Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’de engellendi, Avusturya’da başardı

Yasak yüzünden Türkiye’de okuyamayan başörtülü öğrenciler, yurtdışında pek çok başarıya imza atıyorlar. Düzce İHL mezunu, 1984 doğumlu Ayşegül İlhan da bunlardan biri. İlhan, Viyana Tıp Fakültesini 4,5 yılda bitirdi. Şu anda Nefroloji bölümünde bilimsel çalışma asistanlığına devam ediyor. Diplomasını Viyana Tıp Üniversitesi rektörünün elinden törenle aldı.

Düzce İmam Hatip Lisesi mezunu 1984 doğumlu Ayşegül İlhan, normal süresi 6 yıl olan Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesini 4,5 yılda bitirerek 22 yaşında doktor olarak göreve başladı. Türkiye’deki başörtüsü yasağı sebebiyle üniversite eğitimi için Viyana’ya giden Ayşegül İlhan, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ÖNDER) Viyana’daki kardeş kuruluşu WONDER’in bursu ile okuluna devam etti. Ayşegül İlhan, Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesindeki normal süresi 6 yıl olan tıp eğitimini 4,5 yılda bitirerek, uluslar arası bir başarıya da imza attı. Ayşegül İlhan, bu yüksek başarısı sebebiyle aynı üniversitede Nefroloji bölümünde bilimsel çalışma asistanlığına da kabul edildi.

BİNLERCE KIZ YASAĞIN KALKMASINI BEKLİYOR

Türkiye’de başörtüsü yasağı sebebiyle okuyamayan binlerce başörtülü gibi bu keyfî yasağın kalkmasını bekliyor. Geçen haftalarda Başbakan Yardımcısı ve Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül, başına peruk takarak devam edebildiği Bilkent Üniversitesi'nin mezuniyet törenine arkadaşlarından ayrı olarak başörtüsü takarak, diplomasını babasının elinden almıştı. Bunun üzerine YÖK, üniversite hakkında soruşturma başlatmıştı. Bütün Avrupa'da olduğu gibi, Avusturya’da başörtüsü ile okumak hiçbir sorun olmazken, Türkiye’nin girmeye çalıştığı Avrupa Birliği uygulamalarının tersine bir uygulamaya imza atması garip karşılanıyor.

Diplomasını rektör verdi

Ayşegül İlhan, diplomasını Viyana Tıp Üniversitesi rektörünün elinden törenle aldı. Okulunu Kasım ayında bitirmesinin ardından Akh´da Nefroloji bölümünde bilimsel çalışma asistanlığına başlayan Ayşegül’ü bu mutlu gününde doktora hocası Prof. Wagner de yalnız bırakmadı.

Bütün hayati boyunca kızlarının en büyük destekçisi olan ailesi ve yine Viyana’daki eğitimi boyunca Ayşegül´ün yanında olan Wonder yöneticileri, arkadaşlarıyla birlikte Ayşegül’ün sevincini paylaştılar. Halen Schifa Derneği´nin de başkanlığını yürütmekte olan Dr. Ayşegül İlhan uluslar arası kongrelerde tebliğ sunmaya da başladı.

Yeni Asya / İSTANBUL

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinin de cumhuriyetin de muhafıza ihtiyacı yok

  Suçlarda ürküten artış

  Türkiye’de engellendi, Avusturya’da başardı

  Vagon değil lokomotif olmaya talibiz

  Silâhlar ABD’den, mayınlar K. Irak’tan

  259 terörist etkisiz hale getirildi

  Şehitler için askeri tören

  İstanbul’da 2 patlayıcı etkisiz hale getirildi

  “ABD ile gizli anlaşma” haberlerine yalanlama

  Sivas’ta 2 Temmuz denetimi

  Özürlülere her şehirde bir cami

  Türkiye ile müzakereler sürecek

  Orman yangınında 15 kişiye tutuklama

  Başkale’de sel baskını

  Alkolik değiliz

  ‘Çevreci seçim’ amacına ulaştı

  Selin getirdiği odunları topluyorlar

  Çocuğunu sokakta çalıştıran babaya hapis

  Unutkan dedeye itfaiye yardımı

  Hafızlar dernek kurdu

  Aşırı sıvı kaybı hastalık olabilir

  Tarımın çilesini onlar çekiyor

  Sosyalleşen kadın yıpranıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004