Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dinin de cumhuriyetin de muhafıza ihtiyacı yok

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, bazı değerlerin siyasi amaç için kullanıldığını belirterek, “dinin ve cumhuriyetin muhafıza ihtiyacı yok. Milletin çatışmaya değil huzura ihtiyacı var. DP, milleti siyaset yoluyla çatışmaktan uzak tutacaktır” dedi.

Partisinin Mardin mitingine katılmak üzere şehre gelen Ağar, miting öncesi Kabala Beldesi Belediye hizmet binasının açılışına katıldı. Ağar, binanın açılışını belde belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu’nun eşi Süreyya Nuhoğlu ve eşi Emel Ağar’ın yapmasını istedi. Binanın açılış kurdelesi bayanlar tarafından kesildi. Ağar, açılışta yaptığı konuşmada DP misyonunun temelinin yapıcılık olduğunu ifade ederek, kendilerinin kavga dövüş içinde olmadan insanlara huzur verecek hizmetlerin içinde olduklarını belirterek, demokrat misyonunun bölgeye önemli hizmetler yaptığını anlattı. Hizmet yapılırken insanların huzurlu olmalarının önemine işaret eden Ağar, Mardin’de ve ülkenin her tarafında huzuru sağlayacaklarını kaydetti.

Mehmet Ağar, “DP olarak siyaset yoluyla milleti kavga ettirmeyeceğiz. Siyaset yoluyla milleti bütünleştireceğiz. Bu topraklar hiç bir çocuğun canının zayi olmadığı, hiç bir ananın gözyaşının akmadığı bir Türkiye’yi her beraber inşa edeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Ağar, binanın açılışının ardından Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu tarafından verilen öğle yemeğine katıldı. Yer sofrasında et kavurması yiyen ve mırra içen Ağar, gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın AKP’nin Kayseri mitingine katılmasını teamüllere aykırı olduğunu belirterek eleştirdi.

Ağar, başka bir soru üzerine bazı değerlerin siyasi amaç için kullanıldığını belirterek, “dinin ve cumhuriyetin muhafıza ihtiyacı yok. Milletin çatışmaya değil huzura ihtiyacı var. DP, milleti siyaset yoluyla çatışmaktan uzak tutacaktır” dedi.

Ağar: DP baraj yapar

DP lideriMehmet Ağar, Hatay’ın İskenderun ilçesi Belediye Başkanı Mete Aslan’ın oğlunun İskenderun’da yapılacak düğün törenine katılmak için geldiği önceki gün geldiği Adana bir gazetecinin DP’nin baraj sorunu olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine ‘’DP’nin baraj sorunu yok, DP sadece baraj yapar. Tarihi açıp bakanlar Türkiye’deki bütün barajları DP’nin yaptığını görür. 4 senedir bunlar yapılmıyordu, biz iktidara gelip bunları yapacağız’’ diye konuştu.

‘’Seçimler sonrası cumhurbaşkanı seçiminde bir kriz yaşanır mı?’’ şeklindeki soruyu da cevaplayan Ağar, ‘’Türkiye’de hiç bir zaman kriz yaşanmayacağını, mevcut hükümetin kendisini krizden besleyerek, siyaset yapmak istediğini’’ savundu.

Mehmet Kara/Kemal Benek

/ MARDİN

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinin de cumhuriyetin de muhafıza ihtiyacı yok

  Suçlarda ürküten artış

  Türkiye’de engellendi, Avusturya’da başardı

  Vagon değil lokomotif olmaya talibiz

  Silâhlar ABD’den, mayınlar K. Irak’tan

  259 terörist etkisiz hale getirildi

  Şehitler için askeri tören

  İstanbul’da 2 patlayıcı etkisiz hale getirildi

  “ABD ile gizli anlaşma” haberlerine yalanlama

  Sivas’ta 2 Temmuz denetimi

  Özürlülere her şehirde bir cami

  Türkiye ile müzakereler sürecek

  Orman yangınında 15 kişiye tutuklama

  Başkale’de sel baskını

  Alkolik değiliz

  ‘Çevreci seçim’ amacına ulaştı

  Selin getirdiği odunları topluyorlar

  Çocuğunu sokakta çalıştıran babaya hapis

  Unutkan dedeye itfaiye yardımı

  Hafızlar dernek kurdu

  Aşırı sıvı kaybı hastalık olabilir

  Tarımın çilesini onlar çekiyor

  Sosyalleşen kadın yıpranıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004