Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Hagi’nin yüzde 30’u kadar oynasam yeter

Galatasaray, Alman Birinci Ligi ‘’Bundesliga’’ ekiplerinden Schalke’den transfer ettiği Brezilyalı oyuncu Cassio de Souza Soares Lincoln ile sözleşme imzaladı. Florya Metin Oktay Tesisleri ana antrenman sahasında özel olarak oluşturulan alanda düzenlenen törende Brezilyalı futbolcu, kendisini 4 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Törende üzerinde adının yazılı olduğu bir tişört giyen Lincoln, öncelikle büyük bir kulübün formasını giydiği için çok mutlu olduğunu belirterek, ‘’Galatasaray’a elimden geleni yapmak, gerekirse kanımı vermek için geldim’’ dedi.

Brezilyalı futbolcu, Alex ile karşılaştırıldığının hatırlatılması üzerine, ‘’Alex ile karşılaştırılmamı anlayışla karşılayabilirim.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki derbileri duydum. Dünya futbolundaki en önemli derbilerden biridir. Ama oyuncuları karşılaştırmaya karşıyım. Ben Galatasaray’a elimden geleni yapmaya, gerekirse kanımı vermeye geldim. Konsantrasyonum bu yöndedir’’ diye konuştu.

‘’BU KADAR İLGİ BEKLEMİYORDUM’’

Futbol hayatında büyük camialarda forma giydiğini dile getiren Lincoln, ancak İstanbul’a ayak bastığı andan itibaren inanılmaz anlar yaşadığını ve gururlu olduğunu söyledi. Lincoln, kulüp başkanı Özhan Canaydın ve yönetime teşekkür ederken,

‘’Buraya gelmeyi çok istiyordum. Dün ayak bastığım andan itibaren inanılmaz anlar yaşadım. Ömrümde böyle bir şey ilk kez gördüm, bu kadar ilgiyi beklemiyordum, inanamadım. İnanılmaz etkilendim. Taraftarlara ilk andan itibaren bağlandım’’ şeklinde konuştu.

HAGİ’YE ÖVGÜ, NECATİ’YE TEŞEKKÜR

Bir basın mensubunun, ‘’Hagi’nin yerini doldurabilecek misin?’’ şeklindeki sorusunu Lincoln, ‘’Hagi inanılmaz bir oyuncuydu, onun yüzde 30’u kadar oynayayım benim için yeterli’’ dedi. Lincoln, 10 numaralı formayı kendisine hediye eden takım arkadaşı Necati ve bütün futbolculara teşekkür ederken, şöyle devam etti: ‘’Bu da çok önemli bir şey. Öncelikle 10, 20, 30 gibi forma numaraları önemli değil, buraya oynayabileceğim en iyi futbolu oynamaya geldim. Tabii ki büyük beklentiler var benden. Hagi ile karşılaştırma yapılabilir. Hagi inanılmaz oyuncuydu, dünya futboluna damga vurmuş futbolcuydu. Onun yüzde 30’u kadar oynarsam zaten yeter.’’

“ALEX İLE KONUŞTUM’’

Fenerbahçeli oyuncuların bir bölümünü ve hocasını tanıdığını belirten Lincoln, ‘’Alex’i de tanıyorum ve kendisiyle konuştum’’ dedi. Brezilyalı futbolcu, ancak Galatasaray’ı sadece Taffarel’e sorduğunu kaydederek, ‘’Kendisi benim için baba gibi sayılacak bir insan. Bir takıma gidiyorsanız o takımda oynayan bir oyuncu ile konuşmalısınız, başka bir takımda oynayan oyuncuya sormazsınız. Taffarel’in buraya gelmemdeki önemi büyük’’ ifadesini kullandı.

VOLKAN YAMAN DA ASLAN OLDU

Öte yandan Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, futbolcuları Volkan Yaman’ın transferiyle ilgili G. Saray Kulübü ile anlaştıklarını belirterek, ‘’G. Saray ile anlaşma imzaladık. Volkan bugünden itibaren Galatasaraylı’dır’’ dedi. Başkan Peker, transfer karşılığında sarı-kırmızılı kulüpten kaleci Fevzi artı para aldıklarını söyledi. Ali Bilgin ile ilgili bir soru üzerine Peker, ‘’Bu futbolcuyla ilgili görüşmelerimiz Galatasaray Kulübü ile sürüyor. Ayrıca Fenerbahçe’den de Ali Bilgin için teklif aldık’’ dedi. G. Saray 2. Başkanı Adnan Polat da Ali Bilgin ile ilgili teklifleri bulunduğunu doğruladı.

