Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

KEİ’den AB’ye çağrı: Ortak sinerji üretelim

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü 15. kuruluş yıldönümü zirvesinin sonuç bildirisinde, KEİ ile AB arasında ilişkilerin genişlediği yeni bir döneme ilerlerken, iki örgüt arasında stratejik bir ilişki tesis edilmesinin öneminin teyit edildiği belirtildi. “Böyle bir ilişkinin kılavuz ilkeleri ve alanlarını AB ile birlikte tanımlamaya hazırız’’ denilen bildiride AB, KEİ ile birlikte, Karadeniz sinerjisi sürecinin resmî başlangıcını temsil edecek ortak bir bakanlar toplantısı düzenlemeye dâvet edildi.


25-30 yıldır böyle sıcaklık görülmedi

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul’un Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine girdiğini belirterek, sıcaklığın 38-39 dereceyi

AKP, 2002’de de başörtüsü sözü vermemiş!

Başörtüsü yasağına seçim bildirgesinde yer vermeyen AKP’nin 2002 seçim bildirgesinde de ‘başörtüsü sorununu çözeceğiz’ diye bir ifadenin yer almadığı


  YSK’dan RTÜK’e uyarı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, RTÜK’ten seçim dönemindeki yayın ihlalleri konusunda hazırlanan raporların 5 gün içinde kurula bildirilmesi konusunda hassasiyet göstermesini istedi.


  16 yılda 10 bin kişiye işkence

TÜRKİYE İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen, “İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü’’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı için TİHV’e 1990-2006 yılları arasında toplam 10 bin 786 kişinin başvurduğunu ve tedavi gördüğünü söyledi.


  Milletvekili maaşlarına iptal dâvâsı açıldı

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, milletvekillerine seçimden sonraki 3 ayı kapsayan maaşların ödenmesine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dâvâ açtı.


  Din dersi düşmanlığına tepki

KKTC’de, yaz tatilinde öğrencilere okullarda dinî bilgilerin verilmesine karşı çıkanlara tepki büyüyor. KKTC Din Görevlileri Sendikası Başkanı Mehmet Dere, “millet olmanın en önemli unsurlarından birinin din olduğunu” belirterek, “din derslerine karşı çıkanları,” “kendisini aydın zanneden, ilerici geçinen küçük azınlık” diye niteledi. Dere, “Bu kesimin, milleti millet yapan değerleri törpülemek için ellerinden geleni yaptığını” belirtti.


  Memurlar unutuldu

Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, partilerin genel seçimlere doğru kamuoyuna deklare ettikleri seçim beyannamelerini kamu çalışanları açısından değerlendirerek, açıklanan seçim beyannamelerinde partilerin memuru unuttuklarını bildirdi.


  Yılmaz: Merkez sağda birleşme kaçınılmaz

Rize’den bağımsız milletvekili adayı olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, ‘’Türkiye’de cumhurbaşkanlığı hiç kimse için siyasi bir hedef olamaz. Ancak siyasi partilerin uzlaşması ile cumhurbaşkanı seçilebilir’’ dedi.


  ‘Okullarda inanç özgürlüğü güvence altına alınmalı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 11. Başkanlar Kurulu 23-24 Haziran tarihinde yapılan toplantı sonrasında dünya ve Türkiye gündemiyle ilgili 24 maddelik bir Sonuç Bildirgesi yayınladı.


  Öğretmenlere medya dersi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, ebeveynlere, öğrencilerin 2007-2008 öğretim yılından itibaren Türkiye genelindeki 35 bin okulda okutulacak ‘’Medya Okuryazarlığı’’ dersini seçmelerini sağlamaları için çağrıda bulundu.


  Demirel: Tarımda, AB seviyesine hâlâ ulaşamadık

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘’Avrupa Birliği’nin ortak tarım politikasına uyabilmemiz şu halimizle mümkün değildir’’ dedi.


  AKPM heyeti seçimleri izleyecek

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinden (AKPM) bir heyetin, 22 Temmuzda Türkiye’de düzenlenecek genel seçimleri izleyeceği bildirildi.


  Erdoğan’ın miting alanında kavga

Başbakan’ın Niğde’deki TOKİ açılışı öncesinde, resmi yetkililerle jandarma arasında kavga çıktı.


  Yeni vekillere el bilgisayarları verilecek

TBMM’nin, ‘’Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Projesi’’ (METSİS) kapsamında iletişim altyapısı yenilenecek. Proje ile Meclisin veri, ses ve görüntü sistemleri tek çatı altında toplanacak.


  Kadın hakları raporu kabul edildi

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın raportörlüğünü yaptığı “reklamlarda kadının görüntüsü” konulu rapor ve buna bağlı tavsiye karar tasarısı, bugün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulunda tartışılarak kabul edildi.


  Türk’ten, Baykal’a bölücülük suçlaması

DTP eski Genel Başkanı ve Mardin bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal’ı bölücülük yapmakla suçladı.


  Meslek seçiminde baskı başarısızlık getiriyor

İlk ve ortaöğretim sürecinde şekillenmeye başlayan ve üniversite öğrenimiyle daha somut bir noktaya taşınan meslek seçimi, gençlerin olduğu kadar toplumların da geleceğini belirliyor.


  Güneşten korunma yolları

Trabzon Numune ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Başhekim Yardımcısı Dr. Özcan Memiş, son yıllarda deri kanserlerlerinde artış yaşandığına dikkat çekerek özellikle sıcakların arttığı şu günlerde güneş altında fazla durulmamasını tavsiye etti.


  Sıcak havalar, taksi kullanımını arttırdı

Türkiye genelinde son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, vatandaşların ulaşımda taksileri tercih etmesinde rol oynadığı bildirildi.


  Klimalı trenler gözde

2005 yılından bu yana tamamı klimalı hale getirilen ekspres ve mavi trenler, yaz seyahatlerinde özel otomobillere alternatif olarak gösteriliyor. TCDD Konya Gar Müdürü Hasan Doğan, yaptığı açıklamada, kaza riski en az ve konforlu ulaşım araçları olması nedeniyle dünyanın trenle seyahati tercih ettiğini belirtti.


  60 yaşında Kur’ân öğreniyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2 ay sürecek Kur’ân kursları başladı. Kızıltepe Tepebaşı Camii’ndeki kursta ise 60 yaşındaki Sinan Kasap çocuklarla beraber Kur’ân öğreniyor.


  Okuyucularımız piknikte buluştu

Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Uşak Yeni Asya okuyucuları; Kütahya Uşak sınırındaki Murat Dağındaki piknikte buluştu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004