Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dink cinayeti dâvâsı Pazartesi başlayacak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12’si tutuklu 18 sanığın, 2 Temmuz Pazartesi günü yargılanmasına başlanacak.

Hrant Dink cinayetini azmettirdikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenen Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in de aralarında bulunduğu 18 sanık, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkacak. Dink’i öldürdüğü öne sürülen O.S 18 yaşından küçük olduğu için duruşma CMK’nın 185. maddesi uyarınca kapalı olarak yapılacak. Bu sebeple duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ve müşteki olan Dink ailesi dışında kimse alınmayacak. Yasin Hayal’in, bir süre önce adliyeye getirilirken sarf ettiği ‘’Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı’’ sözleri dolayısıyla iddianamede mağdur olarak yer alan Nobel Ödüllü Yazır Orhan Pamuk ise yurt dışında olduğu için duruşmaya katılmayacak.

Yurt dışından da çok sayıda kişinin takip etmesi beklenen duruşma sebebiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi doğrultusunda, adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

‘DELİLLER YOK EDİLDİ’ İDDİASI

19 Ocak’ta öldürülen Dink’in, Pazartesi günü başlayacak dâvâsına Dink ailesinin avukatı olarak katılacak olan Fethiye Çetin düzenlediği basın toplantısında, önemli iddialar gündeme getirdi. Cinayetin çok iyi organize edilmiş bir yapı tarafından işlendiğini savunan Çetin iddianamenin hukuki vasıflandırmasının doğru olmasına karşın, eksiklikleri ve hataları olduğunu belirtirken, hazırlık soruşturması sırasında da birçok delilin yok olduğunu söyledi.

Fethiye Çetin, “Hazırlık soruşturması, sadece Pelitli beldesine takılıp kaldığı için bu organize yapıyı ortaya çıkarmakta eksik kalınmıştır” dedi. Hazırlık soruşturmasına “gizlilik” kaydı alınarak, müdahil tarafın soruşturmaya katkısının engellendiğini söyleyen Çetin, bu süreçte birçok delilin de yok olduğunu iddia etti.

Çetin, eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 4 görevlinin, olayda ihmali bulundukları iddiasıyla yargılanmaları yönündeki başvurularının Bölge İdare Mahkemesi’nce reddedildiğini kaydetti.

İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: ENDİŞELİYİZ

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden yaptığı yazılı açıklamada ise, dava sırasında ortaya konulacak delillerin, güvenlik güçlerinin cinayetle bağlantılı olma ihtimaline dair ciddi soru işaretleri oluştarabileciğini bildirdi. Açıklamada, bazı Türk yetkililerinin olası önyargı içeren ve Dink cinayeti davasında tarafsız davranabileceklerine dair sorular uyandıran açıklamaları ve tutumlarından derin endişe duyulduğu belirtildi.

/ İSTANBUL

30.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hadis cahilliği, Said Nursî düşmanlığı

  Ağar: Her seçim bir mağduriyet masalı

  Seçimler demokrasilerin düğünü

  Dink cinayeti dâvâsı Pazartesi başlayacak

  DEP’li Orhan Doğan öldü

  Şahin: AB süreci bizden önce başladı

  Adan: Kimse, DP üzerinden toplumsal mühendislik yapamaz

  Eski bakanların dâvâsı 27 Temmuz’a ertelendi

  Kılıç: Raporu bekliyoruz

  Ümraniye soruşturmasında 1 kişi serbest

  Ankete göre 3 parti barajı aşıyor

  Afyon Cezaevi’nde diploma coşkusu

  Denizler Ankara'dan izlenecek

  Suçlu çocukta mafya özentisi

  Öğretmene jet hızıyla soruşturma

  Mahkûma günde 1 saat internet

  Tatile geldi, Müslüman oldu

  Su arıyordu, petrol buldu

  Boğazdan ikinci su boru hattı geçecek

  Ailelere ishal uyarısı

  200 hektarlık orman tahrip oldu

  Bozulan AKBİL’ler tamir ediliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004