27.06.2007


 

Beşiktaş'a durmak yok

Yeni sezon hazırlıklarına erken başlayan Beşiktaş, çalışmalarını dün sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Nevzat Demir Tesisleri’nde, Ertuğrul Sağlam yönetiminde gerçekleştirilen idmanda siyah-beyazlı oyuncular, kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi.

Bu arada sıcak havaya rağmen futbolcuların istekli oluşu dikkat çekti. Antrenmana, izinli olan milli takım oyuncularının yanı sıra yabancı futbolcular da katılmadı. Sakatlıkları süren Burak ve kaleci Murat da çalışmada yer almadı.

SAĞLAM: HER OYUNCU BENİM İÇİN AYNI

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, adaleti eşit dağıtmakla yükümlü olduklarını, kendisi açısından takımdaki bütün oyuncuların eşit olduğunu söyledi.

Sağlam, ‘’Futbolculara benim gözümde en gencinden en büyüğüne kadar herkesin eşit durumda olduğunu söyledim. Bundan sonraki dönem içinde oyun felsefemiz içinde takımda en fazla katkı yapan oyuncu formayı giyecek’’ dedi.

RÜŞTÜ, İLK ANTRENMANINA ÇIKTI

Beşiktaş’ın yeni transferi kaleci Rüştü, siyah-beyazlı formayla ilk antrenmanına çıktı. Siyah-beyazlı kulüple önceki gün resmî sözleşmeyi imzalayan millî kaleci Rüştü, millî takım oyuncularına verilen izne rağmen dün sabah yeni takımıyla birlikte çalışmalara başladı.

27.06.2007


 

Trabzon’da hedef güçlü bir kadro

Yeni sezon hazırlıklarını Bolu’nun Gerede ilçesinde sürdüren Trabzonspor’un kampını ziyaret eden kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, ‘’zorlu maratona güçlü ve alternatifli bir kadroyla girmek istediklerini’’ bildirdi.

Haşim Sayitoğlu, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, ‘’Önümüzdeki zorlu maratona çok güçlü bir kadroyla başlayarak iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz’’ dedi.

Teknik Direktör Ziya Doğan ile yaklaşık 2.5 saat süren bir toplantı yaptıklarını belirten Sayitoğlu, şunları kaydetti: ‘’Hocamızla yaptığımız toplantıda takımımızla ilgili son durum hakkında bilgi aldık ve eksikleri sorduk. O da bize bazı mevkilerde oyuncuya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Kendisinden aldığımız rapor doğrultusunda başkanımızla bir istişare yapacağız. Daha sonra takımımıza takviye yapmaya çalışacağız. Bunları yaparken de ekonomiye önem vereceğiz. Dengeleri asla bozmayacağız.’’

DJOKAJ GÖNDERİLDİ

Sezon hazırlıklarını Bolu’nun Gerede ilçesinde sürdüren Trabzonspor’da Djokaj’ın sözleşmesi feshedilirken, kaleci Jefferson’un kampa katıldığı bildirildi.

Trabzonspor Kulübü, Sırbistan Karadağlı oyuncu Ardijan Djokaj’ın sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu. Kızılyıldız’dan transfer olan ve geçen sezon Ankaraspor’a kiralanan oyuncunun kendisine gelen teklifleri değerlendireceği kaydedildi. Öte yandan, Brezilyalı kaleci Jefferson’ın Gerede kampına katıldığı bildirildi.

27.06.2007


 

Ömer Onan’da millî sevinç

F. Bahçe Ül-ker’de ortaya koyduğu performansla takımının şampiyonluğunda büyük paya sahip olan ve bu başarısıyla (A) Milli Takım’a çağrılan Ömer Onan, yeniden milli takıma seçilmenin sevincini yaşıyor.

Ömer Onan, sağlıklı olduğu sürece her zaman milli takıma yararlı olmaya çalışacağını söyledi.

