Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kalecide yerli modası

Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonu öncesi transfer çalışmalarını sürdüren kulüplerin, geçen yıllara oranla daha çok yerli kaleciden yana tercih kullanmaları dikkati çekiyor. Süper Lig’de geçen sezon 11 takım kadrosunda yabancı kaleci bulundururken, şimdiye kadar yapılan transfer çalışmaları dikkate alındığında, bu rakamın 6’ya düştüğü gözleniyor.

Kayserispor’da İvankov, Sivasspor’da Petkoviç, Trabzonspor’da Jefferson, Gaziantepspor’da Hasagiç ve Denizlispor’da Souleymanou 2007-2008 sezonunda Süper Lig’de yer alacak yabancı kaleciler. Ligin yeni ekibi Kasımpaşa’nın prensip anlaşmasına vardığı Alman kaleci George Koch ile sözleşme yapması durumunda yabancı kaleci sayısı 6 olacak.

Yeni sezon öncesi özellikle 3 Büyükler’den Galatasaray ve Beşiktaş’ın yerli kaleciye dönüş yaptıkları görülüyor. 1998-2001 yılları arasında 3 sezon Brezilyalı Taffarel, 2001-2007 arasında da 6 sezon Kolombiyalı Mondragon’a kalesini emanet eden Galatasaray, yeni transferlerle kadrosunu güçlendirdiği 2007-2008 sezonu öncesi, yerli kaleciden yana seçim yaptı ve Orkun Uşak ile anlaşma sağladı.

Beşiktaş da sözleşmesi devam eden Hırvat Runje ile yollarını ayırarak, sürpriz bir biçimde Fenerbahçeli Rüştü’yü kadrosuna dahil etti ve kalesini yerli kalecilere teslim etmiş oldu. Çaykur Rizespor da sözleşmesi biten Bulgar Zdaravkov’un yerine Metin Aktaş’ı transfer etti.

Ankaraspor, geçen sezon sözleşmeli oyuncusu olmasına rağmen kadrosuna almadığı Sırp kaleci Jevriç’in sözleşmesini feshederken, Süper Lig’den düşen takımlardan Antalyaspor’un Kolombiyalı kaleci Cordoba ülkesine döndü. Bir başka Kolombiyalı Martinez de, Sakaryaspor’dan bir başka kulübe transferi gerçekleşmemesi durumunda Türk Telekom Lig A’da forma giyecek.

KALECİ ANTRENÖRÜ KURSLARI

Genç Milli Futbol takımının eski kaleci antrenörü Ercan Ertemçöz, Türk futbolunda genç ve yetenekli kalecilerin ön plana çıkmaya başladığını, bunda 1994 yılında başlatılan kaleci antrenörü kurslarının büyük etken olduğunu anlattı.

30.06.2007


 

Cimbom’un 5 maçlık cezası onandı

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın, 5 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı reddetti.

Kurul, yaptığı toplantıda, sarı-kırmızılıların 19 Mayıs’ta Fenerbahçe ile yaptığı lig maçında yaşanan olaylar sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) verdiği 5 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı görüştü. Yönetici Mehmet Helvacı ve Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin’in de katıldığı duruşmalı toplantının ardından kararını veren kurul, PFDK’nın verdiği cezayı yerinde buldu ve onadı. Bu arada, aynı maçta, takım kadrosunda yer almamasına karşın oyun alanına girerek rakip takım futbolcularına yönelik saldırgan ve sportmenliğe aykırı harekette bulunduğu gerekçesiyle PFDK’nın 2 müsabakadan men cezası verdiği Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş da duruşmalı toplantıya katılarak savunmasını yaptı. Kurul, Hasan Şaş’ın cezasını 1 maça indirdi.

30.06.2007


 

Beşiktaş’ın rakibi belli oldu

Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi verecek olan Beşiktaş’ın, 2. ön eleme maçındaki rakibi Moldova takımı Sheriff ile Andora takımı Rangers arasında oynanacak maçın galibi ile olacak.

UEFA’nın resmî sitesinden yapılan açıklamaya göre; ilk maç 1 Ağustos’ta İstanbul’da ikinci karşılaşma ise 8 Ağustos’ta deplasmanda oynanacak.

30.06.2007


 

Kocaelispor, Sergen’i istiyor

Transfer görüşmelerini sürdüren Kocaelispor, Sergen Yalçın’ı renklerine katmak istiyor. Sergen ile görüşen yönetim, yıldız futbolcuyu iknâ etmeye çalışıyor.

Süper Lig’e bir türlü çıkamayan Kocaelispor’da, her yıl yönetim değişiyor ve beraberinde sezon boyunca en az 3 teknik adam takımın başına geçiyor. Sezon başında konulan hedeflere, sezonun başlaması ile bu hedeften uzaklaşırken, bunun bu yıl tekrarlanmamsı için çalışmalara hız verildi.

