Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fransız Cisse Beşiktaş’ta

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, orta sahaya takviye için Fransız futbolcu Edouard Cisse ile prensip anlaşmasına vardı.

Yurt dışında transfer çalışmalarını sürdüren yöneticiler Celalettin Kolot ve Mario Berk’in önceki gün Cisse ve kulübü Paris Saint Germain ile yaptıkları görüşmeler sonrasında gece geç saatlerde prensip anlaşmasına vardıkları öğrenildi.

Fransız oyuncuyla 2 artı 1 olmak üzere 3 yıllık anlaşma sağlandığı bildirilirken, bonservis bedeli olarak Paris Saint Germain Kulübü’ne 2 milyon Avro ödeneceği ifade edildi.

Bu arada 29 yaşındaki Edouard Cisse’nin ise yıllık 1.5 milyon Avro alacağı açıklandı. Cisse’nin hafta sonu İstanbul’a gelip resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

KARTAL’DA SABAH MESAİSİ

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş, kamp çalışmalarının 3. gününde sabah mesaisi yaptı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yeni sezona sıkı bir şekilde hazırlanan siyah-beyazlı takım, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde dün sabah erken saatlerde kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Beşiktaş’ın sabahki antrenmanına milli takım oyuncularının yanı sıra izinli olan yabancı futbolcular da katılmadı.

EDOUARD CISSE KİMDİR?

Beşiktaş’ın Fransa’nın PSG takımından transfer ettiği Edouard Cisse 30 Mart 1978 Pau doğumlu. 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, orta sahanın ortasında, libero mevkiinde ve sağ kanatta görev yapabiliyor. PSG’de 8 numaralı formayı taşıyan Cisse 1.86 boyunda ve 75 kilo ağırlığında.

28.06.2007


 

Feldkamp: Derwall hayatımı değiştirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, önceki gün vefat eden Alman teknik adap Jupp Derwall’in kendisinin de hayatını değiştiren isim olduğunu söyledi.

Kendisine ‘’Galatasaray’a gelir misin ?’’ diyen ilk kişinin Derwall olduğunu belirten Feldkamp, ‘’Kendisiyle Aachen’de oynarken sık sık karşı karşıya gelmiştik. Antrenörlük yaptığımda da o milli takımda çalışıyordu. Galatasaray’da olmamın sebebi de sayın Derwall’dir. Türk insanını bana yakınlaştıran da kendisidir. 80 yaşında bir arkadaşınızı kaybedip, sonra idmana çıkmak insana zor geliyor’’ diye konuştu.

Derwall’in cenaze törenine gitmek istediğini de anlatan Karl Heinz Feldkamp, ‘’Ama şu anda kendisine ‘senin cenaze törenine gelmek istiyorum’’ deseydim, bana ‘işinin başında kal’ derdi. Cenazeye gidemesem de Almanya’ya gittiğimizde eşini mutlaka ziyaret edeceğim’’ dedi. Feldakmp, takımla ilgili basın mesuplarının sorularına ise cevap vermedi.

KÜÇÜKLÜK KOMPLEKSİMİZİN

ATILMASINA YARDIMCI OLDU

Antröner Ahmet Akcan ise Derwall’in Türk futboluna büyük katkılarının olduğunu belirterek, ‘’Tesisleşmeye yaptığı katkılarının yanı sıra o zamanlar üzerimizde bulunan küçüklük kompleksinin atılmasını da sağladı. Bu da Avrupa’da Galatasaray’ın UEFA ve Süper Kupa’ya kadar uzanan başarılarında etken oldu’’ diye konuştu.

Akcan, Volkan’ın transferi henüz bitmediği için takıma katılmadığını dile getirirken, Carusca ve Song’un ise izinli olduğunu söyledi. Antrenmanda göz dolduran Lincoln’un iyi bir futbolcu olduğunu bildiklerini ifade eden Ahmet Akcan, ‘’Ancak biz bireylerden daha çok takım oyununu ön plana çıkartıyoruz. Kendisi de bugün bir takım oyuncusu olduğunu bize gösterdi. Biz de böyle devam edersek çok iyi bir ekip oluruz’’ şeklinde konuştu.

28.06.2007


 

Alex de Souza: Fener para basmayı iyi biliyor

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbocusu Alex de Souza, Brezilya’nın Sportv televizyonunda yayınlanan Arena adlı programda yaptığı açıklamalarda, Fenerbahçe’nin marketing sisteminin tamamen farklı olduğunu söyledi.