Geçmiş sezonlarda da iyi oynadığını ifade eden deneyimli oyuncu, ‘’Milli takım başantrenörü Bogdan Tanjeviç beni çağıracağını söyledi. Ben de seve seve oynayacağımı kendisine ilettim. Önemli olan milli takıma yararlı olmak. Ben hazır durumdayım. Avrupa Şampiyonası’nda elimden geleni yapacağım’’ diye konuştu.

27.06.2007


 

İki star Nou Camp’ta buluşuyor

Futbolseverler, Thierry Henry’nin Barcelona’ya resmi imzayı atmasıyla dünya futbolunun iki büyük yıldızını aynı takımda, yan yana oynarken izleme fırsatı bulacak

16.1 milyon pound karşılığında Arsenal’den İspanyol devi Barcelona’ya transfer olan yıldız futbolcu, Katalan eki-bine 4 yıllık imza attı. Böylelikle Brezilyalı Ronaldinho ile birlikte Fransız Henry aynı forma için tek dökecek.

İki yıldız, 2006 yılında iki önemli mücadelede karşı karşıya gelmişti. 17 Mayıs 2006’daki Şampiyonlar Ligi finalinde Ronaldinholu Barça, Henryli Arsenali 2-1 mağlup ederek şampiyon olmuştu. 1 Temmuz’da Frankfurt’taki 2006 Almanya Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında ise Henry’nin golüyle Fransa, Brezilyayı kupadan elemişti.

İmzanın ardından konuşan Henry, “Burada olduğum için çok mutluyum. Uzun bir süreç oldu ama sonunda ben buradayım ve tamamlandı. Neler yapabileceğimi göstermek için sabırsızlanıyorum. Takıma çok iyi katkı yapabileceğime inanı-yorum” ifadelerini kullandı. Fransız yıldız Arsenal’de olduğu gibi Barcelona’da da 14 numaralı formayı giyecek.

Cüneyt ÜSTÜN

27.06.2007


 

Wimbledon’da favoriler üst tura çıktı

Sezonun 3. ‘’Grand Slam’’ mücadelesi olan 125. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere’nin başşehri Londra’da başladı. Wimbledon Tenis Kulübü Kortları’nda düzenlenen, 14 gün sürecek ve toplam 11 milyon 283 bin paund ödülü bulunan turnuvanın ilk gününde, seribaşı sporcular rahat galibiyetler aldılar.

Tek erkeklerde dünya klasmanında ilk sırada bulunan 1 numaralı seribaşı ve son 4 yılın şampiyonu İsviçreli Roger Federer, ilk turda Gürcü asıllı Rus rakibi Teimuraz Gabaşvili’yi 3-0 yenerek 2. tura yükseldi. Tek bayanlarda ise dünya klasmanının 1 numarası ve bu turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan 2001 ile 2006 yıllarının finalisti, bu yılın da Fransa (Roland Garros) Turnuvası Şampiyonu Belçikalı Justine Henin, ilk turda Arjantinli Jorgelina Cravero karşısında zorlanmadan 6-3 ve 6-0’lık setlerle 2-0 galip geldi ve 2. tura çıktı.

27.06.2007


 

Başarı yabancılarla geliyor

Türk futbolunda yabancı oyuncu sayısının artırılmasının gündemde olduğu günümüzde Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinde başarıya ulaşmanın yolu yabancı futbolcudan geçiyor.

UEFA Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon zirveye oynayan ku-lüplerin kadrolarındaki yabancı futbolcu sayılarının, Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil eden takımlardan çok daha fazla olması dikkati çekiyor.

UEFA Kupası’nda 2006-2007 sezonunda çeyrek final oynayan Werder Bremen, Sevilla, Tottenham, Espanyol, Benfica, AZ Alkmaar ve Bayer Leverkusen takımlarının kadrolarında ortalama 10 yabancı futbolcu yer aldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2006-2007 sezonunun en iyi 8 takımında toplam 116 yabancı futbolcu forma giydi. Ligin son şampiyonu İtalyan Milan, kadrosunda geçen sezon 11 yabancı oyuncu bulundururken, Chelsea 19, Liverpool 18, Manchester United ve PSV Eindhoven 17, Bayern Münih 14, Roma 13, Valencia ise 7 yabancı futbolcuyla sezonu tamamladı.

27.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004