Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkmenler referandumu reddediyor

Irak parlamentosunun Kerkük milletvekili ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Sadettin Ergeç, Irak Anayasası’na göre bu yıl yapılması öngörülen sayım ve referanduma katılmalarının mümkün olmadığını söyledi.


ABD’de Irak işgaline destek yüzde 30

Amerikan yayın kuruluşu CNN tarafından yapılan ankete göre, ABD’de Irak Savaşı’na destek verenlerin oranı bugüne kadar ki en düşük seviyeye geriledi.

CIA, Fidel Castro’yu öldürmeye çalışmış

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) 50’li yıllardan itibaren gösterdiği yasa dışı faaliyetlere ilişkin raporunda, Küba lideri Fidel Castro’


  Mısır ve Suudiler arabuluculuğa hazır

Mısır ve Suudi Arabistan’ın, Filistinli gruplar arasında arabuluculuğa hazır olduğu bildirildi.


  Kimyasal Ali Kuzey Irak’ta idam edilecek

Irak’ta Enfal davasında idama mahkûm edilen Saddam Hüsayin’in kuzeni “kimyasal Ali” lakaplı Ali Hasan El Mecid ve iki eski yetkilinin, temyiz mahkemesi de cezalarını onaylarsa, Kuzey Irak’ta idam edilecekleri bildirildi.


  Condoleezza Rice, Sarkozy’e güveniyor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve kabine üyeleriyle yaptığı ilk görüşmelerden çok memnun olduğunu belirterek, Sarkozy döneminde ABD ile Fransa arasında mükemmel ilişikler kurulmasını beklediklerini söyledi.


  Almanya’da İslâmofobi yükselişte

Alman İslâm Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre, Almanların yüzde 70’i İslâm düşmanı düşüncelere sahip. Alman İslâm Forumunun kurucularından Jürgen Micksch, İslâm düşmanlığının Alman toplumunda gittikçe arttığını söyledi.


  En uzun boğaz köprüsü Çin’de

Dünyanın en büyük barajını kuran Çin, şimdi de yeni bir ilke imza atarak, dünyanın en büyük boğaz köprüsünü inşa etti.


  İran’dan CNN’e rakip televizyon

İran devlet televizyonu, Batılı yayın organlarının hakimiyetine karşı, 24 saat İngilizce yayın yapan bir haber kanalı açıyor.


  İran’da benzin karneyle

Petrol ihraç eden ülkeler örgütünün (OPEC) iki numaralı üreticisi İran’da benzinin karne ile dağıtılmasına geçildi. Dünyanın en ucuz benzininin satıldığı İran’da, Petrol Bakanlığı aniden yayınladığı bir bildiri ile yerel saate göre 00.00’dan itibaren benzinin karne ile dağıtılmaya başlayacağını duyururken, buna göre özel araçlar ayda sadece 100 litre benzin tüketebilecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004