‘’Bir Fenerbahçe forması yaklaşık 100 dolar. Kulüp başkanı bize yaklaşık 100 formayı imzalatıyor ve her birini 1000 dolara satıyorlar. Hepsini de satıyorlar’’ diyen Alex’e stüdyodaki diğer konuklar şaşırıp, ‘’Fenerbahçe para basmayı biliyor’’ şeklinde espri yaptılar.

Fenerbahçe’nin Avrupa Kupası maçlarında başarılı olamamasını yabancı oyuncu sayısına bağlayan Alex, ‘’Eğer Türkiye AB ülkesi olsaydı takımda sadece ben yabancı olacaktım. AB ülkelerindeki takımlarda o ülkeden çok az oyuncu oynuyor’’ değerlendirmesini yaptı.

Brezilyalı golcü futbolcu ayrıca, Türkiye’de yabancı futbolculara çok saygı gösterildiğini belirtirken, Zico’nun, oynadığı takımın teknik direktörü olmasından dolayı da kendisini öncelikli hissettiğini söyledi.

28.06.2007


 

Ali Bilgin Fenerbahçe'de

Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, Ali Bilgin’i Fenerbahçe’ye verdiklerini söyledi.

Sedat Peker, Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir’in kendisini aradığını ve yapılan görüşmenin ardından Ali Bilgin’in transferi konusunda anlaştıklarını belirterek, ‘’Ali Bilgin’i Fenerbahçe’ye verdik. Hayırlı olsun’’ dedi. Peker, ‘’Fenerbahçe, Ali Bilgin’e karşılık iki futbolcuyu kiralık, artı para verdi. Verilen para Antalyaspor’u tatmin edecek düzeyde’’ diye konuştu.

28.06.2007


 

Yabancıda kritik gün

Turkcell Süper Lig takımlarının merakla beklediği yabancı kontenjanı ile ilgili karar bugün belli oluyor.

Ankara’da önceki gün yapılan olağan mali genel kurulda, seçim maddesinin gündeme alınmamasıyla rahat bir nefes alan federasyon yönetimi, genel kurul sonrasına bıraktığı ve kulüplerin transfer politikasını şekillendirecek olan yabancı kontenjanı konusunu bugün yapacağı yönetim kurulu toplantısında karara bağlayacak. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un yabancı sınırının kaldırılmaması konusundaki fikrini değiştirmediği, ancak yabancı futbolcu kontenjanının serbest bırakılmasını isteyen Kulüpler Birliği’nin talepleri doğrultusunda bir ara formülün geliştirilmesinin de gündemde olduğu belirtildi.

28.06.2007


 

ULEB’de torbalar belli oldu

Avrupa Basketbol Ligleri Birliği (ULEB) tarafından organize edilen ve Türk takımları Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker’in de mücadele edeceği Erkekler Avrupa Ligi’nde torbalar belli oldu.

İtalya’da 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak kura çekiminde Efes Pilsen 3. torbada, Beko Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker ise 5. torbada yer alacak.

Efes Pilsen, Yunanistan’ın Olympiakos ve Sırbistan’ın Partizan takımlarıyla aynı torbada yer alırken, bu ekiplerle eşleşmeyecek.

Fenerbahçe Ülker ise Hırvat Cibona Zagreb ve Sloven Union Olimpija takımlarıyla aynı torbada kendine yer buldu.

28.06.2007


 

Copa America başladı

Güney Amerika Futbol Şampiyonası’nın (Copa America) 42’incisi, (A) Grubu’nda yapılan 2 maçla başladı.

Venezuela’nın çeşitli şehirlerinde 22 gün sürecek şampiyonada, (A), (B) ve (C) gruplarında toplam 12 takım mücadele edecek. Grup maçlarının ardından grup birincileri, ikincileri ve gruplarında 3. sırayı alan takımlardan en iyi ilk 2’si çeyrek finale yükselecek.

(A) Grubu’nda Peru, Venezuela Bolivya ve Uruguay, (B) Grubu’nda Ekvador, Şili, Brezilya ve Meksika, (C) Grubu’nda ise Arjantin, Paraguay, Kolombiya ve ABD yer alıyor.

Şampiyonada (A) Grubu’nda yapılan maçlarda, Venezuela ile Bolivya 2-2 berabere kalırken, Peru, Uruguay’ı 3-0 yendi.

28.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004