Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

El san’atları birer birer yok oluyor

Ankara Kale Festivali’nde san’atlarını sergileyen sedef kakma, bakır oyma ve Osmanlı çarıkları ustaları, atalarından devraldıkları el san’atlarının birer birer yok olduğu uyarısında bulundular.



Bükreş’te Mevlânâ konferansı

Mevlânâ Celâleddin-i Rumi ve eserleri 800. doğum yıldönümü sebebiyle Romanya Akademisi’nde düzenlenen bir konferansla tanıtıldı. Türk ve Romen Akademisyenlerin katıldığı konferansa büyük düşünürün asırlar öncesinden verdiği sevgi ve barış mesajları damgasını vurdu.



UNESCO dünya mirası listesini genişletiyor

UNESCO, dünya mirası listesine yeni yerler eklemeye hazırlanıyor. Örgütün Dünya Mirası Komitesi, listeye yeni yerler eklemek üzere Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde toplandı.



Guantanamo zindanlarına şiir kazıdılar

Tutsakların, çakıl taşlarıyla, kâğıt bardaklar üzerine yazdıkları dizeler bir kitaba dönüştürülüyor. Iowa Üniversitesi, tutsakların üsten çıkarmayı başarabildikleri dizeleri, bir antoloji halinde, yıl sonunda yayımlamaya hazırlanıyor.



Holywood yıldızları Türkçe konuşacak

‘Voice Conversion’ adlı dublaj sistemi sayesinde seyirciler, Hollywood’un ünlü isimlerini kendi sesleriyle Türkçe konuşurken izleme fırsatı bulacak. Yabancı filmlere yapılan Türkçe dublaj yeni bir boyut kazanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004