Beşiktaş’ın ve Milli Takımın eski oyuncusu Sergen Yalçın ile Başkan Serhan Gürkan’ın bizzat görüştüğü ancak net bir anlaşmanın henüz sağlanmadığı bildirildi.

/ KOCAELİ

30.06.2007


 

Serhat Akın Beşiktaş yolunda

Belçika’nın en yüksek tirajlı gazetesi HLİ, Serhat Akın’ın Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzalamak üzere Türkiye’ye geldiğini yazdı.

Serhat Akın’ın menajeri Fazıl Özdemir, Beşiktaş ile görüşmek için Türkiye’ye geldiğini ve bu hafta sonuna kadar siyah-beyazlı kulüple bir anlaşma sağlayabileceklerini söyledi. Özdemir, Anderlecht’in isteği fiyat ile Beşiktaş’ın Serhat için ödemek istediği miktarın çok fazla olmadığını belirtti. Anderlecht’in menajeri Herman Vholsbeeck ise transfer konusuyla ilgili olarak, ‘’Bu olaydan haberdar değilim. Hâlâ resmi bir teklif bekliyorum onun için fiyat konusunda bir açıklama yapamam’’ dedi.

30.06.2007


 

PFDK’da istifa sağanağı

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) üyeleri ile Merkez Hakem Kurulu Başkanı (MHK) Mustafa Çulcu görevlerinden istifa etti.

Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu’nda, başkan Haluk Ulusoy’un kurullarda değişikliğe gideceğini açıklamasından 3 gün sonra, PFDK Başkanı Talay Şenol ve kurul üyeleri ile MHK Başkanı Mustafa Çulcu, görevlerinden ayrıldılar. Başkan Ulusoy’u rahatlatmak amacıyla alındığı belirtilen istifa kararlarının ardından, MHK’ya Ali Aydın vekâleten başkanlık edecek.

30.06.2007


 

Mehmet Togay istifa etti

Basketbol Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Mehmet Togay, 6 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mehmet Togay, artık basketbolun altyapısında görev almak istediğini belirterek, ‘’Altyapıdaki çocukların heyecanını gördüğüm zaman inanılmaz mutlu oluyorum. Onlara bir şeyler vermek, heyecanlarını paylaşmak ayrı bir zevk’’ diye konuştu. Togay, Basketbol Federasyonu ile hiçbir probleminin olmadığını, ayrılma kararının tamamen çocuklarla ilgilenmek olduğunu ifade etti.

30.06.2007


 

NBA’da draft heyecanı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi 2007 yılı oyuncu seçmelerinde (draft), Portland Trail Blazers ilk sırada Greg Oden’ı seçti.

New York’un Madeson Square Garden Salonu’nda yapılan oyuncu seçmelerinde birinci sırayı alan Oden, takımı Ohio State ile ABD Kolej Ligi’nde (NCAA) 32 maça çıktı. Sezon boyunca 15.7 sayı, 9.6 ribaunt ve 3.3 blok ortalamalarıyla oynayan Oden, takımının finallerde Florida Gators’a yenilmesine engel olamamıştı. Draftın 2. sırasında yer alan Seattle Supersonic ise, Teksas Üniversitesi’nde 35 maçta 25.8 sayı, 11.1 ribaunt, 1.9 blok, 1.3 asist ve 1.9 top çalma ortalamaları tutturan Kevin Durant’ı seçti. NCAA Ligi’nin şampiyonu Florida Fators’un yıldız oyuncusu Al Horford da Atlanta Hawks tarafından 3. sırada seçildi. NBA draftları gelecek vaat eden genç oyuncuların, ligde alt sıralarda yer alan takımlara katkı sağlaması amacıyla her yıl yapılıyor.

30.06.2007


 

Copa Amerika’da heyecan sürüyor

42. Güney Amerika Futbol Şampiyonası (Copa America), dün TSİ sabaha karşı (C) Grubu’nda yapılan 2 maçla devam etti. Venezuela’nın çeşitli şehirlerinde 22 gün sürecek şampiyonanın 3. gününde, Paraguay, Kolombiya’yı 5-0 yendi.

Yaklaşık 35 bin taraftarın stadı doldurduğu karşılaşmada Paraguay’ın golleri, 30, 46 ve 80. dakikada Santa Cruz’dan, 85 ve 88. dakikada ise Cabanas’dan geldi.

(C) Grubu’ndaki diğer karşılaşmada Arjantin, ABD’yi 4-1 yendi. Şampiyona bugün, TSİ sabaha karşı (A) Grubu’nda yapılacak Bolivya-Uruguay ve Venezuela-Peru maçlarıyla devam ediyor.

30.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004