin en hızlı kulübü Galatasaray'da imzalar atıldı. Adnan Sezgin ile basın karşısına çıkan Galatasaray'ın yeni transferleri Servet Çetin, Barış Özbek, Orkun Uşak, Serkan, Ismael Bouzid Galatasaray'a basın önünde imza atarak basın mensuplarına yeni formalarıyla poz verdiler.

Yeni transfer Lincoln de Necati'nin jesti üzerine 10 numaralı formayı giyecek. Basın toplantısında konuşan Adnan Sezgin Lincoln'ün transferi hakkında ortaya atılan uçuk rakamlar için topu federasyona attı ve "Bütün rakamları federasyondan öğrenebilirsiniz" dedi.

Öte yandan Sezgin bu rakamların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Adnan Sezgin "Teminat mektubu Lincoln transferinde gündeme gelmedi. Zaman zaman bu aleythe bir güç olarak kullanabiliyor. Saha olayları buna eklenebilir. Ali Sami Yen ile sınırlı değil. Sonuçta bu olaylar aleyhte kulanılabiliyor" dedi. Galatasaray'ın yeni kalecisi Orkun Usak, "Bu güveni karşılıksız bırakmayacağım. Kaleciler de güven veriyor artık. Kazanılan maçlarda önemli rol alıyorlar. Bu yolda ben de bir adım atmış olurum." dedi. Yönetici Haldun Üstünel ise, "Hedefimiz Kadıköy'de UEFA Kupası'nı kaldırmak" diye konuştu.

26.06.2007


 

Kerem, Real'içşampiyon yaptı

İspanya 1. Basketbol Ligi'nde (ACB) 2006-2007 sezonunun şampiyonu deplasmanda Winterthur Barcelona'yı 82-71 yenen Kerem Tunçeri'nin de formasını giydiği Real Madrid oldu.

Türk basketbolcu Kerem Tunçeri, final serisinde gösterdiği başarıyı son maçta da ortaya koyarak takımının kazanmasında büyük bir paya sahip oldu. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan Kerem, oyunda kaldığı 28 dakikada 15 sayı, 2 ribaunt ve 3 asistle oynadı. Kerem, ACB kupasını kazanan ilk Türk basketbolcu olarak da tarihe geçti.

26.06.2007


 

Kayserispor'dan pankartlı tepki

Kayserispor Yönetimi, Galatasaray'ın peşinde koştuğu golcü futbolcu Gökhan Ünal'ı satmayacaklarını anlatmak için Kayseri Kalesi'ne pankart astı.

Kayserispor'da sözleşmesi devam eden Gökhan Ünal'ın peşinde koşan Galatasaray Kulübü'ne Kayserispor'dan pankartlı tepki geldi. Kulüp basın sözcüsü Yücel Şahin, Gökhan Ünal'ı defalarca kez satmayacaklarını açıklamalarına rağmen bu futbolcunun ısrarla istendiğini söyledi. Şahin, "Kendi derdimizi anlatmak için artık böyle bir yola başvurduk. Umarız bundan sonra Galatasaray Kulübü Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'un Kayserispor'un futbolcusu olduğunu kabul edecektir" dedi.

26.06.2007


 

Ali Güneş Alman 2. lig ekibi Freiburg'a transfer oldu

Beşiktaş'tan ayrılarak Almanya 2. Lig takımlarından Freiburg'a transfer olan Ali Güneş, Jean Tigana'ya ateş püskürürken, Ertuğrul Sağlam'ın gelişine rağmen niye takımdan ayrıldığını da açıkladı.

Ali Güneş, Fransız teknik adam Jean Tigana'nın çok basit bahanelerle kendisini suçladığını belirterek, ''Kariyerime baktığımda, zaman zaman problemler yaşıyabiliyorsunuz. Bence kimse birbirini sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Benim Tigana'dan önce 56 senelik çok iyi bir kariyerim vardı. Benim futbolum ona uymayabilir ya da futbol tarzım taktiğine uymayabilir. Ama ben hiçbir hocamla, futbolcu arkadaşımla ya da yöneticimle problem yaşamadım.'' dedi.

26.06.2007


 

Kolombiyalı kaleci Gonzales Rizespor'da

Çaykur Rizespor, Kolombiya'nın Cale takımından kaleci David Gonzales ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Çaykur Rizespor'un bir süredir görüştüğü ve prensipte anlaşmaya vardığı David Gonzales, İstanbul'a gelerek kendisini 1 yıllığına Yeşilmavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Çaykur Rizespor Kulübü'nün İstanbul'daki temsilciliğinde gerçekleştirilen imza töreninin ardından açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Orhan İstif, "Gonzales'i bir süredir izliyorduk. Ancak teknik direktör konusu netlik kazanmadığı için transferini askıya almıştık. Teknik direktör sorununu Samet Aybaba ile anlaşarakçözünce, bu transferi de gerçekleştirdik" dedi.

26.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004