Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gümrüklerde oy verme başladı

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla dün sabahtan itibaren Atatürk, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Şakirpaşa ve Erkilet havalimanları ile Kapıkule, İpsala, Cilvegözü, Sarp, Habur karayolları, İzmir Çeşme ve Taşucu deniz limanları gümrük kapılarından yurda giriş ya da çıkış yaparken oy kullanabiliyorlar.


Kanunsuz yasak ne olacak?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘seçim bildirisi’nde ekonomik konulardaki vaadler sıralanırken, milyonları ilgilendiren kanunsuz başörtüsü

Başörtüsü için kollarını kıpırdatmadılar

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e Şanlıurfa ve Afyon’dan cevap verdi. Ağar, Erdoğan ve Gül’ün Çankaya


  22. Dönemde Meclise ziyaretçi akını

22. Yasama Döneminde TBMM’yi 4 milyon 36 bin 13 kişi ziyaret etti. Yıllık ortalama 807 bin 200 kişinin ziyaret ettiği Meclise, günde ortalama 2 bin 690 vatandaş geldi.


  Babacan: AB korumacı politikaları terk etmeli

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, güçlü bir AB istediklerini belirterek, AB’nin rekabet gücünü oluşturmak zorunda, bunun için de korumacı politikaları terk etmek zorunda olduğunu, Türkiye’nin de AB rekabet gücüne artı değerler katacağını söyledi.


  2 başlıkta müzakereler açılacak

Türkiye ile bugün düzenlenecek Hükümetler Arası Konferans’ta istatistik ve malî kontrol fasıllarının müzakerelere açılması kesinleşirken, Fransa’nın itirazı sebebiyle ekonomik ve parasal politika faslı tıkandı.


  KEİ’nin gündemi AB

KEİ 15. Yıl Zirvesi kapsamında düzenlenen KEİ Dışişleri Bakanları Toplantısında konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, KEİ’nin ekonomi, bankacılık, finans, ulaştırma, akademik alanda çalışmalar yaptığını hatırlatarak, örgütün daha da geliştirilmesinde yeni zorluklarla mücadele edildiğini söyledi.


  Orhan Doğan’ın beyin ölümü gerçekleşti

DTP eski Eşgenel Başkanı Aysel Tuğluk, önceki gün Ağrı’da kalp krizi geçiren Orhan Doğan’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.


  Sosyal Güvenlik’te adam kayırma bitti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu, Sağlık Uygulama Tebliği’nden önceki sistemin, farklı sosyal sigorta rejimlerine tabi kişiler arasında sağlık hizmeti alımında ayrıma yol açtığına dikkati çekerek, ‘’Eski sistem adam kayırma üzerine kurulmuştu, adalete uymuyordu’’ dedi.


  Orman yangınları korkuttu

Antalya’da Kurşunlu Şelâlesi’nin bulunduğu orman alanında çıkan yangın kontrol altına alındı.Kurşunlu Şelalesi’nin bulunduğu ormanlık bölgede öğle saatlerinde başlayan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kısa zamanda kontrol altına alındı.


  Piknikçilere yangın uyarısı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerin orman yangını riski taşıyan bölgelerde vatandaşları megafonla uyararak, orman yangın yangınları konusunda duyarlı olmaya davet ediyor.


  Anız yangını 10 evi yaktı

Adana’nın İmamaoğlu ilçesine bağlı Saygeçit köyünde anız yangını rüzgârla büyüyerek 10 evi ve ahırı yaktı.


  Sıcak hava her yerde

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Afrika üzerinden gelen ikinci sıcak hava dalgasının bugün ve yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz başta olmak üzere bütün yurtta etkili olmasının beklendiğini bildirdi.


  Muğla’da çöl sıcakları

Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Muğla’da, hava sıcaklığı 45 ile 50 derece arasında ölçüldü


  Mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmasın

İstanbul Valiliği, kentte bugün ve yarın hava sıcaklığının 39-40 derece kadar yükseleceğinin tahmin edildiğini belirterek, vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi.


  Sürücülere asfalt uyarısı

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, eriyen asfaltın trafik kazalarına sebep olabileceğini belirterek, sürücüleri, otomobillerinde fazla aşınmamış lastik kullanmaları ve ani fren yapmaktan kaçınmaları konusunda uyardı.


  Cami muslukları bir ayda 6 kez çalındı

Adana’da bir caminin muslukları bir ay içinde aynı kişiler tarafından 6 kez çalındı.


  Nasreddin Hoca mayayı suyla çalacak

Konya’nın Akşehir ilçesinde 5-10 Temmuz arasında düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında temsili Nasreddin Hoca, suyu çekilen Akşehir Gölü yerine Özsu Göleti’ne, küresel ısınmaya dikkat çekmek için mayayı yoğurtla değil suyla çalacak.


  Tuzlu suyu arıtmak iklime zararlı

Tuzlu suyu arındırmak dünya iklimine zarar veriyor. Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF’in tuzlu su arıtma çalışmaları üzerine hazırladığı yeni raporda bu sonuca varıldı. Rapora göre, dünyada tabiî su kaynakları azalmaya devam ederken, tuzlu su arıtma çalışmalarında da patlama yaşanıyor ama bu durumun faturasını, yine iklim ödüyor.


  Deprem riski tartışılıyor

Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca düzenlenen ‘’Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmelik eğitimi’’ konulu toplantı Antalya’da başladı.


  Özfatura’dan Yeni Asya’ya ziyaret

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili adayı Burhan Özfatura gazetemizin Bornova Bürosu’nu ziyaret etti.


  Eğit-Bir 30’uncu yılını kutladı

Eğitimciler Birliği Vakfı (Eğit-Bir) yeni adıyla Yeni Eğitimciler Derneği kuruluşunun 30’uncu yılını İstanbul Boğazı’nda düzenlediği yat gezisi ile kutladı.


  90 yaşında fakülte bitirdi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Bölümü’nden mezun olan 90 yaşındaki Halis Beyhanoğlu, diplomasını kep giyerek katıldığı stadyumda düzenlenen törenle aldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004