Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

2007 AB’de kayıp yıl

AB uzmanları, 22 Temmuz seçimlerinin ardından Türkiye’nin AB sürecinde çok büyük bir canlanma olmasını beklemiyor. Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve AB uzmanı Can Baydarol, bu yıl süreçte çok büyük bir canlanma beklemediğini belirterek, TBMM’nin açılmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı seçimleri gibi iki “çok zorlu” seçimin olacağına, ayrıca hükümet kurma tartışmalarının yapılacağına dikkat çekti.


Başkan Tuğcu görevsizlik istemiş

Toplantı yeter sayısı olarak 367'yi şart koşan kararın gerekçesini açıklayan Anayasa Mahkemesi “Bu konumdaki cumhurbaşkanının seçiminin çoğulcu-uzlaşm

Büyükanıt: İşbirlikçi imamlar var

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir teröristin dağda gezebilmesi için en az aşağıda on tane insana ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Biz b


  Felâket senaryosu mahkemelik

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Hudson Enstitüsü ve Hudson’ın Avrasya Politikaları Sorumlusu Zeyno Baran hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


   301 dâvâları AKP ve CHP’nin eseri

Çıktığından bu yana 100’ün üzerinde yazar, gazeteci, akademisyene karşı uygulanan Ceza Yasası’nın (TCK) 301. maddesi, tartışmalı konularda fikirlerini açıklayanları hedef almaya devam ediyor.


  Milletvekili dokunulmazlığı atanmışlarla birlikte kalkar

AKP Mersin Milletvekili Adayı, Anayasa Profesörü Zafer Üskül, milletvekili dokunulmazlığının, atanmışların dokunulmazlığı ile birlikte ele alınması gerektiğini söyledi.


  Başkan Tuğcu, önce görevsizlik istemiş

Karar tarihinde Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Tülay Tuğcu, 11. Cumhurbaşkanının seçiminin ilk tur oylamasında içtüzük değişikliği yapılmadığını, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’ne aykırı karar alındığını savundu.


  Emekli subayın evi cephanelik gibi

Eskişehir’deki operasyonda hakkında tutuklama kararı bulunan emekli binbaşı annesinin evinde ele geçirildi. Evde çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat da ele geçirildi.


  Tren yolcuları faciadan döndü

Demiryoluna bombayla zarar veren teröristlerin aynı yere koyduğu ve saat ayarlı olduğu anlaşılan ikinci bomba tespit edildi. Bomba, üzerinde tren varken etkisiz hale getirildi.


  Akgönenç: AKP, mağduriyet üzerinden siyaset yapıyor

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Oya Akgönenç, ‘’AKP, bizi hiç şaşırtmayan ve aynen beklendiği gibi mağduriyet edebiyatı üzerinden siyaset yapmaya başladı’’ dedi.


  Ahmet Özal yeni bir parti kuruyor

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, uzun süredir yürüttüğü yeni parti kurma çalışmalarında sona geldi.


  Yüce Divan’dan karar bekleniyor

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan’ın 2 yıl 7 aydır süren enerji ihalelerinde usulsüzlükler yaptıkları iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandıkları davada kararın 29 Haziran Cuma günü açıklanması bekleniyor.


  Yasakçı işgüzarlığı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) geçtiğimiz hafta sonu yapılan açık lise sınavlarında, bazı salon görevlilerinin, sınava giren kimi öğrencilerin kıyafetleri dolayısıyla haklarında tutanak düzenleme girişimlerinin, eğitim özgürlüğünün eğitimciler eliyle çiğnenmesinin yeni bir örneği olarak gördüğünü açıkladı.


  “Türkiye’ye sorun çıkartmak istemiyoruz”

Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Jean-Pierre Jouyet, ülkesinin Ankara’nın AB üyeliğine karşı olduğunu, ancak seçim sürecinde Türkiye’ye sorun da çıkartmak istemediğini söyledi.


  8 kez görevden alındı 9. kez döndü

Malatya Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, 9. kez göreve başladı.Yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü Malatya Milli Eğitim müdürlüğü görevinden 8 kez alınan ve mahkeme kararı ile tekrar dönen Hamza Doğuç, yine mahkeme kararı ile atandığı görevine başladı.


  MEB: OKS sorularında hata yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Haziran Pazar günü yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) itirazda bulunulan sorularında, “bilimsel hata ve anahtar değişikliğine gerek olmadığını” bildirdi.


  DP'li Tatar'dan Habur sözü

Demokrat Parti (DP) Şırnak Milletvekili Mehmet Tatar, önceki yıllarda günde 5 ile 7 bin aracın giriş yaptığı Habur Sınır Kapısı’nın durma noktasına geldiğini belirterek, Habur’u eski günlerine kavuşturacakları sözünü verdi.


  Sıcakta rekor kırıldı

Önceki gün Şile’de ölçülen 41.2 derece sıcaklık, uzun yıllar rekoru olarak kayda alındı’


  Sıcaklarla beraber kazalar da artıyor

Uzmanlar, şehirler arası dolaşımın arttığı Temmuz ve Ağustos aylarında, hava sıcaklıklarının da etkisiyle trafik kazalarının sayısında artış olabileceği uyarısında bulundular.


  Kavurucu sıcaklardan nasıl korunabiliriz?

Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasıyla sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Aşırı sıcağın sebep olduğu nefes alamama, ateş basması, baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik gibi şikayetlere karşı tedbir alabilirsiniz...


  Yılan ve akrepler çoğaldı

Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Derviş Kara, aşırı sıcaklıklar sebebiyle yılan ve akrep gibi zehirli hayvanların popülasyonlarında artış yaşandığını söyledi.


  Yolcu otobüsü alev alev yandı

Çanakkale’de, bir yolcu otobüsü seyir halindeyken alev aldı. Çanakkale’de, bir yolcu otobüsü seyir halindeyken alev aldı.


  İki üniversiteden kene araştırması

Yozgat Valiliğinin talebi doğrultusunda, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’na sebep olan kene popülasyonunun artmasına neden olan unsurların belirlenmesine yönelik bilimsel araştırmalara başlanıldı.


  Aydın’da kene paniği

Aydın’da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle 7 kişi tedavi altına alındı.


  Belediyeden, vatandaşlara serinleme çadırı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden çok yüksek olması ve risk oluşturması üzerine Pendik Belediyesi mobil sağlık ve dinlenme alanları oluşturdu.


  Antalya’da siesta tatili isteği

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, birçok Akdeniz ülkesinin şehirlerinde olduğu gibi Antalya’da da siesta tatili uygulamasına geçilmesini istedi.


  Rüzgâr gülü geldi, gaz lambasından kurtuldular

Sivas’ın Ulaş ilçesinde faaliyet gösteren Tarım İşletmesi Müdürlüğü, yüksek bir tepeye yerleştirdiği rüzgar gülünden ürettiği elektriği, eskiden gaz lambasıyla aydınlatılan ağılları ışıklandırmada kullanıyor.


  AİHM’de 10 dâvâdan biri Türkiye’ye

Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) süren dava sayısı sıralamasında üçüncü. Mahkemenin 1 Haziran tarihli istatistiklerine göre, Türkiye hükümetine karşı açılmış halen 9 bin 400 dava bulunuyor.


  Halk otobüslerine kameralı sistem

Ankara Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Mustafa Ali Şişman, halk otobüslerinde kapkaç, hırsızlık ve benzeri çeşitli olumsuzlukları önlemek amacıyla kamera sistemine geçtiklerini kaydetti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004