Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mavi Tünel’de mutlu sona doğru

Göksu Havzası’ndan Konya Ovası’na su getirecek Mavi Tünel Projesi’nin, gündeme geldiği 1985 yılından bu yana 15 hükümet ve 9 başbakan görev yaptı.

Alınan bilgiye göre, Türkiye’nin en geniş ve verimli topraklarına sahip Konya Ovası’nın sulanması için havza dışından su getirilmesi düşüncesi aslında Osmanlı dönemine kadar dayanıyor. Ovaya su getirilmesi yolundaki ilk çalışmalar 1819 yılında Çelik Mehmet Paşa tarafından başlatıldı ve 1872 yılında Hafız Paşa, Beyşehir Çayı’nı, akış rejimini değiştirerek Mavi Boğaz yoluyla Konya Ovası’na getirmeyi planladı. Bu çalışmalardan olumlu sonuç alınamadı ve Konya Ovası’nın sulanması konusundaki çalışmalara uzun yıllar sonra 1980’li yıllarda tekrar başlandı. Mavi tünel projesi, o yıldan sonra 59. Hükümet Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 15 Hükümet ve 9 Başbakan (Turgut Özal, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan) gördü.

Projenin kapsamında ihaleyi alan firmanın 5 yıl içinde çalışmaları tamamlayacağı ve Göksu Havzası’ndan Konya’ya su aktarımının başlayacağı belirtilerek, 2012 yılında ovaya akması beklenen suyun ilk etapta sulamada kullanılmayacağı bildirildi.

/ KONYA

27.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Krizde örnek olduk

  Dünya Bankası Başkanı Zoellick oldu

  2007’de çalışan daha çok kazandı

  Elektrik sorunumuz yok

  Ciner’e kötü haber

  Habur’da geçişler yarı yarıya azaldı

  Mavi Tünel’de mutlu sona doğru

  Bankacılık sektörü yabancılara emanet

  Sıcak hava para kazandırıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004